Demakova: beidzot liela izmēra darbi elpos

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mākslas zinātniece un bijusī kultūras ministre Helēna Demakova uzskata, ka Rīgas birža, kur šodien atklās mākslas muzeju, būs piemērota vieta lielformāta darbu izstādīšanai. "Sajūta ir tāda, ka beidzot liela izmēra darbi elpos," Demakova izteicās pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija".

Viņa norādīja, ka pēdējo 20 gadu laikā Latvijā ir rekonstruētas daudzas kultūras ēkas – atjaunota Latvijas Nacionālā opera, Nacionālais teātris, Dailes teātris, Lielā ģilde. Demokava cer, ka jauna elpa būs arī Krievu drāmai.

"Tagad ir kārta Rīgas biržai," viņa teica un uzsvēra, ka muzejā ir brīnišķīgi dārgumi un kolekcijas.

Bijusī kultūras ministre atzina, ka pašlaik ir tālu no politikas. Pavisam nesen viņa pabeigusi doktora disertāciju, kas bijis liels sasprindzinājums.

"Televīziju neskatījos, radio neklausījos, avīzes nelasīju. Redziet, māksla jau ir mūžīga, tā ka esmu priviliģētā stāvoklī,"

piebilda Demakova.

Jau ziņots, ka pirmdien durvis apmeklētājiem vērs Mākslas muzejs "Rīgas birža" ar trīs pastāvīgām ekspozīcijām un trīs nozīmīgām izstādēm.

Muzeja pirmo apmeklētāju svinīgi sagaidīs "Rīgas biržas" vadītāja Daiga Upeniece, kultūras ministre Sarmīte Ēlerte un satiksmes ministrs Uldis Augulis, kuri piedalīsies arī muzejam veltītās pastmarku sērijas pirmās dienas aplokšņu un speciālā zīmoga svinīgajā prezentācijā.

Mākslas muzejs "Rīgas birža" apmeklētājus gaidīs ik dienu no plkst.10 līdz 18, bet piektdienās – no plkst.10 līdz 20. Pirmdienās muzejs būs slēgts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu