Vīgante Kiprā iemīlējusies, un kara draudi Sīrijā viņu nebaida (43)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Dziedātāja Sandija Vīgante jau trīs mēnešus dzīvo Kiprā. Sandijai patīk dzīve saulainajā, bezrūpīgajā zemē, un iespējamie kara draudi, jo Kipra atrodas tikai divsimt kilometrus no Sīrijas, viņu nebaida.

Kiprā jaunā dziedātāja strādā viesnīcu tīklā par dziedātāju, veido dažādus muzikālus šovus un brīvajos mirkļos izklaidējas. Jauniete ir iedraudzējusies ar kolēģiem un vietējiem cilvēkiem. Dziedātājas vecāki vēlas, lai meitene pērk biļeti un atgriežas Latvijā, bet Sandija ir drosmīga un vēlas palikt Kiprā, kur atradusi jaunu mīlestību.

«Šobrīd Kiprā sākas panika, daži taisās mājās ar tuvākajiem reisiem, daži paliek. Runā, ka oktobrī būs problemātiski tikt mājās, jo lidostas būs slēgtas un lidojumi «kancelēti»,» tā Sandija.

Dziedātāja uzskata, ka Latvijas iedzīvotāji jau īsti nesatraucas par stāvokli Sīrijā, bet Kipra no Sīrijas ir tikai divsimt kilometru attālumā.

«Vietējie runā, ka sīrieši ir izmantojuši ķīmiskos ieročus, vējš pūtis Kipras virzienā un šeit daudziem vietējiem ir vienāds klepus kurš nepāriet. Ģimene saka, lai braucu mājās; man ir kas iesākts, tas jāpabeidz, tāpēc nedošos mājās,» tā dziedātāja.

Mūziķe uzskata, ka varbūtība maza, ka Kipra tiks aizskarta gadījumā, ja Amerika un Sīrija sāks karu.

«Par karu es nesatraucos, tas, manuprāt, vairāk ir cirks, ko īsti nevajag ņemt vērā. Valsts galvas mērojas spēkiem savā starpā. Kamēr karakuģus pie horizonta neredzu, tikmēr neraudu. Ja patiesi sāktos karš, problēma varētu būt tajā, ka krievu karakuģi nelaidīs amerikāņu karakuģus Sīrijas piekrastē. Tātad sāks uzbrukumu, jau jūrā esot, un mēs esam ļoti neveiklā situācijā, jo esam tieši epicentrā un vai viņiem grūti tādu Kipru noslaucīt. Pie tam šeit Kiprā jau divās lidostās ir ievestas britu kara lidmašīnas, Limassol un Larnaca lidostās,» atklāj Sandija.

Dziedātāja Kiprā ir iedzīvojusies, viņai ir savs dzīvoklītis, divu minūšu attālumā atrodas jūra, ir atrasta mīlestība.

Brīvajos brīžos Sandija raksta jaunus vārdus dziesmām, mācās jaunas dziesmas, lasa grāmatas un ir sākusi apgūt grieķu valodu. Kolēģi atbalsta dziedātājas apņemšanos un labo viņas gramatikas kļūdas.

«Bieži apmeklēju brīvdabas kino, braucu iepirkties uz citām pilsētām, kur ir vairāk veikalu un lielākas iespējas. Ar ballītēm neaizraujos, jo esmu izveidojusi stingru grafiku katrai dienai. Cenšos sevi pēc iespējas vairāk disciplinēt un konkrētos laikos izdarīt paredzētās lietas,» smejas Sandija.

Tiklīdz mūziķe pamostas viņa velta laiku treniņam stundas garumā, pēc tam vēl pusstundu peldas baseinā, tad tiek veltīts laiks, lai pasauļotos, un atpakaļ gultiņā.

«Tad guļu līdz septiņiem vakarā, dodos vakariņās, un tad ir laiks sākt manu koncertprogrammu. Strādāt beidzu ap pusvienpadsmitiem, tad vēlreiz nopeldos, un pēc tik lielas slodzes viss, ko spēju, ir doties gulēt,» dienas režīmu atklāj Sandija.

Novembra vidū Sandija plāno doties uz Latviju, lai pavadītu ar ģimeni kopā Ziemassvētkus, un par tālākajiem plāniem klusē, jo laiks spēj visu izmainīt.

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu