Opā, eksprezidents Guntis Ulmanis naktī rotājis dzīvokļa balkonu (48)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingrīda Punka

Ir beigušies XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki - svētki, kuri ikvienam latvietim ir lepnums un nacionālisma izpausmes veids. Svētku koncertu apmeklēja arī bijušais prezidents Guntis Ulmanis.

Guntis Ulmanis uzskata, ka, neskatoties uz visiem pārmetumiem, kritiku par koncerta ieilgšanu un programmas izveidi, svētki bija lieliski.

«Man patika, vienmēr tie dziesmu svētki, kas notiek šobrīd, ir labākie, tāpat kā olimpiskās spēles - tās, kuras ir pēdējās, ir labākās,» skaidro Ulmanis.

Bijušais prezidents nepiekrīt arī viedoklim, ka koncertā izskanēja pārāk daudz Jāņu dziesmu; tiem, kas tā uzskata, Ulmanis iesaka ieskatīties dziesmu svētku pirmsākumos: svētki sākas ar Līgo svētkiem. Toties lielais pūlis deva iespēju izbaudīt līgo dziesmas.

«Arī koncerts man nelikās pārāk garš. Septiņas stundas pagāja kā viens mirklis. Ikvienai tautai ir savas paražas, nacionālas lietas, bet neviena tauta nespēj lepoties ar ko tik lielu un izcilu kā Dziesmu un Deju svētki. Valsts viesi, kuri apmeklēja Dziesmu svētkus, bija šokā aiz pārsteiguma par svētku grandiozitāti,» tā Ulmanis.

Skat, cik gaumīgi eksprezidents Guntis Ulmanis uz Dziesmu un deju svētku laiku ar ģimeni izrotājis savus Brīvības ielas apartamentus
Skat, cik gaumīgi eksprezidents Guntis Ulmanis uz Dziesmu un deju svētku laiku ar ģimeni izrotājis savus Brīvības ielas apartamentus Foto: Ingrīda Punka

Bijušais valsts prezidents nekad nav bijis Dziesmu un deju svētku dalībnieks. Ulmanim nav talanta ne dziedāšanā, ne dejošanā, bet viņš vienmēr skatās svētkus un atbalsta.

«Iepriekšējā dienā ar meitu un sievu izlēmām izrotāt balkonu, jo zinājām, ka no tā skatīsimies gājienu. Meita visu dienu pļavā lasīja puķes, mans uzdevums bija sarūpēt ozola zarus, naktī izrotājām balkonu,» rotāšanas prieku skaidro Ulmanis.

Pļavu ziedi un ozola zari ir tautiski motīvi, Ulmaņa ģimene vēlējās uzpīt vainagu kā simbolu labajam stūrītim, kurā viņi dzīvo, – no viena skatpunkta Brīvības piemineklis, no otra Daugava.

«Gājiens ir svētku sastāvdaļa, tie ir svētki, tāpēc gatavojāmies, rotājām un ar prieku vērojām balkonu,» priecājas Ulmanis.

Komentāri (48)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu