Šmēdiņi, Zagorski, Dukuri ziedo sadzīvē noderīgas lietas (27)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ilmārs Znotiņš

Pludmales volejbolista Jāņa Šmēdiņa, aktiera Rolanda Zagorska, mūziķu Dukuru un Ķiģeļa ģimenes aizsākušas ikgadējo fonda «Ziedot.lv» un tirdzniecības centra «Spice Home» organizēto akciju «Mājlietu labdarības dienas», tādējādi mudinot arī citus interesentus līdz pat 25. augustam iesaistīties labdarības akcijā.

Atklājot akciju, volejbolisti Šmēdiņi, mūziķi Dukuri, Ķiģeļi un Zagorski, kā arī publiciste Ieva Adamss (Lejiņa) ziedoja sadzīvē noderīgas lietas grūtībās nonākušām ģimenēm. Akcija ilgs līdz 25.augustam, un šajā laikā ikviens ir laipni aicināts atvest uz īpašo «Mājlietu labdarības dienu» telti pie tirdzniecības centra «Spice Home» bērnistabas mēbeles, skolas preces, datortehniku, mūzikas instrumentus, sporta inventāru, segas, spilvenus, matračus, virtuves piederumus, ledusskapjus, veļas mašīnas, dažādas mēbeles, sadzīves tehniku un citas sadzīvē noderīgas preces.

Foto: Ilmārs Znotiņš

Līdz 1. septembrim atlikušas nepilnas divas nedēļas, un tūkstošiem ģimeņu tas ir satraukuma pilns pirmsskolas laiks. Diemžēl daudziem vecākiem arī skumjš dzīves posms, jo skolai nepieciešamā inventāra un bērna istabas iekārtošanai nepietiek līdzekļu. Tādējādi jau trešo gadu pēc kārtas norisinās «Mājlietu labdarības dienas», lai palīdzētu grūtībās nonākušajām ģimenēm uzlabot dzīves apstākļus.

Akcijas atklāšanas dienā grūtībās nonākušās ģimenes iepriecināja vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, gan dāvājot vērtīgas mājlietas, gan kopā pavadot laiku radošajās darbnīcās un uzmundrinot viņus.

Foto: Ilmārs Znotiņš

«Esmu piedzīvojusi visādus laikus un zinu, ko nozīmē grūtības. Bija gads, kad dzīvoju viena ar diviem bērniem bez jebkādiem līdzekļiem un darba - kāds draugs reizēm atveda mums lielu maizes klaipu, tad nu trīs ceturtdaļas no tā mainīju pret citiem produktiem no mammas un krustmātes... Pēc šā pārdzīvotā laika zinu, ka palīdzība nekad nenāk no tās puses, ar ko esi rēķinājies, tai ir citi, visnegaidītākie ceļi,» žurnāliste un publiciste Ieva Adamss mudināja grūtībās nonākušos cilvēkus nepadoties.

«Tikai ziedojot pasauli var padarīt laimīgāku. Iesakām ikvienam parevidēt savus skapjus, tur noteikti ir pašiem vairs nevajadzīgas mantas. Tās var atdot cilvēkiem, kuriem tās vairāk noderēs,» sniedzot savu dāvinājumu, teica volejbolistu Šmēdiņu ģimene.

Mūziķi Dukuri uz ziedošanu raugās kā uz saprātīgu resursu izmantošanu: «Ir pozitīvi piešķirt lietām otro mūžu. Ja mums kāda manta šķiet novecojusi, citam tā būs pilnīgi jauna un ļoti gaidīta. Tas arī ir tas, ko mēs šodien vēlamies izdarīt, atvedot savas mantas - māsas mugursomu, televizoru, pāris reižu vilktu apavu maisu.»

Savukārt aktieris Rolands Zagorskis atklāja jaunu ideju: «Ērti gan ziedotājiem, gan saņēmējiem būtu, ja tiktu ierīkots virtuāls serveris - centrs, kur maznodrošinātajām ģimenēm būtu iespēja speciāli izveidotā vietnē piereģistrēt lietas, kuras ir nepieciešamas visvairāk. Līdz ar to cilvēki, kuriem šī konkrētā lieta vairs nav vajadzīga, varētu atsaukties un atdot to tās pieteicējam.»

Pērn nepilnas nedēļas laikā «Mājlietu labdarības dienās» tika saziedotas vairākas tonnas mājlietu, kas atviegloja dzīvi gandrīz 50 ģimenēm. Labdarības fonda «Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta un «Spices» direktore Iveta Lāce cer, ka šogad izdosies iepriecināt vēl vairāk ģimeņu, tādēļ aicina cilvēkus iesaistīties akcijā.

Visas saziedotās lietas tiks nodotas Svētā Jāņa palīdzības dienestam, kas nogādās mantas ģimenēm, kurām tās visvairāk vajadzīgas. Savukārt katrs ziedotājs saņems kuponu, ko varēs apmainīt pret tasi kafijas kafejnīcā «Costa Coffee».

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu