Resnais Panda atgriezies!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pandumānija turpinās! "Šreka", "Madagaskaras" un "Kung Fu Pandas" autori ir radījuši otro daļu foršā pandu lāča piedzīvojumiem, un tā jau no pagājušās piektdienas ir skatāma uz Latvijas kino ekrāniem. Kā jau ziņots, "Kung Fu Panda 2" jau kļuvusi par visvairāk skatīto filmu jūnija pirmajā nedēļas nogalē arī Latvijā.

Viņš ir ne tikai ļumīgs, viņam ir arī jūtas

Apraksts. Kļuvis par varoni, panda Po nu kopā ar saviem draugiem Tīģerieni, Dzērvi, Čūsku, Pērtiķi un Dievlūdzēju aizsargā dzimto ieleju un tās iemītniekus. Taču Po mierīgajai dzīvei tiek pielikts punkts brīdī, kad uzrodas ļaundaris, kurš, liekot lietā noslēpumainu spēku, grib pakļaut Ķīnu. Pandai kopā ar draugiem būs jādodas cauri visai Ķīnai, lai uzveiktu pretinieku.

Pārdomas. 2008. gadā, kad uz kino ekrāniem parādījās "Kung Fu Panda", es biju ļoti patīkami pārsteigts, jo tā bija bija vienkārši ļoti skaista un gudra multiplikācijas filma. Tā bija ne tikai ar vizuāli simpātiskiem varoņiem un austrumniecisku krāsu noskaņu veidota, bet arī pilna dažādu gudrību un, pats galvenais, ļoti, ļoti smieklīga. Es joprojām atceros meistara bruņurupuča Jogveja (Oogway) gudrību:

"Vakardiena aizvadīta, rītdiena ir miglā tīta, bet šodiena ir dāvana."

Atceros, ka daudzi pārmeta pandai par kaušanos filmā un kārtējo vardarbību, ko rāda bērniem, bet es tam nepiekritīšu, šo filmu vardarbības skati ir daudz mīļāki un estētiskāki nekā, piemēram, "Toma un Džerija" izklaides, kur bērniem tiek pateikts, ka pēc dinamīta uzspridzināšanas pretinieka mutē nepieciešams vēl ievilkt pa purnu ar karstu gludekli, jo tāpat nekas slikts pēc tā nevar notikt. Ne velti "Pandas" pirmā daļa tika arī nominēta "Oskara" balvai, un par brīnumu, bet jāatzīst, ka studija "DreamWorks Animation" ir pamatīgi pastrādājusi pie turpinājuma. Tas tiešām ir sanācis lielisks.

Filmas veidotāji režisores Dženiferas Jū (Jennifer Yuh) vadībā ir piedomājuši, lai neizveidotu pilnīgu pirmās daļas kopiju, bet papildinātu filmu ar jauniem jokiem, loģisku un aizraujošu turpinājumu, līdz ar to var droši teikt, ka nevajag baidīties par to, ka turpinājums ir filmas pirmās daļas sasteigts atražojums.

Kā vienmēr, vizuālā daļa ir noslīpēta līdz ideālam, turklāt tik mīlīgi, ka sirdi izkausēs pat visrūdītākajam lauku vecim, pat tādam, kurš brokastīs dzer spirtu un uzkož mārrutkus, jo īpaši skats, kur mūsu apaļais panda Po tiek parādīts bērnībā. Jāatzīst, ka arī par 3D versijas skatīšanos ir vērts piemaksāt, jo praktiski visu filmu ir kādi interesanti efekti un tie ne tikai ievelk skatītāju filmas notikumos, bet atstāj tiešām patīkamu iespaidu.

"Kung Fu Panda 2" kā filma neļauj sev īsti nekur "piesieties", ja nu vienīgi pie dažām sīkām detaļām, proti,

galvenais ļaundaris varēja būt drusku iespaidīgāks,

nekāda bijība pret to filmas laikā neradās, un kas, pie velna, notiek ar pandu Po un tīģerieni? Radās sajūta, ka starp šiem tēliem veidojas kaut kas vairāk par parastu draudzību, un, manuprāt, tas īsti šīs filmas konceptā neiederas, bet spriediet par to paši.

Foto: publicitātes

Vēlos uzslavēt filmas veidotājus, jo no šā salīdzinoši vienkāršā stāsta izveidot tiešām interesantu un aizraujošu filmu, kas liek smaidīt vēl visu dienu pēc tās noskatīšanās, ir pamatīgs darbs. Brīnišķīgs dažādu faktu un vēstures atainojums savdabīgās ilustrācijās un pamatīgs darbs pie 3D efektiem, goda vārds, šī filma savus miljonus tiešām ir godīgi nopelnījuši.

Starp citu, vai esi spēlējis "Čūsku" vecajos Nokia tālruņos vai veco labo "Pacman"? Ja esi, tad pamanīsi filmā atsaucu uz vienu no šīm spēlēm, bet vairāk neko neteikšu, jo nevēlos sabojāt pārsteiguma momentu, vien piezīmēšu, ka, manuprāt, tā bija filmas nagla.

Latviešu aktieri ir pamatīgi pastrādājuši, un jau kuro reizi patīkami skatīties arī latviski. Filmu latviešu valodā ieskaņojuši: Edgars Lipors (Panda Po), Ģirts Jakovļevs (Šifu), Santa Didžus (Tīģeriene), Dainis Porgants (Dievlūdzējs), Imants Pakalnietis (Dzērve), Imants Vekmanis (Pērtiķis), Dita Lūriņa (Odze), Jānis Kirmuška (Pina kungs), Uldis Dumpis (meistars Vērsis), Guntis Skrastiņš (meistars Kroks), Andris Bērziņš (meistars Rīno), Gunta Virkava (Pareģe), Artis Robežnieks (Vilka kungs), Pēteris Liepiņš (Šeņa kungs).

Nobeigumā - nelaupiet sev un saviem bērniem, draugiem un tuvajiem cilvēkiem brīnišķīgas 92 minūtes. Aizejiet uz kino, izbaudiet krāsas, smejieties par jokiem un paklausieties dažās Kung Fu gudrībās, es to noteikti apmeklēšu vēlreiz!

Vērtējums: 8/10

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu