No restorāna ēdienkartes žūrija izvēlējās baudīt pamatēdienu - teļa karbonādi. Karbonāde top vienkāršā tehnikā - 2 minūtes apcepta, 2 minūtes uz grila un vēl 6 minūtes krāsnī. «Gaļai jābūt labi izceptai -
mums te ir grila restorāns, nevis vārīto kuņģīšu biedrība,»
Ēdiens tika papildināts ar īpašo dzērveņu - balzama mērci, kuru iznāca pārliet pats Aleksejevs. «Gaļa ir tik mīksta, ka sajūta griežot ir kā pa sviestu. Tādu izcept nav viegli. Un mērcē ir īpašā Latvijas garša,» komentē Ilze Jurkāne. Arī Zigmars uzsver Laura vērību labas gaļas izvēlē.
Aleksejevs: deserts ir jāatceras!
Laura konkursa ēdiens bija saldais ēdiens: rupjmaizes un šokolādes kārtas ar biezpienu, rabarberu Sabajonas mērci, karameli un trīskāršais saldējums. «Mans konkursa ēdiens bija deserts. Pirmkārt laikam man ļoti pašam patīk gatavot desertus.
Es uzskatu desertu par vienu no svarīgākajām ēdiena kārtām
pilnvērtīgās vakariņās. Deserts ir ēdiens, ko atceras parasti arī nākamajā dienā. Un desertam ēdienkartē ir jāskan pārliecinoši, lai, apēdot vienu vai divas kārtas, viesis tomēr vēlētos to pasūtīt,» par savu konkursa ēdiena izvēli stāsta Lauris.
«Garšīgs un smalkā gaumē,» par desertu izsakās Ilze Jurkāne. Arī Zigmaram Liepiņam ēdiens šķita īsts meistardarbs: «Konkursa ēdiens, protams, bija meistardarbs. Tur ir divas meistarības kopā. Tā viena ir vispār to ēdienu uztaisīt, otra, ka tādos apstākļos, kad tev jāapkalpo 60 pastāvīgie šā brīža restorāna apmeklētāji, kuriem būtībā vienalga, vai tu te filmē, vai te kāds taisa konkursus. Viņi ēd savus ēdamos, maksā par to naudu un grib saņemt savu ēdienu iespējami ātrāk...»
Žūrijas vērtējums sastāv no 5 karotēm un vienas deserta dakšiņas, kas ir plusiņš. Pirmajā raidījumā redzējām Tomasa Godiņa sniegumu restorānā «Neiburgs», par kuru saņēma 13 karotes un divus plusiņus.
Zigmars - 5 karotes un viena dakšiņa
Kopā: 15 karotes ar plusiņu
Nākamajā raidījumā skatieties Māra Astiča sniegumu zivju restorānā «Le Dome».