Prezentēs Pētera Hēga grāmatu "Klusā meitene"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

15.jūnijā plkst.19 Rīgas cirkā notiks dāņu rakstnieka Pētera Hēga (Peter Høeg) grāmatas "Klusā meitene" ("The Quiet Girl") prezentācija, informē Dānijas Kultūras institūtā.

Grāmatas "Klusā meitene" galvenais varonis Kaspers Krone ir pasaulslavens cirka mākslinieks. Pēc nelaimes gadījuma bērnībā Kasperam ir attīstījusies fenomenāla dzirde. Runājot pa tālruni, viņš spēj saklausīt, kur otrs atrodas. Viņš pat uzskata, ka spēj dzirdēt otra cilvēka būtību.

Saticis Klāru Mariju, Kaspers atklāj, ka meiteni apņem pilnīgs klusums. Tas viņu neapturami pievelk. Uzturoties cirka ziemas mītnē Glostrupā, viņš uzzina, ka Klāra Marija ir nolaupīta, acīmredzot tāpēc, ka spējusi paredzēt zemestrīci, pēc kuras daļu Kopenhāgenas klāj jūra.

Pēters Hēgs

1957.gadā dzimušais Hēgs ir viens no pazīstamākajiem dāņu mūsdienu rakstniekiem. Viņš literatūrā ienācis 1988.gadā ar romānu "Priekšstats par divdesmito gadsimtu", kam 1990.gadā sekoja "Nakts stāsti" un 1992.gadā - "Smillas jaunkundzes sniega izjūta", kas autoram sniedza pasaules slavu, ļaujot viņam nostāties līdzās diviem citiem dāņu literatūras dižgariem - Hansam Kristianam Andersenam un Karenai Bliksenai.

"Klusā meitene"
"Klusā meitene" Foto: publicitātes

Grāmatas atklāšana un ziedojumi

Grāmatas atklāšanā tiks citēts Hēga "Klusās meitenes" teksts, atskaņota Johana Sebastiana Baha mūzika, demonstrēti cirka triki, pieauguša sapņotāja un bērnu balsis ar mērķi saklausīt, ieraudzīt, neapžilbt, neslēpties un ļauties - tas būs cirks variācijām, klusumam un skaņai Viestura Kairiša režijā.

Pasākuma laikā tiks vākti ziedojumi jaunai pikolo flautai talantīgajai daudzu Latvijas un starptautisko konkursu laureātei flautistei Maijai Fogelei un citiem muzikāli apdāvinātiem bērniem jaunu mūzikas instrumentu iegādei.

Fogelei piedzimstot, ārsti konstatēja, ka meitenīte ir vājredzīga. Kad Fogelei bija jāsāk skolas gaitas, ģimene pārcēlās uz Rīgu, un Juglas mūzikas skolā meitene satika skolotāju Ivetu Lāriņu, kas atklāja viņas muzikālo talantu.

Deviņu gadu vecumā Fogele sāka startēt vietēja un starptautiska mēroga konkursos, un jau pirmajā konkursā bija liels panākums - 3.vieta. Meitenei ļoti patīk spēlēt orķestrī un uzstāties kā solistei. Lai veiksmīgi turpinātu muzicēšanu, viņai būtu ļoti nepieciešama jauna flauta.

Grāmatas "Klusā meitene" prezentāciju rīko Dānijas Kultūras institūts un apgāds "Atēna" sadarbībā ar labdarības organizāciju "Palīdzēsim.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu