Pat sāpīgs kritiens nespēj atturēt Latvijas ātrāko meiteni no motokrosa (28)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

TV raidījuma «Ātruma cilts» vadītāja, žurnāla «Playboy» modele un par Latvijas ātrāko meiteni dēvētā Sanita Pelēķe šovasar beidzot īsteno savu sapni un aizvien biežāk dodas trasē, lai izmēģinātu spēkus uz krosa motocikla.

Par jauno aizraušanos Sanita Pelēķe sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» stāsta: «Pirms vairāk nekā mēneša telefonā atskanēja zvans no «MX moduls» motokrosa komandas. Viņi jau otro gadu ļauj žurnālistiem izbraukt ar krosa moci. Pagājušajā gadā netiku. Šogad nebija izvēles. Bija jāpiedalās. Tās nav sacensības, bet izbrauciens, lai saprastu lietas būtību.»

Foto: No personiskā arhīva

Ar krosa motociklu Sanita bija braukusi vienu reizi, un, kā pati smej, par braukšanu to īsti nosaukt nevarēja. Tieši tāpēc pirms brauciena Sanita devās trenēties pie daudzkārtējā Latvijas čempiona motokrosā, Latvijas izlases dalībnieka Pasaules Nāciju kausā, divkārtējā Latvijas čempiona Supermoto disciplīnā un daudzu citu titulu īpašnieka Agra Ļitvinova.

«Lai nebūtu jātēlo strauss un ar galvu jālien zemē, nolēmu – pirms tam nedaudz jāpatrenējas. Zvanīju Agrim, lai palīdz. Kolēģis Ģirts Timrots aizdeva moci, toties uz vienu treniņu mani atbalstīt atbrauca arī Latvijas labākais motokrosa braucējs, «MX Moduls» komandas pilots Matīss Karro. Pāris treniņos apguvu pamatus un uzkrāju ļoti noderīgu informāciju. Sanāca arī nokrist. Diezgan sāpīgi, bet tas adrenalīns, ko tu gūsti, braucot ar krosa moci, un tās emocijas atsver visu!»

Foto: No personiskā arhīva

Žurnālistu brauciens notika Ata Pāruma mototrasē Jaunmārupē. Starp žurnālistiem bija arī Reinis Ošenieks (LTV), Lauris Lizbovskis (LNT), Ints Megnis (Leta) un vēl daži. Dažiem puišiem šī bija pirmā reize, tāpēc braukšana notika pa pļavu. Toties pārējie bailes meta pie malas un devās trasē. Neiztika arī bez starpgadījumiem. Viena no malā stāvošajām mašīnām tika nedaudz apskādēta.

Foto: No personiskā arhīva

Sākumā arī es braucu tikai pa pļavu. Trasē baidījos līst. Taču pēc vairākām minūtēm, vizinoties pa pļavu, saņēmos un devos arī trasē. Pieveicu četrus apļus. Vienu reizi nokritu. Nebija sāpīgi. Piecēlos un devos tālāk. Visu cieņu motokrosistiem. No malas izskatās vieglāk. Šķiet, kas tad tur - sēdēt uz moča, gāzēt un lekt pāri tramplīniem, taču, kad tas jādara pašam, tu saproti īsto lietu būtību. Mocis smags, piedevām tev uzvilkti aizsargi un zābaki, kas arī dod papildu smagumu. Motocikls jāizjūt, nevar tā vienkārši gāzēt. Pa pļavu braukt viegli, taču trasē – tas jau ir nākamais līmenis,» piedzīvoto atminas Sanita.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu