Aktieru tuvplānu izrāde: «Latviešu kāzas» īstā lauku sētā (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Latviešu kāzas» ir neparasts projekts – mūsdienīgā lauku sētā Vecpiebalgas novada «Kalna Antēnos» šīs izrādes skatītāji piedalīsies gandrīz vai īstās svinībās: šeit precas pilsētas puisis ar laukos augušu meitu. Nopietna pārpratumu komēdija ar mūziku.

Tomēr kāzas nav tikai svinību vieta: lai turpmākā jaunlaulāto dzīvošana būtu patiesi laimīga, nepietiek ar jestru mūziku vien – jāizrunā un jāizravē visi kašķi un pagātnes traipi ne tikai abu ģimeņu, bet arī kaimiņu lokā. Šoreiz tas izvērtīsies itin koši –

vecajā rijā gan smiekli skanēs, gan asaras līs, gan kāds palaidīs rokas,

bet kādam citam piepildīsies vispārdrošākie sapņi.

««Latviešu kāzās» alus kausu nevienam skatītājam neliegs, tomēr šī būs īsta aktieru tuvplānu parāde – iespēja ieskatīties gan to sejās, gan dvēselēs. Šeit nebūs tradicionālās brīvdabas skatuves, jo esam vēlējušies būt iespējami patiesi gan skatuves norisēs, gan izrādes vēstījumā, uzsverot, ka mūsdienīgs un pilnasinīgs tautas stāsts jau labi sen kā prasās stāstāms,» stāsta iestudējuma autors un režisors Lauris Gundars.

Un, protams, nav latviešiem kāzu bez mūzikas un patiesa prieka.

Lomās dažādu Latvijas teātru aktieri: Esmeralda Ermale, Jānis Jarāns, Artis Robežnieks, Baiba Valante, Anna Putniņa, Lienīte Osipova, Mārtiņš Počs, Artūrs Putniņš, Jānis Vimba, Edgars Lipors.

«Latviešu kāzas» tiek izspēlētas Vecpiebalgas novada «Kalna Antēnu» rijā, tādēļ vietu skaits ierobežots un biļetes var iegādāties tikai iepriekšpārdošanā «Biļešu paradīzē» vai Vecpiebalgas informācijas centrā. Izrāde notiek jebkuros laika apstākļos. Pēc iepriekšēja pieteikuma skatītājiem ar bērniem vecumā no 4 līdz 8 gadiem iespējama bērnu pieskatīšana izrādes laikā. Iespējama naktsmītņu rezervēšana, telšu vietas.

«Latviešu kāzu» pirmizrāde notiks 17. jūlijā Vecpiebalgas novada kultūras svētku «Vecpiebalga atver durvis» ietvaros.

Paredzētas tikai piecas papildu izrādes – 18., 19., 24., 25. un 31. jūlijā. Izrāžu sākums 20.00, izrādes beidzas 22.45.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu