Ēlerte: Izraugoties LNO valdi, netika respektēts ekspertu viedoklis (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Izraugoties jauno Latvijas Nacionālās operas (LNO) valdi, netika ņemts vērā speciāli šim nolūkam izveidotās ekspertu komisijas viedoklis, aģentūrai LETA sacīja bijusī kultūras ministre, pašreizējā Rīgas domes deputāte Sarmīte Ēlerte (V).

Viņa uzskata, ka gan jaunais LNO valdes priekšsēdētājs Arturs Maskats, gan jaunā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) direktore Indra Lūkina ir ļoti profesionāli mūziķi un sava darba patrioti.

«Man nav šaubu ne par viena, ne otra spēju vadīt šos ļoti sarežģītos, lielos un Latvijas nacionālajai kultūrai svarīgos kolektīvus, taču mani pārsteidz izvēlētā LNO valde. Man nav informācijas, kādi apsvērumi tika ņemti vērā vienā vai otrā gadījumā, [..] bet tas, ka komisija pieņēma vienu lēmumu, kuram pēc tam politiski pateica «nē», mani ļoti pārsteidza,» atzina Ēlerte.

Viņa paskaidroja, ka LNO valdes locekļu pretendentus vērtēja speciāli izveidota cienījamu kultūras ekspertu komisija. Šādas komisijas veidojot, lai izraudzītos labākos profesionāļus, un lai tiktu novērsta tieša politiķu ietekme uz stratēģiskiem lēmumiem kultūras nozarē.

«Es zinu, ko ar Latvijas operu ir izdarījis [līdzšinējais tās direktors] Andrejs Žagars. Es varu viņu vērtēt. Man ir ļoti grūti kaut ko teikt par [jaunās LNO valdes locekles] Dainas Markovas īpašajām spējām,» sacīja Ēlerte.

Jautāta, vai ir mehānismi, kā tagad apstrīdēt lēmumu par jaunās LNO valdes apstiprināšanu, Ēlerte sacīja, ka viņa pagaidām šo jautājumu nav pētījusi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu