Aldis Siliņš vēlas iedibināt ģimenē Jāņu tradīcijas sava bērna dēļ (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Dailes teātra aktieris Aldis Siliņš Jāņu svinības apvienos gan ar darbu, gan izklaidi. Aktieris sniegs koncertu kopā ar grupu «Ilga», bet uz pasākumu dosies kopā ar ģimeni. Aktierim nav savu Jāņu vakara tradīciju, bet viņš tās vēlas iedibināt sava mazā bērniņa dēļ.

«Jāņu vakaru sagaidīšu, koncertējot ar grupu «Ilga»; uz koncertu brauksim kopā ar ģimenēm. Tādā veidā sanāks gan pastrādāt, gan Jāņu vakaru sagaidīt, būs pilns komplekts,» priecājas Aldis.

Jāņu vakars aktierim asociējas ar ugunskuru un pasēdēšanu pie tā, tas ir gana mistiski un skaisti.

«Man nav tādu īstu Līgo svētku svinēšanas paražu. Man ir mazs bērniņš, un es saprotu, ka ir jāiedibina tradīcijas, lai ir ko mazajam parādīt, pastāstīt. Apzinos, ka tas, kā viņš svinēs Jāņu vakaru un cik daudz viņam nozīmēs šie svētki, ir atkarīgs tikai no manis,» aizdomājas Aldis.

Aldis uzskata, ka ļoti būtiska svētku sastāvdaļa ir dzīvesvietas rotāšana; tas, kādu darbu ieguldi, gatavojoties svētkiem, arī liecina par to, cik lielu noskaņu tu radīsi sevī un rotājumi pārējos viesos.

Aktieris gaida, kad mazais paaugsies, tad viņš kopā ar mīļoto sievieti un bērnu varēs doties uz pļavu lasīt puķes, lai rotātu dzīvesvietu svētkiem.

«Skumji paliek Jāņu vakarā, tas tāpēc, ka man tik ļoti patīk vasara, bet Jāņi ir zīme, ka vasara iet uz otru pusi, dienas paliek īsākas, īsākas, un drīz jau rudens,» bēdājas aktieris.

Aktieris Jāņu vakarā dzers alu, bet vēl nav nolēmis, kādas šķirnes alus tiks baudīts. Aldis dzer alu, un viņam alus garšo. Tomēr aktieris ir apzinīgs un nebrauc dzēris, bet tos, kas to dara, uzskata par ne īpaši gudriem, jo viņi veltīgi riskē.

«Nesaprotu, kāpēc sēsties pie stūres un braukt ar auto, zinot, ka priekšā stāv policisti, bet vienalga braukt? Cienu policistus un novērtēju viņu darbu,» tā Aldis.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu