Sabiedrībā pazīstami cilvēki iesaka Latvijas skaistākās vietas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sociālajam projektam "Latvijas leģendu mājas karte" dižākās un skaistākās vietas Latvijā atklājuši arī sabiedrībā pazīstami cilvēki. Tās visbiežāk saistītas ar dzimto pusi, piedzīvojumiem un atmiņām.

Savas leģendas projektam atklājusi kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, vides un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis, ekonomikas ministrs Artis Kampars, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks, žurnālists Egīls Zariņš, TV seja Kristīne Garklāva, mūziķis Normunds Rutulis un dabas draugs Māris Olte.

Pēdējais ieteicis divas leģendas: Usmas Elku liepu un Noriņas upi. Usmas Elku liepa ir valsts nozīmes dabas objekts un viens no 100 Latvijas ievērojamākajiem dižkokiem. Noriņas upīte ir aptuveni 11 kilometrus gara Salacas kreisā krasta pieteka un atrodas Salacas ielejas dabas parkā.

Normunds Rutulis kā savu leģendu minējis Zinātņu akadēmijas skatu laukumu, no kura paveras brīnišķīgs skats uz galvaspilsētu. Kā izrādās, šo vietu zina tikai retais rīdzinieks un Rīgas viesis!

Kristīne Garklāva savukārt iesaka Drustu pilskalnu jeb Piltiņkalnu un Kvēpenes ozolu. Labirints, kas izveidots Piltiņkalnā, nosaukts par dzīves koku, jo tā forma atgādina sazarotu ozolu – tas saistīts ar zemes spēkiem un ūdens enerģiju. Savukārt Kvēpenes ozols tiek uzskatīts par vienu no Latvijas simboliem un, visticamāk, tieši tas attēlots uz piecu latu banknotes. Ozola stumbra apkārtmērs ir 6,1, bet augstums – 20 metri. Atrašanās vieta - Raiskuma pagastā, pie Kvēpenes (Satekles) pilskalna.

Kopumā šobrīd projektam pievienotas jau aptuveni 300 leģendas no visiem Latvijas novadiem, un tās visas aplūkojamas īpaši izveidotā mājaslapā (sk. resursus).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu