Ceļvedis: «Summer Sound», Imantdienas, slēpņošana, Dalī u.c. (8)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vasara ir aktīvās atpūtas, ekskursiju, ceļojumu un, protams, mūzikas festivālu laiks. Ja nedēļas sākumā bija jāizšķiras starp Mežaparka «Pestivals» un Liepājas «LMT Summer Sound», tad pēc pēdējām ziņām, ka «Pestivals» norises datums un vieta tiek mainīta, daudz galva nav jālauza. Protams, paralēli lielajiem masu pasākumiem var baudīt trīs jaunas filmas kinoteātros, kā arī Dalī gleznas Liepājas muzejā. «Lai klimata kontrole dūc, Mohito un vieglāk kļūs. Vasara klāt, nezinu kā jūs. Bet es uz Liepāju, kur vējiņš pūš,» pirms pāris gadiem dziedāja «Musiqq». Uz priekšu! Baudām vasaru!

PASĀKUMI

«LMT Summer Sound»

Liepājā Jūrmalas parkā un pilsētas pludmalē nedēļas nogalē risināsies «LMT Summer Sound» festivāls. Divas dienas Liepājas pludmalē varēs vērot talantīgāko pašmāju un dažu lielisku ārvalstu mūziķu uzstāšanos. Kā galvenos māksliniekus jāizceļ mūsu pašu «Prāta vētra», Rīgā jau reiz pabijušais britu dziedonis Mika un 34 gadus vecais dziedātājs vārdā Aloijs Blaks (īstajā vārdā Nataniels Dokinss), kas Liepājas pludmali pieskandēs ar slaveno «I Need A Dollar»

Festivāla aktivitātes notiks uz piecām skatuvēm, un pirmo mūziķu uzstāšanās sāksies piektdien plkst.17.15, kad uz «Sound Factory» skatuves uzstāsies «White Shade».

Bauskas kantri mūzikas festivāls 2013

Nedēļas nogalē Bauskas Pilskalna estrādē notiks 15. kantrī mūzikas festivāls Bauskā, kurā pulcēsies gan labākās Latvijas kantrī grupas, gan arī viesmākslinieki no ASV un Krievijas.

countrybauska.lv

Foto: Mārtiņš Otto

No piektdienas līdz 14.jūlijam notiks Saulkrastu svētki «Lai dzirkstī, dzirksteļo un šalc!». Trijās svētku dienās ikviens varēs atrast sev kaut ko jaunu, neparastu un saistošu.

Piektdien jau tradicionāli pie Baltās kāpas pulcēsies visi tie, kurus aizrauj smiltis. No plkst.19 Baltās kāpas tuvumā būs skatāms un izmēģināms smilšu kino, interesenti varēs veidot smilšu figūras, kā arī sarīkojumā viesosies Saulkrastu gleznotāju plenēra dalībnieki, bet plkst.21.30 notiks unikāls saulrieta koncerts, kurā uzstāsies «Ladies Sweet» un Kārlis Lācis ar pavadošo sastāvu.

Sestdien svētku aktivitātes sāksies jau plkst.8, kad darbu sāks tirgus un piepūšamās atrakcijas, bet no plkst.9 pilsētu modinās atjaunotais pūtēju orķestris «Neibāde». Visā pilsētā dienas laikā notiks futbols, volejbols, «Ghetto» basketbols, novuss, ārmrestlings, airēšanas un orientēšanās sacensības, bet plkst.12 Saules laukumā visus gaidīs mazākie Saulkrastu dejotāji un Tjurnpu vīru koris no Igaunijas.

Foto: publicitātes

No piektdienas līdz 14.jūlijam Rīgā pulcēsies slēpņošanas jeb «geocaching» piekritēji no visas pasaules, lai piedalītos Baltijas valstīs pirmajā slēpņotāju kopā sanākšanā «Mega Riga 2013». Slēpņošana ir spēle, kur brīvā dabā tiek meklēti dārgumi. Spēlētāji mēģina atrast noslēptus konteinerus, kas tiek saukti par slēpņiem, izmantojot GPS ierīces vai viedtālruņus, pēc tam tiešsaistē, mājaslapā «www.geocaching.com», daloties pieredzē ar citiem spēlētājiem.

Slēpņošana nav ierobežota nedz laikā, nedz telpā.

Rīgā pulcēsies dažādu valstu tetovēšanas mākslinieki

No piektdienas līdz 13.jūlijam Rīgā, VEF Skeitparkā, notiks pirmā Baltijas tetovēšanas konvencija, kurā pulcēsies vairāk nekā 20 dažādi tetovēšanas mākslinieki un tetovēšanas studijas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Vācijas. Pasākums pulcēs dalībniekus un interesentus, divu dienu garumā piedāvājot aizraujošu pasākumu programmu. Dalībnieki aktīvi darbosies, zīmēs tetovējumus, durs pīrsingus un sacentīsies 15 nominācijās. Pirmās Baltijas tetovēšanas konvencijas laikā plānota ne tikai tetovēšanas meistaru un tetovējumu cienītāju tikšanās, bet arī plaša izklaides programma - skeiteru šovs -, ar paraugdemonstrējumiem piedalīsies ielu vingrotāji, būs deju šovs, grafiti, bērniem skeitu maketu apzīmēšana, kā arī būs gaidāma mūziķu un dīdžeju uzstāšanās.

Foto: publicitātes

Piektdien Rīgā, klubā «Coyote Fly», notiks blondīņu festivāla «Go Blonde» ieskaņas pasākums, kurā tiks meklētas slavenās aktrises Merilinas Monro līdzinieces. Monro bija lielākā Holivudas zvaigzne. Viņa ir neaizmirstama, un viņas radītais tēls joprojām ir viens no spēcīgākajiem sievišķības un seksualitātes simboliem.

Festivāls «Go Blonde» Majoru pludmalē notiks sestdien visas dienas garumā.

Sestdien

Roja aicina uz Zvejnieksvētkiem

Sestdien, 13.jūlijā, Rojā notiks ikgadējie Zvejnieksvētki, kas sola jautru un aizraujošu izklaides programmu ar populāru Latvijas grupu un solistu uzstāšanos. Svētku laikā paredzēts saviļņojošs izbrauciens Rojas ielās, peldkostīmu kolekcijas demonstrējumi, virves vilkšanas sacensības, zivju zupas un kūpinājumu baudīšana, Rojas naudas kalšana un citas aktivitātes. Kā ierasts, Zvejnieksvētkos piedalīsies jūras valdnieks Neptūns un piekrastes nāras.

KONCERTI

Piektdien

Foto: Aigars Lapsa

Piektdien plkst.20 radoši informatīvajā telpā «Esplanāde 2014» uzstāsies vieni no Siguldas Blūza svētku dalībniekiem - grupa «Lavrix Band». Grupa «Lavrix Band» dibināta 2012.gadā, un tās sastāvā muzicē Vladimirs Lavrinovičs, Jānis Neimanis, Ojārs Vītoliņš un Rinalds Jukna.

Dzintaru koncertzāli pieskandinās liriskais tenors no Izraēlas Telmans Guževskis

Dzintaru koncertzālē piektdien plkst.19 notiks opermūzikas koncerts, kurā piedalīsies Izraēlas tenors Telmans Guževskis un koncerta īpašā viešņa - Izraēlas dramatiskais soprāns Viktorija Safronova. Koncerta programmā skanēs ārijas un dueti no Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Frančesko Čilea, Amilkaress Ponkielli, Rudžero Leonkavallo, Armena Tigranjana un citu komponistu operām.

Foto: publicitātes

Piektdien plkst.19 Liepājas Latviešu biedrības namā festivālā «Liepājas vasara» ar Liepājas Simfonisko orķestri (LSO) atkārtoti koncertēs azerbaidžāņu diriģents Jalčins Adigezalovs. Koncerta īpašā viešņa būs Lielās Mūzikas balvas laureāte - vijolniece Elīna Bukša. Koncertā «Ugunsputns» Bukšas izpildījumā skanēs pazīstamākā somu klasiķa Žana Sibēliusa «Vijolkoncerts Re minorā». «Pirms vairākiem gadiem, kad biju Somijā, ļoti spilgti atceros, ka brauciens man palīdzēja pa īstam saprast šo vijoļkoncertu un vispār Sibēliusa daiļradi. Somijas daba - akmens klintis, bezgalīgie lauku plašumi, aukstais, stindzinošais gaiss. Šis koncerts man ir ļoti mīļš. Tur ir tas nedaudz atturīgais, drūmais skaistums, kas ļoti uzrunā,» atzina Bukša.

Mazajā Mežotnes pilī koncertēs itāļu čella virtuozs Mario Brunello

Piektdien plkst.20 Mazajā Mežotnes pilī koncertēs itāļu čella virtuozs Mario Brunello. Starptautiskā senās mūzikas festivāla koncertā Brunello atskaņos Georga Fīlipa Tēlemaņa, Johana Sebastiana Baha, Klaudio Monteverdi, Ežēna Izaī un Astora Pjacollas skaņdarbus čellam un cilpmašīnai. Brunello spēlē lielisku 17.gadsimtā būvētu Madžīni čellu. Brunello spēlējis ar Filadelfijas orķestri, Londonas filharmonisko orķestri, Francijas Nacionālo orķestri, «La Scala» operas orķestri, Romas Sv.Cecīlijas akadēmijas orķestri, «Berlīnes filharmoniķiem», pastāstīja Binders.

Foto: publicitātes

Latvijā (Rīgā, Mežotnē un Rundālē) no 10. līdz 13. jūlijam norisinās Senās mūzikas festivāls. Festivāla programmu veido mūzika no gregoriskajiem dziedājumiem līdz Vīnes klasikai, uzsvaru liekot uz itāļu, vācu un franču baroka pērlēm.

Piektdien, 12.jūlijā, Rīgas Domā Senās mūzikas festivāla piedāvātajā koncertprogrammā vienā koncertā tiksies kontrtenors Sergejs Jēgers un gregorisko dziedājumu ansamblis «Schola Cantorum Riga».

Sestdien

Senās mūzikas festivālā baroka orķestris «Collegium musicum Rīga» sava mākslinieciskā vadītāja, erudītā mūzikas arheologa Māra Kupča vadībā piedāvā jaunu vācu komponistu baroka programmu Rundāles pils Baltās zāles eleganti rotaļīgajā interjerā un skanīgajā akustikā, informē Latvijas Koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica. Koncerts notiks sestdien, 13. jūlijā plkst.18.

Foto: publicitātes

Sestdien, 13. jūlijā, plkst. 12 Kalnciema kvartālā notiks latviešu džeza dziedātājas Ingas Bērziņas albuma prezentācija. Albums «Neizteiktie vārdi» radies kā cieņas un pateicības apliecinājums 1960.gadu latviešu džeza komponistiem R.Orem, R.Paulam, I.Vīgneram, A.Zaķim, U.Stabulniekam, I.Birkānam, kas savas mūziķa gaitas sākuši, apbrīnojot un mīlot džeza mūziku, radot savus skaņdarbus šīs burvības iespaidā.

Foto: TVNET

Sestdien, 13.jūlijā, Cēsu Pils parka estrādē notiks komponista Imanta Kalniņa mūzikas svētki Imantdienas. Ievērojot tradicionālo Imantdienu formu, arī šogad koncerts iecerēts trijās daļās.

KULTŪRA

Liepājas muzejā atklās Salvadora Dalī oriģināldarbu izstādi

No piektdienas līdz 13.augustam Liepājas muzejā būs apskatāma pasaulslavenā spāņu mākslinieka Salvadora Dalī (1904-1989) oriģināldarbu izstāde. Izstādē «Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija» eksponētas mākslinieka grafikas, medaļas, skulptūras un keramika no Francijas privātkolekcijām.

Izstādes «Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija» mērķis ir izcelt Dalī īpašo un netradicionālo māksliniecisko valodu, ar kādu viņš cenšas materializēt uzskatus, sajūtas, sapņus un vīzijas. Māksliniekam svarīgi parādīt ne to, ko mēs redzam, bet gan ko jūtam, domājam, pārdzīvojam, iespējams, pat līdz galam neapzināto. Savos emocionāli ekspresīvajos un asociatīvajos darbos viņš tiecas atspoguļot procesus cilvēka zemapziņā, absurdās un neloģiskās kombinācijās un situācijās, apvienojot reālistiskus un pilnīgi naturālistiskus motīvus.

Porcelāna muzejā atklās starptautiskā simpozijā tapušu izstādi

Rīgas Porcelāna muzejā, Kalēju ielā 9/11 piektdien plkst.17 tiks atklāta izstāde «Kopā», kurā būs skatāmi starptautiskā porcelāna apgleznošanas simpozijā tapuši darbi. Jau 12 gadus Zvārtavas pilī, Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) mākslas un izglītības centrā, notiek starptautiski mākslas simpoziji, ko rīko Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) sadarbībā ar LMS, šogad simpozijs notika no 2. līdz 12. jūlijam.

Cēsīs, Liepā un Zvārtavas pilī sāksies keramikas simpozijs «Meditācijas gaisma»

No piektdienas līdz 21.jūlijam Cēsīs, Liepā un Zvārtavas pilī notiks keramikas simpozijs «Meditācijas gaisma». Simpozija laikā izcili un pasaulē plaši pazīstami keramiķi no SIA «Lode» ražotajiem ķieģeļiem veidos lielizmēra ažūra objektus. Simpozija laikā tapušie darbi tiks izvietoti Cēsu viduslaiku pils parkā. Darbi tiks speciāli izgaismoti, radot meditatīvu noskaņu, pastāstīja Bumbiere. Simpozijā aicināti piedalīties astoņi mākslinieki - Pēteris Martinsons un Līga Skariņa no Latvijas, Ulla Vioti no Zviedrijas, Nato Ersitavi no Gruzijas, Gvena Hīnija no Lielbritānijas, Vladimirs Civins no Krievijas, Roberts Harisons no Kanādas un ASV, kā arī Mitsuo Šoji, pārstāvot Japānu un Austrāliju.

Svētdien

Golfa turnīra 999 Tūrē izspēlēs jauno WV Golf7 automašīnu

Svētdien, 14. jūlijā, notiks «999 Tūres» «Møller Auto» posms Reiņa trasē. Lai turnīrs noritētu spraigāk, «Møller Auto» izaicina 8. bedrītes spēlētājus un par Hole in one - ja spēlētājs no izsitiena vietas ar pirmo sitienu iesitīs bumbiņu bedrē - dāvinās lielisko Volkswagen Golf7 automašīnu.

Sacensības norisināsies 4 ieskaites grupās dāmu un kungu konkurencē. «999 Tūrē» šis būs ceturtais posms no deviņiem.

Veiksmīgākie spēlētāji varēs izbaudīt sava ieguldītā darba augļus laukumā, pārvēršot tos lieliskos rezultātos un cīnoties par vērtīgām balvām. «Møller Auto» šajā posmā ir parūpējušies par īpašu pārsteigumu spēlētājiem - Hole in one balva WV Golf7 automašīna 8.bedrītē.

Īpašs pārsteigums gaida arī precīzāko spēlētāju, kuram izdosies ar vienu sitienu novietot savu bumbiņu vistuvāk 9. vai 18. bedrītei. Golferi cīnīsies par vērtīgām balvām, kuru kopējā vērtība sasniedz 1000 Ls, un automašīnu.

Reiņa trases golfa laukumā bumbiņu raidīt bedrītē ar vienu sitienu ir izdevies 7 spēlētājiem kopš laukuma atklāšanas. Uzmundrinājums citiem golferiem, kuri centīsies tikt pie automašīnas 8. bedrītē, ir pēdējais Hole in one raidījums Reiņa trasē, ko paveikusi Sandra Berķe 2012.gada 19.augustā tieši 8. bedrītē. Ja Hole in one kādam spēlētājam izdosies sasniegt kādā citā bedrītē, to atzīmēt būs iespēja golfa kluba bārā, un varēs pārliecināties, kā darbojas LGF handikapu sistēmā reģistrēto spēlētāju apdrošināšana Hole in one gadījumā, kura paredz atlīdzināt tēriņus.

Sacensību sākums plkst 10:00, reģistrācija un iesildīšanās jau no plkst 9:00. Spēles formāts ir sitienu spēle (Neto) 18 bedrītes, dalības maksa ir 25 Ls.

Foto: publicitātes

Lai pieteiktos sacensībām vai arī iegūtu papildu informāciju, golfa spēlētāji un interesenti tiek aicināti sazināties pa tālr. +371 29331001 vai sūtīt e-pastu uzgolfs@reinatrase.lv. Plašāka informācija un turnīra «999 Tūre» nolikums pieejams mājas lapāwww.reinatrase.lv

KINOTEĀTROS

Foto: publicitātes

Kad no okeāna dzīlēm iznirst briesmīgu monstru leģions - Kaijū, aizsākas nebeidzams karš, kurš prasa miljoniem cilvēku dzīvības un izsūc cilvēces resursus. Cīņai ar Kaijū tiek radīti īpaši ieroči - milzu roboti jēgeri, kurus sinhroni vada divi piloti ar neironu saitē saslēgtiem prātiem. Tomēr arī jēgeri izrādās bezspēcīgi nežēlīgā leģiona priekšā.

«Nejaukais es 2» («Despicable Me 2»)

Atcerieties nejauko Gru, kurš kopā ar savu palīgu armiju nozaga mēnesi? Viņš atgriezīsies animācijas filmā «Nejaukais es 2»! Tagad, kad Gru ir atstājis supernoziegumu plānošanu pagātnē, lai visu uzmanību veltītu Margo, Edītes un Agneses audzināšanai, Dr. Nefario un dzelteno palīdžu armijai ir ļoti daudz brīva laika.

«Karstais pārītis: apbruņotas un apburošas» («The Heat»)

Viņas ir pilnīgi pretstati – FIB aģente Sāra un Bostonas policiste Šenona, taču tieši viņām ir jākļūst par pāriniecēm bīstamā uzdevumā, lai atmaskotu un noķertu starptautiskas nozīmes noziedznieku.

Siltie vasaras vakari Kino «Splendid Palace»

Kinoteātra Jaunā zāle šovasar pārtapusi lielā, mājīgā viesistabā, aicinot nepiespiestā gaisotnē ik vakaru plkst 18:30 noskatīties kādu no skaistākajām aizvadīto gadu kinofilmām par mīlestību. Krēslus zālē nomainījuši ērti dīvāni un sofas, interjeru papildina latviešu dizaina zīmola Mammalampa darinātās stāvlampas. Tā ir iespēja baudīt iemīļotu kino pirms gandrīz gadsimta celtajā kinoteātra ēkā pavisam jaunā, vēl nebijušā atmosfērā!

12.jūlija vakaram šarmantais Vudija Alena mīlas stāsts «Vikija, Kristīna, Barselona». Vieglprātīgais stāsts par mīlas sakariem viena atvaļinājuma garumā dzirkstī kā šampanietis, bet temperamentīgā Pelenope Krusa šajā filmā pa īstam sastapa savu Antonio Banderasu.

13.jūlijā popdīvas Madonnas režisētā romantiskā drāma «W.E. Mēs ticam mīlestībai» par britu karaļnama mīlas kaislībām. Filma, ko iespējams baudīt kā dziesmu.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu