Atklāj LTV jaunās sezonas prioritātes (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No septembra Latvijas Televīzijas (LTV) jaunās sezonas prioritātes būs kultūra, ziņas un diskusijas, informēja LTV komunikācijas speciāliste Laura Brokāne.

"No septembra pirmajām dienām LTV sevi piesaka kā ziņu un informācijas līderi, kura prioritātes ir sabiedrības informēšana par norisēm valstī un sabiedrībā, kultūra visplašākajā nozīmē, cilvēki ar viņu rūpēm, sasniegumiem un priekiem. Ne mazāk svarīgi ir atgūt konkurētspēju plašsaziņas līdzekļu vidē un kļūt par mūsdienīgu, vienu no vadošajiem elektroniskajiem medijiem valstī," skaidro LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Viņš piebilst, ka LTV uzdevums ir būt saistošai visām vecuma grupām, tāpēc

viens no būtiskākajiem rudens sezonas mērķiem ir panākt gados jauna skatītāja atgriešanos pie LTV programmām

un turpināt darbu pie LTV un Latvijas Radio kopprodukta ziņu portāla "lsm.lv" un LTV ziņu portāla "ltv.lv" attīstības.

LTV Ziņu dienests rudens sezonā darbu sāk jaunā studijā. Ziņu dienests piedāvā ne tikai aktuālo notikumu atspoguļojumu, bet arī ekskluzīvu informāciju - padziļinātu analīzi. Sākot no rudens, visos ziņu izlaidumos būs sporta ziņas.

Darbdienu rītos skatītājus informēs agrākais ziņu izlaidums Latvijas televīziju kanālos, LTV1 jaunums - raidījums "Rīta Panorāma",

kas būs redzams no plkst.6.30 līdz 8.30. "Rīta Panorāmas" vadītāji būs Anda Boša, Toms Bricis, Reinis Ošenieks, Armands Tripāns, Inese Vaikule. Jaunā raidījumā veidošanā piedalīsies arī žurnāliste Ilze Strenga.

Pirmais vakara ziņu izlaidums LTV1 Dienas ziņas būs skatāms no plkst.18 līdz 18.40. Kultūras redaktores Ievas Rozentāles pārraudzībā tiks veidotas jaunās Kultūras ziņas, kas no 2.septembra katru darbadienu būs skatāmas aptuveni plkst.18.25.

Vakara "Panorāma" televizoru ekrānos būs redzama skatītājiem ierastajā laikā plkst.20.30, bet jaunā kvalitātē - kā analītisks raidījums, kas nevis tikai atbild uz jautājumiem "kas, kur un kad", bet analizē, pēta un skaidro, atbildot uz jautājumu "kāpēc?".

Nodrošinot Nakts ziņas tiešraidē, LTV saviem skatītājiem piedāvā sekot līdzi Latvijas un pasaules notikumiem arī vēlās vakara stundās.

Dažādi jaunumi paredzēti arī LTV7 kanālā

No 1.septembra svētdienās pēc "Panorāmas" LTV1 ēterā atgriezīsies analītiski pētnieciskais raidījums "de facto". Pēc divu gadu pārtraukuma ēterā atgriezīsies žurnālistu diskusiju raidījums "Skats no malas" ar pazīstamo žurnālistu Kārli Streipu vadītāja lomā.

No 17.septembra otrdienās plkst.21.20 LTV1 piedāvās jaunumu - interviju raidījumu "Viens pret vienu", kurā žurnāliste Inga Spriņģe un žurnālists Gundars Rēders "aci pret aci" izjautās politiķus vai citas nozares pārstāvjus.

Raidījums "Sastrēgumstunda" joprojām nodrošinās vienīgās publiskās televīzijas debates, kurās vienkopus pulcēti atbildīgie un eksperti par problēmjautājumiem politikā vai sabiedrībā. «Sastrēgumstundu" vadīs Ilze Nagla.

Savukārt oktobrī LTV piedāvās oriģinālraidījumu ar Gunti Bojāru, kurš ar neierastiem žurnālistikas paņēmieniem atklās būtiskas sabiedrības problēmas.

"100g kultūras" raidījumi tiks raidīti ēterā otrdienās, trešdienās un ceturtdienās plkst.17.15. Raidījumam jaunajā sezonā būs ilgāks raidlaiks - nepilnas 40 minūtes.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu