Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīta svētku programma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

1.jūnijā tiek svinēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, tādēļ Rīgā 29.maijā un arī 1.jūnijā būs baudāma svētku programma ar radošām un sportiskām aktivitātēm, informēja Rīgas domes pārstāve Elīna Dambekalne.

Svētdien, 29.maijā, no plkst.11 Mežaparka Zaļajā teātrī visi interesenti būs aicināti uz atrakcijām, radošajām darbnīcām un sportiskām aktivitātēm. Mežaparkā notiekošajā pasākumā "Mazā stiprinieka piedzīvojumi" piedalīsies Nils Īle ar bundzinieku grupu "Džambolino", dziedātāja Dace Upīte, deju grupa "Ritms" un BMX guru Dāvis Dudelis.

Savukārt no plkst.11 līdz 16 Rīgas 31.vidusskolas teritorijā norisināsies Ziemeļblāzmas bērnu svētki "Zaļā josta", kurā būs skatāmi velokaskadieru paraugdemonstrējumi un Liepājas ceļojošā leļļu teātra priekšnesumi, ģimenes varēs iesaistīties arī "Zaļā punkta" orientēšanās sacensībās un bērni varēs izdejoties diskotēkā.

Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā zālē plkst.11 notiks pasākums "Mazie un lielie malači", kur norisināsies neparastākās individuālās un komandu radošās darbnīcas - spageti tiltu konstruēšana, vafeļu torņu veidošana un sērkociņu ēku celšana. Notiks arī ansambļa "Jauna nianse" koncerts.

Plkst.14 Rīgas kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā sāksies koncerts "Saules bērni", kurā piedalīsies Valmieras drāmas teātra aktrise Terēza Jozefa un bērnu un jauniešu deju kolektīvi "Mārīte", "Fantāzija", "Dejotprieks", "Ildzēni", Ropažu novada bērnu deju kolektīvs "Annele" un Zaķumuižas pamatskolas deju kolektīvs "Garauši".

Svētdienas vakarā būs iespēja apmeklēt arī Kalnciema kvartālu, kurā ar speciālu programmu bērniem un jauniešiem ābeļdārzā muzicēs meiteņu saksofonu kvartets "n[ex]t", kā arī bērnus priecēs karuselis, radošās darbnīcas un gardumi.

Savukārt trešdien, 1.jūnijā, būs iespēja apmeklēt gan Mazās ģildes vokālā ansambļa "Palāsītes" koncertu "Katram sava dziesma" plkst.19, gan VEF Kultūras pilī vokālā ansambļa "Momo" un deju studijas "Rasiņa" koncertu "Mana bērnība kā pieneņu pļava", kas sāksies plkst.18.

No plkst.12 līdz 18 pie "Arēnas Rīga" notiks Rīgas Skolēnu domes rīkotais vasaras atklāšanas pasākums "Iebrauc vasarā!", kur plānots 16 skolu komandu gokartu rallijs, aizraujošas velotriāla paralēlas šķēršļu joslas un motociklistu šovs, savukārt no plkst.13 līdz 16 Vērmanes dārzā ar radošajām darbnīcām, bērnu dziesmām un deju kolektīvu priekšnesumiem notiks pasākums "Bērns bērnam", bet Rīgas Jūgendstila muzejs no plkst.15 līdz 18 aicinās tikties ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra animatori Ingunu Radziņu sarīkojumā "Kad karaliene bij' Rīgā".

Savukārt bērnu un jauniešu centrā "Kurzeme" 1.jūnijā plkst.15 sāksies Rīgas atklātās ekstrēmo sporta veidu sacensības "SK8 pozitīvs", kur sacensties skrituļslidošanā, skeitbordā un BMX aicināti jaunieši vecumā no 14 līdz 25 gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu