Lidostā «Spilve» unikāla Helēnas Ertes fotoizstāde «Ceļotāji laikā» (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 2.augusta lidostas «Spilve» ēkā (Daugavgrīvas ielā 140) būs apskatāms unikāls projekts - fotoizstāde «Ceļotāji laikā», kurā iemūžināti Latvijā populāri cilvēki senu mākslas darbu un laikmetu fotogrāfiju retrospekcijās.

Kinoaktrises Marlēnas Dītrihas, Napoleona, gangstera Ala Kapones, gleznotājas Frīdas Kalo un citu vēsturisku personību tēlos iejutusies

Foto: publicitātes

Projekts tapis divu gadu garumā, sadarbojoties žurnālam LILIT, fotomāksliniecei Helēnai Ertei, stilistei, žurnāla galvenajai māksliniecei Andai Kļaviņai un grima māksliniecei Gitai Dobelniecei.

«Tās ir senu fotogrāfiju replikas, bet pārsvarā - gleznu «kopijas» vai drīzāk - brīva fantāzija par «oriģināla» tēmu. Brīžiem pat ļoti brīva, jo vai nu nebija iespējams dabūt atbilstošos tērpus un aksesuārus, vai arī bija vēlme «padraiskoties», un tad modelim nācās iejusties pilnīgi sev neatbilstošā tēlā,» stāsta māksliniece Helēna Erte.

Motosportists Jānis Vinters
Motosportists Jānis Vinters Foto: publicitātes

Izstrāde tapusi sadarbībā ar izstāžu zāli «Rīgas mākslas telpa». Tā lidostā «Spilve» būs skatāma līdz 29.septembrim.

Č.Čaplins - Māris Olte
Č.Čaplins - Māris Olte Foto: publicitātes
Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu