Krastmalā Rīgā līgojuši 30 tūkstoši

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad 30 000 svinētāju Līgo vakaru pavadījuši Rīgā 11.novembra krastmalā, liecina Rīgas domes aplēses. Savukārt pasākumu Dzegužkalnā apmeklējuši 3000 līgotāju.

Līgotāju vairāk nekā pērn

Saskaņā ar Rīgas pašvaldības policijas informāciju pasākumu laikā ir reģistrēts minimāls pārkāpumu skaits, informēja pašvaldības pārstāve Anna Kononova.

Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC) norāda, ka šogad krastmalā bija vēl vairāk cilvēku, nekā pagājušajā gadā. Viņš izteicis pārliecību, ka Līgo svinības Rīgā bijušas labākās Latvijā, ko pierādot kuplais apmeklētāju skaits.

Ušakovs arī Berlīnē dzirdējis atsauksmes par Līgo svētkiem Rīgā

Par Līgo svētku norisi Rīgā no slimnīcas Vācijā izteicies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs").

"Pat Berlīnē esmu dzirdējis atsauksmes par Līgo svētkiem Rīgā. Spriežot pēc cilvēku teiktā – mums ir izdevies ieviest skaistu tradīciju – Līgo svinības pašā Rīgas centrā. Izsaku vislielāko pateicību organizatoriem, visiem, kas strādāja pie tā lai svētki izdotos," no ārstniecības klīnikas komentējis Ušakovs.

Krastmala tika pārvērsta par līgošanas vietu ar meijām, galdiem un lieliem ugunskuriem

Abās līgošanas vietās Rīgā varēja dejot, dziedāt un atpūsties kopā ar ģimeni, draugiem un pazīstamiem skatuves māksliniekiem.

Krastmala tika pārvērsta par līgošanas vietu ar meijām, galdiem un lieliem ugunskuriem. Daugavmalā bija pieci Līgo uzvedumi, kuros pasākuma apmeklētāji un arī Rīgas viesi varēja iepazīt Jāņu tradīcijas. Tika uzceltas trīs skatuves, katrā skanēja cita stila mūzika.

Savukārt "Piedzīvosim Jāņus Dzegužkalnā!" pēc kopīgi iedegtā lielā Jāņu ugunskura visiem dziedāja un mācīja Ilga Reizniece un grupa „Iļģi”. Senos latviešu danču soļus visiem ierādīja Valdis Putniņš un "Rīgas danču kluba" jaunieši. Līdz rītam notika zaļumballe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu