Lidostā «Spilve» notika «Saviesīgs salidojums»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Terentjevs

1.augustā lidostā SPILVE notika «Saviesīgs salidojums» - interaktīvi izklaidējošs pasākums, kur muzikālā pilota lomu bija ieņēmis Roberts Gobziņš, teātra trupas «Hamlets» radošie pārstāvji rūpējās, lai apmeklētāji varētu izjust 70.-80. gadu atmosfēru un pirmsizlidošanas burziņu, savukārt Antīko automobiļu klubs (AAK) citiem par prieku bija ieradušies uz pasākumu ar saviem senajiem spēkratiem.

Pasākuma ietvaros tika atklāta unikāla Helēnas Ertes fotoizstāde «Ceļotāji laikā», kurā iemūžināti Latvijā populāri cilvēki senu mākslas darbu un laikmetu fotogrāfiju retrospekcijās. Kinoaktrises Marlēnas Dītrihas, Napoleona, gangstera Ala Kapones, gleznotājas Frīdas Kalo un citu vēsturisku personību tēlos iejutušies dziedātāja Olga Rajecka, sportiste Jeļena Prokopčuka, grupas «Prāta Vētra» četrinieks, māksliniece Elita Patmalniece, Māris Olte, žurnāliste Ilze Jaunalksne un daudzi citi.

«Tās ir senu fotogrāfiju replikas, bet pārsvarā - gleznu «kopijas» vai drīzāk - brīva fantāzija par oriģināla tēmu. Brīžiem pat ļoti brīva, jo vai nu nebija iespējams dabūt atbilstošos tērpus un aksesuārus, vai arī bija vēlme padraiskoties, un tad modelim nācās iejusties pilnīgi sev neatbilstošā tēlā,» stāsta māksliniece Helēna Erte.

Izstāde tapusi sadarbībā ar izstāžu zāli «Rīgas mākslas telpa». Tā lidostā «Spilve» (Daugavgrīvas ielā 140) būs skatāma līdz 29.septembrim.

Lidosta apmeklētājiem atvērta katru dienu pl. 12.00-18.00, izņemot pirmdienas. Ieeja 1 lats, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 0.50 sant.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu