Lingita Barselonā baudījusi skaistos dabas skatus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Televīzijas šova «Okartes skatuve» dalībniece Lingita Lina Bopulu ir atgriezusies no ceļojuma pa Barselonu. Jauno dziedātāju sajūsmināja Barselonas kultūras pieminekļi un iespēja baudīt mieru, klusumu un sauli pludmalē.

Lingitas ģimenē ir tradīcija nesvinēt Dzimšanas dienas un Vārda dienas, bet tā vietā braukt kādā ceļojumā. Šādi ceļojumi notiek reizi gadā un tā ir pati labākā dāvana, laiks, ko pavadīt kopā ar mammu un kopā iegūt jaunus iespaidus, emocijas.

Brauciena mērķis bija apskatīt skaistās Barselonas vietas, baudīt Katalonijas kultūru, tomēr, bija brīdis, kad Lingita ar mammu bija pārgurušas un atvilka elpu gulšņājot Barselonas pludmalē.

Foto: No personiskā arhīva

«Man pašai ir divas ļoti spēcīgas aizraušanās, laba literatūra un ceļošana. Abas šīs lietas viena otru lieliski papildina,» skaidro Lingita.

Lingita priecājas, ka Barselonā ir daudz kultūras pieminekļu, kurus ir vērts apskatīt. Sākot ar Spānijas laukumu, dažādiem muzejiem un beidzot ar Montseras klosteri.

«Man pašai vislabāk patika Montserā, jo tur ir ļoti skaista daba, varējām baudīt ne tikai garīgo kultūru, bet arī kāpt kalnos, no kuriem pavērās ļoti skaisti skati. Esmu sajūsmā ne tikai par Eiropas dienvidu skaisto dabu, bet arī par arhitektūru, kas ir ļoti izsmalcināta, grezna, kā arī oriģināla,» ceļojuma iespaidos dalās Lingita.

Foto: No personiskā arhīva

Lingitai ļoti patīk Spānijas cilvēki, kuri ir ļoti atsaucīgi, draudzīgi un pieklājīgi. Meitene ievēroja, ka metro, jaunāka gada gājuma cilvēki vienmēr piedāvā vietu vecāka gada gājuma cilvēkiem.

«Uz ielām ir dzirdamas ļoti daudz valodas, piemēram, vācu, franču, krievu, itāļu, lietuviešu un protams spāņu. Ļoti priecājos, ka tā, jo sarunājoties ar citiem tūristiem varēju atsvaidzināt svešvalodas zināšanas,» priecājas Lingita.

Diemžēl nacionālos ēdienus Lingita nepagaršoja, bet zina teikt, ka gaļa ir daudz asāka kā pie mums, jo spāņi ēdienu pagatavošanai izmanto daudz dažādu garšvielu.

«Lidmašīnā iepazinos ar lietuvieti un mēģināju ar viņu sarunāties lietuviski, jo universitātē mācos lietuviešu valodu. Sieviete bija tik jauka, ka beigās man uzdāvināja žurnālu lietuviski, lai varu trenēties lasīšanā,» priecājas Lingita.

Jaunās mūziķes dienas Barselonā pagāja apskatot kultūras pieminekļus, dabas skatus un reizi pa reizei baudot saulīti pludmalē, kad no aktīvās pieminekļu skatīšanās bija iestājies nogurums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu