Albekeite nokavē "Bērnu jauno vilni" Ukrainā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada "Bērnu jaunā viļņa" dalībniece Agate Albekeite šonedēļ nokavējusi pirmos konkursa mēģinājumus Ukrainā. Tam iemesls ir visai muļķīgs un izraisījis bērnam paniku – Agate ar māti šo otrdien neesot ielaistas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīnā reisā Rīga-Simferopole, lai gan abas bija reģistrējušās lidojumam un nodevušas bagāžu, piektdien informēja LNT raidījums „Tautas balss”.

Lidojums uz Ukrainu, lai laicīgi sāktu gatavoties „Bērnu jaunajam vilnim” Artekā, bija paredzēts šo otrdien, 9.augustā. Mazās dziedātājas Agates Albekeites māte Danute „Tautas balsij” pastāstīja, ka abas uz „airBaltic” lidmašīnas reisu ieradušās jau laikus - reģistrējušās lidojumam, nodevušas bagāžu un devušās uz izlidošanas izeju terminālī.

Neatrod pareizo izlidošanas izeju

Abas lidostā „Rīga” meklējušas pareizo izlidošanas izeju, taču neesot atradušas. Viņas nelidojot katru dienu, tāpēc neesot īsti sapratušas, kurp jādodas. „Domājām, ka mūs pasauks, būs kāda reakcija, jo mēs esam iečekojušās vairāk nekā pusstundu pirms lidojuma, un, ja neesam lidmašīnā, mūs pasauks,” tā cerējusi Agates māte.

Vienlaikus abas sekojušas līdzi informācijai uz informatīvā tablo, vai jau notiek iekāpšana lidmašīnas reisā Rīga-Simferopole. Tablo vien bija uzrādījies, ka turpinās reģistrēšanās lidojumam, nevis sākusies pasažieru iekāpšana. Danute atzina: „Mēs vēl domājām, ka reiss kavējas, nekas nenotiek un mūs neviens nesauc iekāpt.”

Neielaiž lidmašīnā

Tā kā satraukums auga augumā, Danute devusies skaidrot situāciju uz „airBaltic” informācijas centru. Tur viņai ticis paskaidrots, ka viņas gaidījušas iekāpšanu lidmašīnā pie nepareizās izlidošanas izejas un vairs iekāpšana salonā neesot iespējama.

„Kad mums pastāstīja, ka lidmašīna ciet, man bija šoks. Domāju, ka biļetes pa jaunam jāpērk vai nelidosim vairs vispār. Man likās, ka ir pasaules gals!”

tā raidījumam stāstīja Agate. Bērns acumirklī iedomājies tūkstošiem dažādu domu: „Bērnu jaunais vilnis” nokavēts un viņas sapņi neīstenosies.

Dziedātājas lūgumu ignorē

„„Jaunajam vilnim” iemācījos piecas dziesmas angļu valodā. Latviešu valodā jau zināju daudzas dziesmas,” atzina konkursante. Agate pat esot lūgusies „airBaltic” darbiniekus, lai tomēr vēl ielaiž lidmašīnā un stāstījusi par dalību konkursā Ukrainā, taču bērna lūgumam lidsabiedrība nepakļāvās.

Meitenes māte aizvien pārliecināta, ka uz tablo neesot parādījies aicinājums iekāpt lidmašīnā. Lai gan neviens neesot papūlējies abas pasažieres uzaicināt iekāpt lidmašīnā, tomēr pa to laiku bija jau izņemta abu nodotā bagāža. Agate patiesi esot bijusi panikā, kam bijis aculiecinieks arī viņas vokālais pedagogs Artūrs Mangulis.

Darbinieki bijuši vienaldzīgi, tā atzina Mangulis. Taču notikušais būšot laba mācība priekšdienām.

Piemaksājot papildus par katru biļeti 50 eiro, Agate ar māti uz Ukrainu izlidojušas dienu vēlāk, tādējādi nokavējot „Bērnu jaunā viļņa” pirmos mēģinājumus,

vēstīja „Tautas balss”.

"airBaltic" atvainojas citiem pasažieriem

Tikmēr lidsabiedrības „airBaltic” preses pārstāvis Jānis Vanags rakstiskā atbildē „Tautas balsij” apgalvoja, ka abas šīs pasažieres 9.augustā neatsaucās aicinājumiem un nepievienojās pārējiem 107 lidmašīnas pasažieriem, kuri uz reisu bija ieradušies laikus un bija gatavi izlidot no Rīgas saskaņā ar grafiku pulksten 11:40.

„Papildu laiku prasīja noņemt no lidmašīnas neieradušos pasažieru bagāžu.

„airBaltic” atvainojas visiem pārējiem 107 reisa pasažieriem par 15 minūšu aizkavēšanos un neērtībām,”

atbildē rakstīja Vanags.

Viņš uzsvēra, ka citiem pasažieriem rada neērtības tas, ja kāds no pasažieriem reģistrējies reisam, bet neierodas uz lidmašīnu. Tādēļ aviokompānija katrā šādā gadījumā darot visu iespējamo un vairākkārt aicinot pasažierus uz reisu, lai varētu laikus izlidot un nekavētu pārējos pasažierus.

Plašākus skaidrojumus par notikušo „Tautas balsij” vairs neizdevās gūt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu