Sestdien atkal būs Līvu svētki Mazirbē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ 6.augustā, no plkst.10 līdz nākamās dienas rītam Mazirbē notiks tradicionālie Līvu svētki, informē Līvu savienības vadītājs Dāvis Stalts.

Pateicoties Rīgas Brīvostas pārvaldei un Līvu fonda aktīvai rīcībai, lībiešu dzīve Ziemeļkurzemē un visās lielākajās Līvu savienības nodaļās ir atsākusi aktīvu darbību. Šā gada svētki ir pirmie, kurus organizē Dāvis Stalts, piesaistot brīvprātīgos palīgus no lībiešu vidus.

"Ar šiem svētkiem gribam parādīt, ka esam dzīvelīga tauta, neskatoties uz to, ka valsts mūs neatbalsta un novads brīžam nevēlas saprast,"

uzsver Stalts.

Visi aicināti apmeklēt svētkus 6.augustā, no plkst. 10.00 līdz nākamajam rītam.

"Svētku programma ir liela, jo tai jāiepriecina ne vien veco un jauno lībiešu, bet arī Dundagas novada iedzīvotāju sirdis, kuriem šie svētki ir bez maksas," skaidro Stalts.

Programma

Pasākuma atklāšana paredzēta plkst. 10 ar svētku dievkalpojumu Mazirbes baznīcā, bet plkst. 12 koncertu sniegs Rīgas lībiešu ansamblis "Līvlizt" un Ventspils lībiešu ansamblis "Rāndalizt".

Savukārt plkst. 13.30 paredzēta sadziedāšanās Jūrmalā, bet plkst. 14 Tautas namā notiks lībiešu dziesmu koncerts, kurā uzstāsies somu sieviešu ansamblis "Nokia", Suntažu koris, kā arī ansamblis "Taitai" un citi mākslinieki.

Tāpat Tautas namā plkst. 18.30 uzstāsies grupa "Satellites LV", bet plkst.20 – grupa "Camillas".

Pēc koncertiem plkst. 22, iecerēta balle, kurā uzstāsies grupa "6.jūdze" un DJ Regnārs Vaivars. Paralēli ballei Tautas namā interesenti varēs nobaudīt arī dažādus lībiešu ēdienus un uzzināt vairāk par lībiešu kultūru.

Ieeja pasākumos būs bez maksas.

Līvu svētku programma
Līvu svētku programma Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu