Regīna Spektore šovakar koncertzālē «Palladium» (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievu/ebreju izcelsmes dziedātājas un pianistes Regīnas Spektores (Regina Spektor) ceļš uz lielo skatuvi ir aizraujošs kultūrvēsturisks ceļojums, kas aizsākās kādā Maskavas dzīvoklī, mūzikas skolotājas un fotogrāfa, amatiera vijolnieka ģimenē. Jau šovakar (5.08.), talantīgā māklsiniece uzstāsies Rīgā, koncertzālē «Palladium».

Pēc Mihaila Gorbačova veiktās «perestroikas» ģimene kopā ar tolaik deviņus gadus veco Regīnu nolēma emigrēt - sākumā uz Austriju, tad Itāliju un galu galā uz ASV, Bronksu. Tur uz laiku mazajai Regīnai bija jāaizmirst klavieres, tās tika pārdotas, taču meitene atrada iespēju laiku pa laikam piekļūt pie vietējās sinagogas vecā flīģeļa.

Jau pusaudža gados iekļāvusies Ņujorkas antifolka mūziķu aprindās, pēc pirmajiem pašas izdotajiem ierakstiem un neatlaidīgas koncertēšanas dažādos klubos un pasākumos viņa piesaistīja «The Strokes» uzmanību un kļuva par grupas koncerttūres iesildītāju. «Strouku» solists Džulians Kasablankass pat ierakstīja ar Regīnu kopīgu dziesmu, kas meklējama «The Strokes» singla «Reptilia» b-pusē, kas mazliet pavēra Regīnai durvis uz lielo skatuvi.

Šodien Spektore savā muzikālajā valodā ir izaugusi no pagrīdes eksperimentiem un viņas melodisko, viegli uztveramo klaviermūziku var salīdzināt ar Torijas Eimosas (Tory Amos) un Keitas Bušas (Kate Bush) muzikālo valodu.

Rīgā dziedātāja kopā ar pavadošajiem mūziķiem (čells, bungas, taustiņi) uzstāsies galvenokārt ar pagājušā gada albuma «What We Saw from the Cheap Seats» programmu, kā arī noteikti nospēlēs nu jau par klasiskiem dēvējamos «Us» un «Samson».

Koncerta īpašie viesi būs mākslinieces dzīvesbiedra Džeka Dišela grupa «Only Son».

Dišels ir pazīstams ar pseidonīmu «Only Son» un ir mūziķis un dziesminieks no Ņujorkas, kurš, tāpat kā Spektore, piedzima Maskavā, bet pēcāk uzauga Ņujorkā.

Dišels jau 90.gadu sākumā sāka aktīvi muzicēt dažādās Ņujorkas grupās un izdot pirmos ierakstus. Mūzikas apskatnieki mākslinieka izsmalcināto daiļradi raksturo kā «vēlo gadu Pola Makartnija aranžējuma un melodiskuma apvienojumu ar «Radiohead» ambiciozo vērienu un Devida Bovija «Stardust» periodu».

Iesildot Spektores koncerttūri, «Only Son» izpildīs populārākos skaņdarbus gan no 2006.gada debijas albuma «The Drop to the Top», gan arī otrā studijas ieraksta «Searchlight». Pilnā sastāvā Dišelu uz skatuves pavada ģitārists Riks Snells, basists Maiks Čiavarro, bundzinieks Pauls Amorīzs, taustiņinstrumentālists Deivs Šērmans un perkusionists Brents Kols.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu