LNSO paliek bez vadītājas Paideres-Staķes (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atlūgumu Kultūras ministrijai iesniegusi Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) valdes locekle Ilze Paidere-Staķe, kura orķestri vadīja kopš 2009.gada. Kā atzina Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Lielpēters, situācija patlaban izveidojusies salīdzinoši problemātiska - orķestrim nepieciešama laba vadība, jo jau kopš šā gada janvāra LNSO nav arī galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja.

Jaunu orķestra valdes locekli iecerēts atrast līdz rudenim, kad orķestrim sāksies jaunā sezona. Kā minēja Lielpēters, patlaban ir vairāki varianti, kā izraudzīties jauno orķestra vadītāju, taču viennozīmīgi ir skaidrs, ka labākais no iespējamajiem variantiem tiks izvēlēts kopā ar ekspertiem un orķestra speciālistiem.

LNSO valdes loceklim jābūt ne tikai tādam, kurš spēj saturēt kopā orķestri, bet arī tādam, kuram izveidojas labs kontakts ar kolektīvu, ir pārliecināts Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks.

Jau ziņots, ka 2012.gada februārī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) uz nākamajiem trīs gadiem pagarināja līgumu ar Paideri-Staķi. Saskaņā ar jauno līgumu Paidere-Staķe LNSO valdes locekle būtu līdz 2015.gada 12.martam.

Paidere-Staķe ir LNSO valdes locekle no 2009.gada marta, amatā nomainot iepriekšējo orķestra vadītāju Intu Dālderi, kurš pēc Helēnas Demakovas demisijas pieņēma aicinājumu kļūt par kultūras ministru pirmajā Valda Dombrovska (V) valdībā.

Paidere-Staķe izglītību ieguvusi Latvijas Kultūras akadēmijā, kā arī Hamburgas Teātra un mūzikas augstskolas Kultūras menedžmenta institūtā. Pirms orķestra valdes locekļa amata pildīšanas strādājusi LNSO par koncertu producenti, iepriekšējā darba pieredze gūta mūzikas aģentūrā «Hermaņa Brauna fonds», «Impresariat Simmenauer» Hamburgā, kā arī Hamburgas «John Neumeier» Baleta centrā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu