"Baltais flīģelis" atzīmēs 10 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Siguldas mākslu skola un koncertzāle "Baltais flīģelis" maijā ar vairākiem koncertiem atzīmēs 10 gadu jubileju, informē sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Almbauere.

"Siguldas mūzikas zvaigznes"

Šogad, tāpat kā koncertzāles pirmās sezonas sākumā, notiks koncerts "Siguldas mūzikas zvaigznes", kurā piedalīsies mūziķi, kuri dzimuši, auguši un muzikālo izglītību ieguvuši Siguldas Mūzikas skolā un kuru vārdi ir zināmi mūzikas pasaulē gan Latvijā, gan pāri tās robežām. Koncerts notiks 25.maijā.

Tajā piedalīsies operas solisti Miervaldis Jenčs un Sonora Vaice, pianistes Liene Circene un Elīna Gruzniņa, saksofonists Artis Gāga, vijolniece Tatjana Ostrovska, čellists Miķelis Dobičins, džeza mūziķi Norberts Skraucis, Kristaps Vanadziņš, Artis Olrubs, aktieris Rolands Zagorskis, dzejnieks un tulkotājs Edvīns Raups. Īpašie viesi: ģitāristi Daniels Santiago (Brazīlija) un Gustavs Lundgrens (Zviedrija).

"Alternatīvais flīģelis"

Savukārt 27.maija vakars būs veltīts mūsdienu mākslas projektam "Alternatīvais flīģelis". Klausītājiem un skatītājiem vienā vakarā būs iespēja izbaudīt trīs koncertprogrammas, kas norisināsies gan koncertzālē, gan āra terasē. Projekts ietver dažādu mākslu virzienus ‒ mūziku, laikmetīgo deju, glezniecību, tēlniecību, video.

Plkst.19 saksofonists Deniss Paškēvičs piedāvās programmu "Funk Therapy", kurā muzicēs kopā ar ģitāristu Mārci Auziņu, basģitāristu Edvīnu Ozolu, bundzinieku Ivaru Arutjunjanu un Migelu Hernandesu Žiraldi (Miguel Hernandez Giraldi, perkusijas). Bet plkst.21 būs skatāma Olgas Žitluhinas dejas kompānijas koncertizrāde "Viss baltā". Plkst.23 būs grupas "Dzelzs vilks" taustiņinstrumentālista Kaspara Tobja skaņdarba "Koncerts septiņiem sintezatoriem" pirmatskaņojums.

"Bēthovens un Sigulda"

Turpinot kamerorķestra "Kremerata Baltica" festivālā iesākto tradīciju, koncertzāle rīkos regulārus vasaras kamermūzikas vieskoncertus "Bēthovens un Sigulda" Siguldas Jaunajā pilī, kas būs veltīti Ludvigam van Bēthovenam un viņa daiļradei. Koncertos tiks atskaņota Bēthovena un viņa laikabiedru, Vīnes klasiķu mūzika.

Svētdien, 29.maijā, skanēs cikla "Bēthovens un Sigulda" atklāšanas koncerts, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solisti Dita Krenberga (flauta), Sandis Šteinbergs (vijole), Liene Kļava (alts) un Jānis Maļeckis (klavieres).

Šovasar koncerti šajā ciklā notiks arī 3., 10. un 17.jūlijā, kā arī 28.augustā, un koncertu apmeklējums ir par brīvu. Projektā piedalīsies "Kremerata Baltica" orķestra solisti, "Tikai" stīgu kvartets, metālpūšamo instrumentu kvintets "Live Brass" un trio "Silk".

Kopīga foto tapšana

Savukārt, lai iemūžinātu "Balto flīģeli" pēc 10 gadiem atraktīvā fotogrāfijā, 25.maijā visi "Baltā flīģeļa" draugi un atbalstītāji, mūzikas un mākslas cienītāji un visi citi aicināti piedalīties kopīga foto tapšanā. "Baltā flīģeļa" ēka Siguldā atklāta 2001.gada maijā, bet koncertzāles "Baltais flīģelis" pirmā sezona sākās tā paša gada rudenī, tādēļ koncertzāle savu jubileju atzīmēs īpaši arī rudenī – ar operdziedātāja Egila Siliņa solo koncertu, kas notiks 14.oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu