Startējis TV3 jaunais šovs "Mūsu zelta dziesma"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Svētdien plkst.20.40 TV3 saviem skatītātjiem piedāvāja jaunā šova "Mūsu zelta dziesma" pirmo raidījumu. Kopumā "Mūsu zelta dziesma" norisināsies desmit nedēļu garumā.

Uz skatuves kāpa desmit pazīstami dziedātāji, lai kopā ar mūziķu grupu Kristapa Krievkalna vadībā skatītājiem un žūrijai piedāvātu desmit pirmās dziesmas.

Šim vakaram Ivo Fomins bija izvēlējies dziesmu "Ripoja akmens", Andris Ērglis - dziesmu "Zemenes" no grupas "Apvedceļš repertuāra", Elīna Seile piedāvāja savu Imanta Kalniņa dziesmas "Dūdieviņš" interpretāciju, Emīls Balceris no grupas "Musiqq" - "Eolikas" hitu "Zemeņu lauks", Diāna Pīrāgs - kādreiz grupas "Jumprava" skandēto "Par rozēm", Samanta Tīna - dziesmu "Omnibuss" no grupas "Labvēlīgais tips" repertuāra, Kārlis Būmeistars - "Līvu" "Zīlīti", Valters Frīdenbergs - dziesmu "Pēc lietus", Dace Upīte - "Vēl ir laiks", bet Nikolajs Puzikovs - "Cielaviņu", ko savulaik dziedāja aktieris Jānis Paukštello.

Jaunās dziedātājas Elīnas Seiles dziedātais "Dūdieviņš" izpelnījās šova skatītāju ovācijas
Jaunās dziedātājas Elīnas Seiles dziedātais "Dūdieviņš" izpelnījās šova skatītāju ovācijas Foto: TVNET
No šā vakara lielajam dziesmu finālam skatītāji un žūrija kopīgi izvēlējās dziesmas "Dūdieviņš", "Cielaviņa" un "Par rozēm".

Raidījumā izskanēja arī kopdziesma - Ulda Stabulnieka un Māras Zālītes "Tik un tā".

Arī Ivo Fomina versija par dziesmu "Ripoja akmens" skatītājiem patika, taču šoreiz tā palika aiz strīpas
Arī Ivo Fomina versija par dziesmu "Ripoja akmens" skatītājiem patika, taču šoreiz tā palika aiz strīpas Foto: TVNET
Žūrijā sēdošie mūziķi gan atminējās dziesmu tapšanu, gan vērtēja jaunās versijas
Žūrijā sēdošie mūziķi gan atminējās dziesmu tapšanu, gan vērtēja jaunās versijas Foto: TVNET

Dziesmas vērtēja gan skatītāji, gan žūrija. Svētdienas vakarā bez trim pastāvīgajiem žūrijas dalībniekiem - diriģenta Inta Teterovska, muzikoloģes Daigas Mazvērsītes un tērpu mākslinieces Elitas Patmalnieces - dziesmas un to izpildījumu vērtēja komponisti Zigmars Liepiņš un Jānis Strazds, mūziķi Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis, Aigars Grāvers, Aigars Krēsla, Igo, Dainis Dobelnieks, Jānis Krūmiņš un Dailes teātra aktieris Jānis Paukštello.

Žūrija savos vērtējumos necentās būt skarba, bet, Freda mudināti, vairāk mēģināja atcerēties dziesmu tapšanas vēsturi un amizantus gadījumus. Brīžiem gan viņu vērtējumi bija visnotaļ ironiski, bet vislielākā vienprātība valdīja attiecībā uz dziesmas "Dūdieviņš" vērtējumu: visi kā viens uzteica gan solistes skaisto balsi, gan lielisko izpildījumu, gan klasisko aranžējumu.

Pēc Andra Ērgļa dziedātajām "Zemenēm" Daiga Mazvērsīte viņam ieteica pievērsties aktiera karjerai
Pēc Andra Ērgļa dziedātajām "Zemenēm" Daiga Mazvērsīte viņam ieteica pievērsties aktiera karjerai Foto: TVNET
Vakara viesi bija leģendārā latviešu grupa "Turaidas roze"
Vakara viesi bija leģendārā latviešu grupa "Turaidas roze" Foto: TVNET

Atgādināsim, ka šova mērķis ir aizraujošā un azartiskā sacensībā apzināt visu laiku labākās latviešu dziesmas un ar skatītāju un žūrijas balsojumu noteikt visu laiku populārāko latviešu dziesmu. Šovs kopumā ilgs desmit nedēļas ar septiņām tematiskām nedēļām, diviem pusfināliem un lielo, visu izšķirošo finālu. Katru svētdienu desmit Latvijā zināmi un iemīļoti mūziķi izpildīs desmit dažādas vienai tēmai atbilstošas dziesmas, tās skanēs dzīvo grupu, kora, dejotāju un arī back vokālistu pavadībā. No tām trīs tiks virzītas lielajam pusfinālam, kas risināsies pēc septiņām nedēļām un kurā piedalīsies 21 dziesma.

Šovs "Mūsu zelta dziesma" - TV3 svētdien, 4.septembrī, plkst.20.40.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu