Festivāla «Starmetis» spēlfilmas būs redzamas «Baltā nakts» ietvaros

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.alfaparks.lv

Sestdien, 7. septembrī norisināsies mūsdienu kultūras forums «Baltā nakts», kura ietvaros kinoteātrī «Cinamon» (kas atrodas tirdzniecības parkā «Alfa» (t/p «Alfa»), Brīvības gatvē 372) būs skatāmas īsfilmu festivāla «Starmetis» spēlfilmas. Madaras Didrihsones «Dezinsektors», Venta Grīnbauma un Reiņa Traidās «Gonzales», Raita un Laura Ābeļu «Pelēkie kardināli», Ilzes Kungas-Melgailes «Gaismas zīmes», Elīnas Eihmanes «Gūtenmorgens un trešā acs», Laura Beinarta «Is this free». Visas 6 festivāla filmas pēc kārtas būs skatāmas četros seansos - plkst. 20.00, 21.15, 22.30 un 23.45.

Īsfilmu festivāla «Starmetis» spēlfilmas savu pirmizrādi piedzīvoja 22. augustā. Pasākuma laikā visas festivāla filmas cīnījās par konkursa «Grand Prix», MTG Latvia simpātiju, kā arī t/p «Alfa»-skatītāju simpātiju balvu. Žūrija, kuras sastāvā bija kino kritiķe Dita Rietuma, režisors Jānis Nords un kino producents Roberts Vinovskis, konkursa «Grand Prix» piešķīra Madaras Didrihsones filmai «Dezinsektors». Savukārt, Venta Grīnbauma un Reiņa Traidās īsfilma «Gonzales» saņēma divas balvas - MTG Latvia simpātiju balvu, kas paredz filmas translāciju TV6, kā arī t/p «Alfa»-skatītāju simpātiju balvu.

Īsfilmu festivālam «Starmetis» mērķis ir atklāt un atbalstīt jaunus talantus filmu veidošanā, kā arī veicināt Latvijas kino attīstību, tika saņemti 49 scenāriji, no kuriem konkursa žūrija izraudzījās 10 labākos, kas tālāk cīnijās par t/p «Alfa» piešķirto līdzfinansējumu filmas realizēšanai. Konkursa žūrīja par labāko scenāriju autoriem atzina Madaru Didrihsoni (filma «Dezinsektors»), Ventu Grīnbaumu un Reini Traidās (filma «Gonzales») un Raiti un Lauri Ābeles (filma «Pelēkie kardināli»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu