Šodien – rokoperas «Lāčplēsis» 25. jubileja (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Tieši pirms ceturdaļgadsimta - 23. augustā pirmo reizi atskanēja skatītāju ovācijas Māras Zālītes un Zigmara Liepiņa rokoperai «Lāčplēsis». Toreiz, 1988. gadā, tā pulcēja vairāk nekā 160000 skatītāju, kļūstot par mūsu nācijas muzikālās atdzimšanas un Atmodas simbolu. Atzīmējot šo nozīmīgo gadskārtu, drīzumā skatītājiem būs iespēja noskatīties rokoperas «Lāčplēsis» jauniestudējumu.

Jauniestudējuma pirmizrāde notiks 30. oktobrī Ādažos, aizsākot turpat mēnesi ilgu izrāžu sēriju dažādās Latvijas pilsētās. Skatītājiem klātienē rokoperu «Lāčplēsis» būs iespēja redzēt arī Bauskā, Dobelē, Jelgavā, Saldū, Ventspilī, Tukumā, Baložos, Rīgā, Siguldā, Cēsīs, Limbažos, Valmierā, Liepājā, Madonā, Alūksnē, Rēzeknē, Preiļos, Daugavpilī, Jēkabpilī un Aizkrauklē. Jāatzīmē, ka Rēzeknē skatītāju interese par jauniestudējumu ir tik liela, ka jau ir izziņota papildizrāde, bet uz izrādēm Jelgavā, Rīgā un Ventspilī ir pieejamas pēdējās biļetes, kuras vēl var iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

Rudenī gaidāmā izrāde nebūs koncertuzvedums, bet jauniestudējums, ko veidos režisore Inese Mičule, horeogrāfe Olga Žitluhina, vokālais konsultants Niks Matvejevs, scenogrāfs Gints Sippo, tērpu māksliniece Anna Heinrihsone un producents Juris Millers.

Lomās būs redzami spilgtākie mūsdienu dziedātāji un aktieri – Daumants Kalniņš, Juris Jope, Marts Kristians Kalniņš, Juris Vizbulis, Atis Ieviņš, Anna Čena, Paula Dukure, Ieva Sutugova, Beāte Zviedre, Rūta Dūduma, Ivo Grīsniņš Grīslis, Jānis Skanis, Mikus Abaroniņš, Jānis Ķirsis, Jānis Kurševs, Miks Dukurs, Elvijs Bušs un Rīgas Zelta koris. Katrā izrādē piedalīsies Kristapa Krievkalna mūziķu grupa.

«1988. gadā tapusī rokopera ir viens no mūsdienu Latvijas kultūras spilgtākajiem darbiem, tādēļ visa radošā komanda strādā ar milzīgu respektu pret abu autoru veikumu, lai skatītājiem sagatavotu neaizmirstamu un emocionālu izrādi», par topošo rokoperas «Lāčplēsis» jauniestudējumu saka tā producents Juris Millers.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu