Gints Cālītis dzied par kolēģu vēlmi iegūt lētu popularitāti (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dziedātājs un mūzikas autors Gints Cālītis, kurš popularitāti iemantojis piedaloties televīzijas šovā «O!Kartes skatuve», uzskata, ka ikviens spēj saredzēt patiesību, ja vien paver acis plašāk. Atverot acis mēs ne tikai redzam, kas notiek mums apkārt, bet arī to kādu postu spēj nest cilvēki, kas gūst popularitāti. Par šo tēmu dziedātājs ir uzrakstījis dziesmu «Popularitātes vējš».

«Lētā popularitāte dominē pāri visam. Labāk sadodu kādam pa muti, novelku bikses, zīmējos pa žurnālu vākiem un tikai tad, pieķeru tam visam klāt kaut mazu mazītiņu darbiņu. To darbiņu grūti nosaukt par mūziku, pat nerunājot par dziesmu vārdiem, kuri ir par neko! Ar to pietiek, lai cilvēki mīlētu, bet vai mūzikas dēļ? Drīzāk dēļ kaut kāda mākslīgi radīta kopprodukta - kas ietver sevī visu ko, bet tikai ne labu, no sirds radītu mūziku,» tā Gints.

Mūziķis liek ikvienam padomāt par iedziļināšanas dziesmu vārdos. Lielākā daļa klausoties mūziku pat neapzinās par ko vispār ir dziesma.

«Cilvēki par to neaizdomājas. Liela daļa tā saucamo mūziķu, kurus man ir grūti nosaukt šajā vārdā bieži vien nesaprot savu dziesmu jēgu. Es nemēģinu te kādu nolikt, visiem mums ir jādzīvo šai zemē. Katram ir izvēles iespējas, ar cik lielu patiesumu pret sevi un apkārtējiem to nodzīvot. Godīgi teikšu, ļoti šaubos, ka mana dziesma nonāks lielā radio rotācijā. Es protams, būtu ļoti laimīgs cilvēks, ja tā notiktu, taču šī mākslīgi radītā dominance ir samērā nospiedoša,» par mūziku Latvijā runā Gints.

Dziedātājs ir pieradis smagi strādāt un tikai ar milzīgu darbu un varbūt nedaudz talanta panākt rezultātu.

» Man pat nav tik svarīga šī milzīgā cilvēku mīlestība, visiem tāpat ar saviem darbiem nebūsi tuvs. Esmu laimīgs cilvēks, ja pēc mana koncerta kāds pienāk klāt un saka, ka tas ko daru ir vienkārši skaisti un no sirds. Tad es saprotu, ka šis cilvēks manu vēstījumu ir sapratis,» aizdomājas Gints.

..




Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu