Kā Latvijā kļūt par slavenu aktrisi? Atklātā sarunā «Viņas melo labāk» varone (25)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Jau 1. jūlija vakarā TV3 kanālā pirmizrādi piedzīvos pašmāju seriāls «Viņas melo labāk». Jau tagad šis seriāls nodēvēts par šīs vasaras karstāko seriālu. Starp jau pazīstamiem un mīlētiem latviešu aktieriem seriālā filmējas un Jolantas lomu atveido jaunā aktrise Alise Polačenko (23).

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Alise Polačenko atklāj, ka ir dzimusi un augusi Rīgā. «Esmu studente, kura tikko kā pabeigusi Latvijas Kultūras akadēmijā režisora Mihaila Gruzdova un Indras Rogas aktieru kursu, tūlīt ir izlaidums un es ieeju lielajā pasaulē,» teic jaunā aktrise.

Vaicājot, kādu Alise redz savu nākotni un ar kuru no Latvijas teātriem pēc augstskolas beigšanas ir iespēja noslēgt darba līgumu, jaunā aktrise stāsta: «Mūsu kurss nav neviena teātra oficiāls kurss. Mēs esam brīvais darba tirgus. Visa nākotne šajā industrijā ir atkarīga no pašu spēkiem.»

Jaunā aktrise Alise Polačenko
Jaunā aktrise Alise Polačenko Foto: Sejas.lv

Tiesa gan, Alise nenoliedz, ka pierādīt sevi un izveidot veiksmīgas aktrises karjeru nav viegli. «Tas ir ļoti sāpīgs jautājums. Patiesībā par to īpaši negribas pat runāt, jo viss ir uz jautājuma zīmēm. Šobrīd manā dzīvē ir pārmaiņu laiks, kad vairs neesmu studente un tūlīt ir jākļūst par kaut ko un jāiet lielajā pasaulē, un nekas nav 100% zināms. Tādēļ grūti par to runāt un negribas runāt. Kā būs, tā būs! Cerēsim uz labāko. Es esmu pozitīvi noskaņota. Pagaidām dzīve ir ļoti interesanta. Paskatieties, cik man skaista ir šī vasara, kad varu filmēties jaunajā TV3 seriālā «Viņas melo labāk»! Tas ir kaut kas jauns, komanda un cilvēki, brīnišķīgais lietuviešu režisors Sigits Račkis,» stāsta jaunā aktrise.

Runājot par rakstura īpašībām, kādām jaunai aktrisei jāpiemīt, lai varētu sevi pierādīt un parādīt režisoram, kā arī iepatikties skatītājiem, Alise prāto: «Ir jābūt milzīgam gribasspēkam. Ir skaidri un gaiši jāzina, vai ir vēlme kļūt par aktieri Šaubas uznāk ik pa laikam visiem, bet ir jābūt ļoti spēcīgam gan psiholoģiski, gan fiziski izturīgam, jo tas nebūt nav vienkāršākais darbs. Tev ir visu laiku jābūt formā. Un jebkuram profesijas pārstāvim ir jāsaņem tūkstoš nē, lai saņemtu piecus jā. Ja neesi gatavs iet cauri šiem atteikumiem, tad nekas nesanāk. Jo vairāk būs nē, jo vairāk saņemsim jā.

Es diezgan skaidri jau agrā jaunībā apjautu, ka vēlos būt aktrise. Piederu pie tiem, kuri uzskata, ka domai ir ļoti liels spēks. Rezultātā, ja tu apzināti ej uz savu izvirzīto mērķi, tad cerams, ka durvis atvērsies un viss notiks. Esmu savulaik arī gribējusi būt par ārsti, bet diemžēl ģībstu no asinīm. Tādēļ šī profesija automātiski atkrīt, bet savā aktrises profesijā es varu tēlot, ka esmu ārste.»

TV3 jaunā seriāla "Viņas melo labāk" galvenās daiļavas - (no kreisās) Evija Skulte (iejutīsies Martas tēlā), Karīna Tatarinova (atveidos Margaritu), Alise Polačenko (Jolantas atveidotāja) un Inita Dzelme (atveidos Kristīni)
TV3 jaunā seriāla "Viņas melo labāk" galvenās daiļavas - (no kreisās) Evija Skulte (iejutīsies Martas tēlā), Karīna Tatarinova (atveidos Margaritu), Alise Polačenko (Jolantas atveidotāja) un Inita Dzelme (atveidos Kristīni) Foto: Sejas.lv

Alises Polačenko vārds jau iepriekš dzirdēts. Viņa filmējusies LTV1 veidotā seriāla «Eņģeļu māja» pirmajās trīs sezonās un spēlējusi uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves Mihaila Gruzdova režisētajā izrādē «Piemiņas diena». «Izrāde bija aktuāla šā gada 16. martā, jo atspoguļoja smagu politisku tēmu. Savukārt studiju 2. kursā esmu spēlējusi Indras Rogas režisēto izrādi «Ādama stāsts». Esmu spēlējusi arī teātra «Dirty Deal» izrādēs. Šobrīd arvien vairāk aktuāls kļūst teātris «Zirgu pasts», uz kuru droši var nākt teātra mīļotāji. Šis teātris ir kļuvis par modernāko jauniešu teātri,» par karjeras izaugsmi stāsta jaunā aktrise.

Foto: Sejas.lv

Savukārt pašmāju jaunajā seriālā «Viņas melo labāk» Alise atveido jaunu, skaistu meiteni Jolantu, kas galvaspilsētā ierodas no laukiem. «Mana atveidotā varone ir naiva meitene bez dzīves pieredzes. Viņa ierodas no laukiem Rīgā, kur kļūs par modeli un strādās industrijā. Taču, saskaroties ar realitāti, viņa apjauš, ka dzīvē jau tik viegli viss nenotiek. Protams, Jolantas galvenās un mīļākās tēmas ir mīlestība. Viņa iekrīt mīlestības peripetijās ar vairākiem vīriešiem. Kā jau jebkurš cilvēks, kas apbružājas, ar laiku viņa kļūst tipiska rīdziniece,» savu jauno lomu TV3 seriālā «Viņas melo labāk» raksturo Alise.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu