"OKartes skatuves" dalībnieki par sadzīvi neuztraucas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Sākot no šodienas, 5.septembra, 24 stundas diennaktī (internetā) un Latvijas Mūzikas kanāla tiešraidēs varēs sekot jaunā LNT muzikālā šova "OKartes skatuve" dalībnieku gaitām, bet sestdienās - vērtēt viņu sagatavotos priekšnesumus. Šodien arī žurnālisti varēja novērtēt, kā nākamos četrus mēnešus dzīvos brīvā scenārija attiecību seriālā "OKartes Skatuve. Dzimuši mūzikai" iesaistītie jaunieši.

Jau ziņojām, ka uz šova atlasi, kas norisinājās pirms vairākām nedēļām, bija ieradušies ap septiņsimt jauniešu, no kuriem žūrija dalībai šovā atlasīja divdesmit četrus. Nu viņi ir sadalījušies sešos muzikālajos projektos: "4 vēji", kurā iesaistījies jau sevi pieteikušais dziedātājs Mārtiņš Ruskis, Jātnieki", kurā dzirdēsim arī zināmo dziedātāju Sabīni Berezinu, "K1", kas esot visi KĀ VIENS, "nu un", "T-Band" vai travelling band (šeit dzirdēsim Silvestru Streiču) un "Zvaigžņu Zagļi".

Kā stāsta LNT radošais direktors, jaunieši katru nedēļu gatavos priekšnesumu - savas oriģināldziesmas, un skatītāju balsojumā saņemto naudu varēs izlietot pēc saviem ieskatiem - vai nu pērkot pārtiku vai ieguldot savā attīstībā.

"Mēs jauniešiem dosim pilnīgu brīvību: visus priekšnesumus gatavos viņi paši - sākot no tērpiem un beidzot ar horeogrāfiju.

Ja kāds gribēs konsultēties pie kāda speciālista vai uzstāties kopā, piemēram, ar Nacionālo simfonisko orķestri, mēs palīdzēsim to noorganizēt. Taču - par visu būs jāmaksā,"

jaunā šova ideju skaidro Volmārs. Viņš arī atklāj, ka, atšķirībā no iepriekšējās reizes, kad ar jauniešiem strādāja, piemēram, aktrise Rēzija Kalniņa, šogad nevienam nekādi rāmji uztiepti netiks.

Taujāts par jauniešu sadzīves apstākļiem - zināms, ka "OKartes skatuves" dalībnieki, kuru šogad ir divreiz vairāk nekā iepriekš, dzīvos tajās pašās telpās, kur "OKartes akadēmijas dalībnieki -, Niks Volmārs teic, ka šova organizatori sadzīves apstākļus centušies padarīt pēc iespējas ērtākus. Viņš arī atklāja, ka, atšķirībā no "Talantu fabrikas", ar ko tiek salīdzināts šis projekts, "OKartes skatuves" dalībnieki varēs komunicēt ar ārpasauli ar sociālo tīklu "Draugiem.lv", "Facebook" un "Twitter" starpniecību, veidojot sev atbalstītāju klubus un meklējot pedagogus.

Foto: TVNET

Ar šova dalībnieku sadzīves apstākļiem varēja iepazīties arī žurnālisti, kurus ekskursijā izvadāja runātīgais muzikālā projekta "nu un" dalībnieks Nauris. Viņš atzina, ka mūza, kas palīdz dziesmu sacerēšanā, atlidojot tad, kad atlidojot, un šejienes sadzīves apstākļi to neietekmēšot. "Tas nekas, ka dzīvosim visi barā, tāda bohēma mums patīk," pauda jaunietis, piebilstot - ga gribas pabūt vienam, varot uz kādu brīdi ieslēgties, piemēram, dušā.

Tiesa, šova dalībniekiem nāksies dzīvot lielā saspiestībā, jo nelielajā guļamtelpā gultas ir viena pie otras, turklāt nu tur novietotas arī vairākas divstāvīgās gultas. Savukārt virtuvē pieejami seši ledusskapji - katram muzikālajam projektam pa vienam. "Ja kāds projekts kļūs turīgāks un varēs atļauties iepirkt vairāk produktu, iespējams, ka zaudētāji produktus aizņemsies. Cerams, uz atdošanu," smej Nauris, kurš šodien kopā ar vēl vairākiem jauniešiem gatavojis pusdienas, kas visiem esot ļoti garšojušas.

Vēl Nauris neslēpj, ka viņš un viņa kolēģi no projekta iecerējuši šovā palikt līdz beigām. "Būs mazāk cilvēku, būs vieglāk," smaidot secina puiši.

Jau šo sestdien, 10.septembrī, plkst. 20.35 tiešraidē Latvijas Mūzikas kanālā, www.lmk.lv un kanālā LNT šova "OKartes skatuve" dalībnieki piedzīvos pirmās ugunskristības - pirmo lielo sestdienas koncertu. Dalībniekiem būs jāuzstājas ar vienu jaunu – pašu radītu dziesmu un otru - visiem zināmu Latvijā un pasaulē iemīļotu dziesmu. Viņu priekšnesumus vērtēs trīs žūrijas pārstāji, katrs autoritāte savā darbības jomā.

Dalībnieku ikdienu varēs vērot www.lmk.lv vai Latvijas Mūzikas kanāla tiešraidēs darbdienās plkst.9, 14, 18 un 21, savukārt to, kā veidojas dalībnieku attiecības, būs iespējams uzzināt seriālā "OKartes Skatuve. Dzimuši mūzikai" ik darbdienu plkst.20.35.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu