Violas un Riharda Mailīšu mīlestības ceļojums uz Barselonu un Ibizu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mailīšu ģimenes arhīvs

Deju studijas «RV studio» īpašnieki un vadītāji Viola Abramova-Mailīte un Rihards Mailītis pēc atgriešanās no ceļojuma pa Barselonu un Ibizas salu burtiski staro. Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» viņi ar lielu aizrautību stāsta par brīnumainajām sajūtām, ko piedzīvojuši ceļojuma laikā, un atzīst, ka sen nebija izbaudījuši tik piesātinātu izklaidi un vienlaikus atpūtu, turklāt izbaudījuši neizmirstamus romantiskus divvientulības mirkļus.

Par ceļojumu Viola un Rihards stāsta uz maiņām. Ir daudz ko teikt, jo Barselonā un Ibizas salā Mailīši pavadīja 16 dienas. Tādēļ, lai arī mājās Rīgā atgriezušies pagājušās nedēļas nogalē, abiem joprojām spilgtā atmiņā ceļojuma sajūtas un emocijas.

Mailīšu ģimenes tradīcija – reizi gadā ceļojums

«Atgriežoties mājās no Ibizas, es biju vasarīgi ģērbusies, bet, izkāpjot no lidmašīnas, šeit bija agrs rīts un bija tik auksti, ka vēlējos atpakaļ uz silto un saulaino salu. Tā jau viss kārtībā. Būtu labi, ja tā biežāk varētu aizbraukt atpūsties,» atzīst Viola, bet Rihards piebilst, ka šis ceļojums ir bijis garākais atvaļinājums abu kopdzīves laikā. Kopš Viola un Rihards ir kopā kā pāris, viņi centušies izbrīvēt gadā vismaz nedēļu, lai aizbrauktu atpūsties uz saulaino Turciju. «Tā jau ir mūsu ģimenes tradīcija, ka gadā vismaz vienu reizi ir jāaizbrauc atpūsties. Pēdējo divu gadu laikā mums bija tik piesātināti darba grafiki deju skolā, vasarā mācījām dejot kāziniekus, Rihardam darba grafiks klīnikā, un tā nonstopā no vienas sezonas pārgājām nākamajā, bet atpūta izpalika. Tādēļ bija pēdējais laiks kaut ko darīt lietas labā,» teic Viola.

Foto: Mailīšu ģimenes arhīvs

Braucienu Mailīšu pāris plānoja jau laikus. Nonākuši pie atziņas, ka visus darbus nepadarīs un visu pasaules naudu nenopelnīs, Viola un Rihards savos darba plānotājos vēl pērnajā ziemā iezīmēja 16 dienu atvaļinājumu, ko pavadīt ārpus Latvijas divvientulībā.

Pirmais galamērķis – Barselona

Ceļojuma pirmais galamērķis bija Barselona Spānijā, kur Mailīši īrētos apartamentos pavadīja astoņas dienas. Spāņu virtuvi abi iepazinuši gan vietējos restorānos, gan kopīgi gatavojot tirgū iegādātas jūras veltes. «Bijām pārsteigti par tīģergarnelēm, kas tik ļoti atšķiras no tām, ko var iegādāties Latvijā. Šeit kilograms ar tīģergarneļu maksā 12 latus, bet Barselonā 8 eiro par kilogramu. Lielākoties baudījām svaigās Vidusjūras veltes – tīģergarneles, lobsterus.

Vienu dienu pabijām Sidžesas pludmalē un pastaigājām pa pilsētu. Bijām arī Žironā,» uzskaita Mailīši.

Foto: Mailīšu ģimenes arhīvs

Ibizas salā Mailīši piedzīvo neizmirstamu romantiku

Nosvinējuši atvadas no Barselonas ar deju pilsētas laukumā, Mailīši lidoja uz Ibizas salu. «Pozitīvā nozīmē Ibiza mums burtiski «iedeva pa galvu». Pēc Ibizā redzētā un piedzīvotā daudz ko pārdomājām un mēs uz pasauli, dzīvi un cilvēkiem tagad skatāmies citām acīm, protams, pozitīvā nozīmē. Pilnveidojāmies, pateicoties šim braucienam. Paši no tā esam šokā, jo iepriekš ceļojuma laikā nekas tāds ar mums nebija noticis,» atklāta ir Viola, bet Rihards piebilst, ka Ibizas sala ir unikāla.

Ar Ibizas apkārtni Mailīšus iepazīstināja salā dzīvojošs paziņa no Latvijas. «Pārliecinājāmies, ka Ibiza nav tikai ballīšu vieta. Šajā salā ir tik daudz ko redzēt – kultūra, arhitektūra. Vecpilsēta ir skaista ar savu vēsturi. Visu laiku, ko pavadījām Ibizā, staigājām ar platu smaidu sejā, jo mums šeit patika itin viss, ko redzējām,» atklāj Rihards.

«Mēs abi nekad nebijām domājuši, ka lielāko romantiku savās attiecībās atklāsim tieši Ibizā. Lai arī šo salu dēvē par lielāko tusiņu un ballīšu salu, mēs divvientulībā šeit piedzīvojām unikālas sajūtas,» par mīlestības un tuvības mirkļiem, ko Mailīšu pāris piedzīvojis Ibizā, stāsta Viola.

Foto: Mailīšu ģimenes arhīvs

«Sākotnēji, kad iegādājāmies lidmašīnas biļetes, pat negribējām uz Ibizu braukt, jo bija tāds nogurums, ka prātā nebija ballītes, bet gan atpūta pludmalē. Domājām, ka pietiks jau ar Barselonu un Ibizas braucienu atcelsim. Taču teicu Violai, ka ir jābrauc, jo būs bērni, un tad kāda vairs Ibiza, kur tusiņi un nemitīgās ballītes. Tā nu mēs aizbraucām un piedzīvojām unikālus mirkļus,» atzīst Rihards un Viola piekrītoši māj ar galvu, nosakot, ka laikam augstāks spēks viņus aizvedis uz šo brīnumaino salu. «Noteikti nākamajā ceļojuma maršrutā mūsu pieturas punkts būs Ibiza,» nosaka Viola.

Katru dienu Mailīši baudīja gan saules peldes, gan devās peldēties Vidusjūras dzidri zilajā ūdenī un maltīti ieturēja pludmales restorānos. «Ibizā nav divu vienādu pludmaļu. Katra ir citādāka. Viena klinšaina, cita akmeņaina, cita ar baltām smiltīm. Pludmales restorānos no rīta skan «čilīga» mūzika, pusdienas laikā jau aktīvāka mūzika, pēcpusdienā jau skaļāka mūzika, kas iesilda vakara aktivitātēm,» teic Rihards.

Foto: Mailīšu ģimenes arhīvs

Ibizas salā atrod izklaides vietu ar dvēseli

«Nav jau tā, ka mēs katru nakti gājām uz diskotēkām. Uz klubiem gājām kā ekskursijā, lai tos apskatītu. Bijām pārsteigti, ka klubos ir tik pozitīva atmosfēra. Nav agresijas un kautiņu. Tie 12 000 vai 6000 cilvēku, kas ballējas vienā klubiņā, dejo un nebaidās izskatīties smieklīgi. Tie cilvēki bauda, viņi nav atnākuši meklēt otru pusīti vai izkauties, viņi ir atnākuši izbaudīt vakaru un izdejoties,» skaidro Rihards.

Mailīšu pāris, apskatot vairākus klubiņus, atrada kādu omulīgu izklaides vietu viesnīcā «Es Vive». Ieeja šajā klubā notiek pēc «face control» prasībām. Tā kā Viola un Rihards allaž ir skaisti un saskaņoti saposušies, viņus sāka katru vakaru aicināt uz ballītēm. «Šai viesnīcai ir savs radio, kas spēlē «čilīgu» mūziku un ko mēs tagad, esot Latvijā, klausāmies. Tā bija vieta ar dvēseli,» tā Rihards. Pēc nakts ballītes abi devušies vairākus kilometrus kājām līdz saviem apartamentiem. Ik pa brīdim piestājuši, fotografējušies un vienkārši priecājušies par skaistajiem dabas skatiem.

Foto: Mailīšu ģimenes arhīvs

«Bieži vien līdz četriem no rīta sēdējām jūras krastā ostā un runājāmies par dzīvi. Tur mēs bijām divatā prom no saviem darbiem, tādēļ varējām parunāties par savām attiecībām, par jūtām. No sirds varējām pateikt viens otram tos mīļos vārdus, ko teicām savā pirmajā kopdzīves gadā. Bijām paši pret sevi un viens pret otru atklāti, tādējādi vēl vairāk nostiprinājām savas attiecības. Ikdienā tomēr savām attiecībām nevarējām pievērst tik lielu uzmanību, jo ir ikdienas darbi, rūpes un stresi,» atklāta ir Viola.

Sarunas nobeigumā Mailīšu pāris atzīst, ka lieliskāku atvaļinājumu nemaz nevar vēlēties. «Pilnībā atslēdzāmies no visām darba problēmām. Tā atpūtāmies, ka pilnīgi starojam no brīnišķīgi pavadītā laika. To enerģiju un emocijas, ko tur ieguvām, tagad izmantojam savā ikdienā. var teikt, ka nosvinējām savu kāzu gadadienas svinības. Precēts pāris esam jau četrus gadus. Vienā vārdā sakot, šis atvaļinājums mums bija kā medusmēnesis,» atzīst Rihards un Viola.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu