"Arsenālā" animācijas filmu programma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starptautiskais kino festivāls "Arsenāls" šodien no plkst.13 divu stundu garumā kinoteātrī "K.Suns" demonstrēs īpašu animācijas filmu programmu, informē "Arsenāla" preses centra pārstāve Laura Lizuma. Pirmā animāciju filmu programmā tiks demonstrēta režisores Rozes Stiebras animācijas filma "Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu".

Animāciju filmu programma

Pēc afroamerikāņu pasakas motīviem veidotais stāsts par bezbailīgo Brālīti Trusīti un fiziski spēcīgo, taču gaužām nejauko Lauvu, Stiebras izpildījumā parāda, ka pārlaicīgās vērtības - kā drošsirdība, attapība un labā sirds -, kaut arī rādītas dzīvnieku pasaulē, ir svarīgas arī šodien un starp cilvēkiem.

Programmā būs iekļauta arī režisores Daces Rīdūzes animācijas filma "Zīļuks". Šajā animācijā režisore iedzīvinājusi izcilās latviešu rakstnieces un ilustratores Margaritas Stārastes radītos pasaku varoņus. Ulda Marhilēviča filmai rakstītās mūzikas pavadībā no ozolzīles dzimušais puisēns Stiebru ciemā meklē jaunas mājas, jaunus draugus un jaunus piedzīvojumus.

Skatītājiem tiks demonstrēta arī Edmunda Jansona oriģināltehnikā veidotā animācijas filma "Kā Lupatiņi mazgājās", kuras scenārija autore ir Inese Zandere. Lupatiņu ģimene - Zeķīte, Cimdiņš, Spilventiņš un Lakatiņš - noraugās, kā mazgājas Kaķis, un naski dodas iepazīt Ūdentiņu, vannas istabas Briesmoni un mazgāšanās priekus.

Tāpat būs skatāma "Animācijas brigādes" studijā tapusi animācijas filma "Tīģeris". Pilsētā uz ielas atrasta mīklaina kaste, no kuras nāk ņurdošas, kunkstošas un neizprotamas skaņas, savukārt par tiem, kas rāpo, un tiem, kas lido, vēstīs režisora Nila Skapāna filma "Tārpiņš".

To, kā alfabēta apgūšanu mazajiem pārvērst par izklaidi, atklās režisora Reiņa Kalnaella animācijas filma "Joka pēc alfabēts", kurai dziesmas radījis grupas "Prāta vētra" dalībnieks Renārs Kaupers.

Īpašie seansi

Tāpat festivāls šodien skatītājus aicinās uz īpašiem filmu seansiem - režisora Raula Ruiza filmu "Trīs dzīves un tikai viena nāve" un astoņu režisoru kopdarbu "Iemīlējušies Kijevā", kā arī filmām no visām desmit "Arsenāla" kino programmām, kur varēs baudīt filmas ar Flandrijas un Nīderlandes stāstiem līdz skarbi eksotiskajiem "Arsenāla" Starptautiskā konkursa darbiem.

Šīs dienas programmu kinoteātrī "Citadele" festivāls sāks ar filmu "Dievišķais ķermenis", kas ir režisores Alises Rorvakeres pirmā pilnmetrāžas filma un "Arsenālā" tā izraudzīta Starptautiskajam konkursam. Filma ir stāsts par meiteni, kura atgriežas dzimtajā Itālijas ciematā, cenšas sadzīvot ar kultūras un provinciālās sabiedrības savdabību un atrast savu vietu starp reliģijas stagnātismu un teju neprātīgo tiekšanos pretī modernajai pasaulei.

Flandrijas un Nīderlandes filmu programma šodien kinoteātros tiks pārstāvēta ar četrām filmām, kurās režisores atklāj sievietes skatījumu uz citkārt vīrišķīgo pasauli. Skatītājiem tiks piedāvāta Fjēnas Trokas filma "Nepateiktais", kas kinoteātrī "Citadele" būs skatāma plkst.13.30, savukārt tūlīt pēc "Arsenāla" īpašā veltījuma un piemiņas reveransa leģendārajam čīliešu kino režisoram Raulam Ruisam, filmas "Trīs dzīves un tikai viena nāve" seansa, Flandrijas un Nīderlandes programma atgriezīsies ar filmu "Mana karaliene Karo".

Savukārt kinoteātrī "K.Suns" tiks demonstrēta Nīderlandiešu režisores Meikas De Jongas filma "Džoja", kas ir stāsts par dzīves skarbumā pazaudējušos meiteni Džoju, kura šaubās par atkal satikšanos ar savu māti un pamazām atklāj sava vārda semantiskās nozīmes iespējamo spēku. Tāpat šajā kinoteātrī būs skatāma Uršulas Antoņakas jaunākais darbs "Kods: zils".

Itāļu režisors Tonino De Bernardi, kurš šajās dienās viesojas arī Rīgā, kinoteātrī "K.Suns" izrādīs savu versiju par Džakomo Pučīni operu "Madame Butterfly".

Šodien festivāls saviem skatītājiem piedāvās arī filmas no Krievijas un NVS programmas, kinoteātrī "Citadele" demonstrējot Robina Hesmena filmu "Mana perestroika", vairāku režisoru kopdarbu "Iemīlējušies Kijevā", režisora Nika Brandestīnī filmu "Dārvina".

Skatītāju vērtējumam tiks nodota arī ģimenes drāma "Bebrs", kuras režisore ir Džodija Fostere, bet galvenās lomas filmā atveido gan pati Fostere, gan arī Mels Gibsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu