"kim?" ar pašmāju mākslu iepazīstina Berlīni un Bāzeli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Uzsākot vasaras sezonu, "kim?" iepazīstina ar Latvijas un Baltijas valstu mākslas norisēm ārpus ierastā Spīķeru kvartāla.

No 15. līdz 19. jūnijam "kim?" gada grāmata "Māksla ir viss, kas notiek. Dialogi ar Vasīliju kim? 2009-2010. g. izstāžu kontekstā" būs pieejama mākslas mesē Art Basel, laikmetīgās mākslas vēstkopas e-flux veidotajā grāmatnīcā "The Book Coop". 22. jūnijā "kim?", turpinot strādāt Latvijas un Baltijas mākslas attīstības veicināšanā un popularizēšanā, kopā ar mākslas teorētiķi Kasparu Vanagu un mākslinieci un kuratori no Lietuvas Justi Kostivokaiti uzstāsies ar lekciju "Bukoliskā mākslas tradīcija" diskusiju telpā "Salon Populaire", Berlīnē.

Starptautiskās laikmetīgās mākslas vēstkopas e-flux veidotāji "Art Basel" šogad piedalās ar īpašu programmu, kas mākslas interesentiem un jomas profesionāļiem piedāvās ne tikai saistošu mākslas projektu un notikumu plejādi, bet arī aicinās iepazīties ar dažādiem mākslas tēmām veltītiem iespieddarbiem grāmatnīcā "The Book Coop", kuras iecere ir veicināt nelielu izdevniecību publikāciju izplatību. e-flux projektā, kurā ir iesaistījušies ap 200 starptautisku mākslas centru, grāmatnīcu un neatkarīgu izdevēju, ir aicinājuši piedalīties kim? laikmetīgās mākslas centru ar grāmatu "Māksla ir viss, kas notiek. Dialogi ar Vasīliju "kim?" 2009-2010. g. izstāžu kontekstā". Publikācijā, kas klajā nāca 2011. gada maijā, ir lasāmas filosofiskas esejas – filosofa Jāņa Taurena un viņa iedomātā drauga, tulkotāja no krievu valodas Vasīlija Voronova dialogi par atsevišķām kim? izstādēm 2009-2010. gadā. Izdevumā, kas ir latviešu un angļu valodā, ir iekļauti redaktora komentāri un īsas grāmatā minēto mākslinieku biogrāfijas.

"Art Basel" ir viens no nozīmīgākajiem modernās un laikmetīgās mākslas gadatirgiem, kas Šveices pilsētā Bāzelē šogad norisināsies jau 42. reizi. Mesē ik gadu tiek pārstāvētas pasaules vadošākās galerijas un mākslinieki, kuru vidū ir gan vecmeistari, gan laikmetīgās mākslas uzlecošās zvaigznes. "Art Basel" skatītāju uzmanībai piedāvā glezniecības un tēlniecības šedevrus, zīmējumus, instalācijas, fotogrāfijas, video un arī iespieddarbus.

e-flux ir 1999. gadā ASV dibināta starptautiska laikmetīgās mākslas vēstkopa, kas ar interneta starpniecību ik dienas uzrunā vairāk nekā 50 000 mākslas profesionāļu visā pasaulē, informējot par nozīmīgākajām laikmetīgās mākslas izstādēm, notikumiem un publikācijām.

Un otrs notikums - sekojot neatkarīgās vācu kuratores, ilggadējas laikmetīgās mākslas institūta Kunst-Werke Berlin projektu vadītājas un šī gada Īslandes paviljona Venēcijas Biennālē kuratores Elēnas Blūmenšteinas (Ellen Blumenstein) ielūgumam, "kim?" vasaras saulgriežu priekšvakarā kopā ar mākslas teorētiķi Kasparu Vanagu un mākslinieci un kuratori no Lietuvas Justi Kostivokaiti mākslas diskusiju telpā Salon Populaire, Berlīnē, uzstāsies ar lekciju "Bukoliskā mākslas tradīcija". Lekcijā tiks aplūkotas bukoliskā žanra tendnces Baltijas valstu un līdzvērtīgi perifēru Eiropas reģionu mākslā šodien. Notikuma ietvaros tiks prezentēti Andra Eglīša, Arnes Māsika, Egidija Prapaliauska & Rasas Juškevičiūtes, Ievas Epneres, Ilzes Vanagas, Intas Rukas, Jona Lozoraiša, Kriša Salmaņa, Žilvina Landzberģa un citu mākslinieku darbi.

1. jūlijā "kim?" turpinās vasaras programmu Rīgā ar jaunu laikmetīgās mākslas izstāžu atklāšanu. No 2. jūlija līdz 7. augustam kim? izstāžu telpās, Maskavas ielā 12/1, būs skatāma zviedru mākslinieces Idas Petersones (Ida Pettersson) personālizstāde “Tatārijas jēraugs un citi valdzinoši pagātnes stāsti”, baltkrievu fotogrāfa Andreja Lenkeviča (Андрей Ленкевич) personālizstāde “Pagānisms” un izstāde “Sūzenas Sontāgas camp kino”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu