Aplūkojot restorāna ēdienkarti, komponists Liepiņš secina: «Jāņem vērā, ka šis restorāns atrodas uz ielas, kur ir daudz tūristu - tāda kā
ziloņtaka uz padzeršanās vietu.
Un vēl - te nav mākslas galerija, tas viss ir bizness.»
Zandarts un kompliments: gandrīz ideāli!
Kā pirmo ēdienu eksperti izvēlējās Latvijas zandartu, jo, viņuprāt, tas bija viens no retajiem ēdieniem ēdienkartē, kas bija latvisks.
Zandarts tika papildināts ar pastinaka biezeni ar sakapātām ķimenēm, blanšētu puravu daļu, kā arī kaltēto baraviku mērci. «Lieliska ideja ir ķimenes biezenī, kā arī man patīk dekorējums ar ziedu,» vērtē Ilze. «Zandartam nebija nekādas īpašas vainas, bet nekas tāds, lai palektos un teiktu - nekad dzīvē neko tādu neesmu ēdis,» secina Liepiņš.
Kā komplimentu šefpavārs pasniedza ceptu foreli, svaigo sieru ar mārrutku mērci, lauku tomātu salsā un ar lēni vārītu paipalu olu. Jāatzīmē, līdz pat 50 minūtēm. Tas viss tika pildīts burciņās, kur tika iepūsti dūmi. Dūmi tika radīti no ābeles un tie deva ēdienam kūpinājuma aromātu. Par komplimentu Ilze Jurkāne un Mareks Bērziņš bija sajūsmā, kamēr Zigmaram Liepiņam nebija skaidra šī dūmu ideja.
Tomēr Ilzei vēl aizvien nepatika tas, ka restorānā netika piedāvāta maize, kaut gan tika teikts, ka tā ir tepat cepta. «Maize man ir viena no primārajām vērtībām,» uzsvēra Mareks. Arī Tomass atzina, ka maizes nepasniegšana bija ļoti rupja kļūda. Tomēr raidījuma vadītājs šo «cepšanos» nodēvēja par lieku: