Ēlerte: "Jaunais vilnis" ir viduvējs festivāls un tā izcelšana nav izprotama

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" ir viduvējs festivāls, kura izcelšana, ierādot tam īpašu vietu Jūrmalas pilsētvidē, nav izprotama.

Šādi konkursu un saistībā ar to plānoto "Jaunā viļņa" laukuma, ko sākotnēji bija plānots dēvēt par Slavas aleju, izveides ieceri komentēja kultūras ministre Sarmīte Ēlerte ("Vienotība").

""Jaunais vilnis" gan pats par sevi, gan rosīšanās ap to simbolizē postpadomju telpu, no kuras mēs gribam aiziet uz visiem laikiem. Viena viduvēja festivāla izcelšana, tam ierādot īpašu vietu Jūrmalas pilsētvidē, ir neizprotama un nepieņemama," viņa uzsvēra.

"Jo mazāk būs šādu Slavas aleju, jo mazāk tās dos kādam veltas cerības, ka būtu iespējama atgriešanās pagātnē, kur zvaigznes un slavināšana bija svarīgāka par kvalitāti un saturu," viņa piebilda.

Jau vēstīts, ka iepriekš Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (LPP/LC) apliecināja, ka īpaši veidoto laukumu iecerēts atklāt tuvākajā laikā, iespējams, jau šā gada konkursa pirmajās dienās.

Truksnis arī pastāstīja, ka alejas pirmās desmit zvaigznes tiks veltītas iepriekšējo gadu "Jaunā viļņa" finālistiem. Zvaigznes būšot veltītas katra gada konkursam, un uz tām būs iepriekšējo konkursu finālistu vārdi, kā arī gadi, kad tie konkursā Jūrmalā piedalījušies. Laukuma zvaigžņu izgatavošana esot bijusi konkursa organizētāju rokās. Cik izmaksājusi zvaigžņu kaldināšana, mērs nemācēja teikt, jo to izveidi finansējot konkursa organizētāji.

"Jaunais vilnis" Jūrmalā sākas jaunnedēļ, 26.jūlijā, bet šā gada konkursa organizatori un lielākā daļa dalībnieku Rīgā ar vilcienu no Maskavas ieradās jau pagājušajā sestdienā.

Vēstīts arī, ka sākotnējās Jūrmalas pašvaldības ieceres bija Slavas alejā "Dzintara zvaigzni" auseklīša veidolā piešķirt izcilām personībām, par kurām lēmumu pieņemtu tikai sabiedrības pārstāvji – 13 pazīstami jūrmalnieki. Tā aģentūrai BNS aprīlī klāstīja Jūrmalas Tūrisma un kūrorta jautājumu komitejas deputāts Arnis Ābelīte. Tālākā nākotnē paralēli zvaigznei, ko iestrādās sienā pie Dzintaru koncertzāles, bija ieceres izgatavot arī īpašu krūšu nozīmi.

Bija paredzēts, ka kandidātus "Dzintara zvaigznei" varēs izvirzīt domes deputāti, domes komitejas un komisijas, darba grupas, Jūrmalā reģistrētās juridiskās personas un ne mazāk kā desmit jūrmalnieku. Zvaigznes bija iecerēts atklāt Jūrmalas kūrorta vasaras sezonas atklāšanas svētkos.

Nolikuma projektā par "Dzintara zvaigznes" piešķiršanu bija teikts, ka šo titulu piešķir, lai izteiktu atzinību izcilām personām, kuras uzstājušās Dzintaru koncertzālē un veicinājušas Jūrmalas pilsētas atpazīstamību valsts un pasaules mērogā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu