Šeila tomēr netirgos saldējumu, bet turpinās radīt modi (28)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Pēc ilgāka pārtraukuma jaunu kolekciju radījusi latviešu modes māksliniece Šeila un to prezentēja Latvijas modes palātas rīkotajā modes festivālā Riga Fashion Mood «Premium» Ventspilī teātra namā «Jūras vārti». Vērojot savu modes skati no skatītāju rindām, Šeila vēlāk sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atzina, ka secinājusi, ka nav ko padoties finanšu grūtību priekšā un pamest modes radīšanu.

Jaunajā modes mākslinieces tērpu kolekcijā vērojami Šeilai raksturīgi oriģināli un drosmīgi elementi un daudzkrāsaini audumi. Īpaši jāizceļ no slāvu lakatiem darinātas kleitas. Kolekcijā valda ziedi, jautrība, vasara un koši sarkanas lūpas. Apģērbs radīts mūsdienīgai sievietei, kas nebaidās izcelties un vēlas lauzt stereotipus. Īpašu noskaņu Šeilas skatē radīja ne tikai rotaļīgās modeles, bet arī grupas «Hospitāļu iela» mūzika.

Kad Šeilas kolekcijas tērpu skate beidzās, skatītāji ar aplausiem aicināja modes mākslinieci uz skatuves, taču viņa izvēlējās pamāt saviem atbalstītājiem un palikt skatītāju rindās: «Es taču vienreiz pa 100 gadiem gribēju redzēt sevi no malas. Un tas atmaksājās par 200 procentiem. Ja esi aizkulisēs un strādā, tad neredzi darba rezultātus. Pēc kāda laika nogursti un tev liekas, ka tu neko nemāki un tik labi nemaz nav. Taču šoreiz pa ilgiem laikiem es apsēdos zālē un skatījos, un es pati sev patiku. Es pati knapi sevi pazinu. Man pat likās, ka uz skatuves rosās britu dizainers Aleksandrs Makvīns. Iepriekš biju domājusi, ka man jāpievēršas kam citam, piemēram, tējas dzeršanas klubam vai jogas biedrībai, vai saldējuma gatavošanai, bet nē, es turpināšu šūt! Man, kā jau radošam cilvēkam, reizēm uznāk. Domāju, ka tā ir ne man vienīgajai!»

Modes māksliniece Šeila uz modes festivālu "Riga Fashion Mood Premium" Ventspilī bija tērpusies puķainos svārkos un Harē Krišnas tēkreklā
Modes māksliniece Šeila uz modes festivālu "Riga Fashion Mood Premium" Ventspilī bija tērpusies puķainos svārkos un Harē Krišnas tēkreklā Foto: Edgars Kalmēns

Modes māksliniece atzīst, ka viņai, radot modi, nekad nav izdevies tērpus radīt ražošanai: «Man nekad nav vedies industriāls piegājiens. Vienmēr uz cilvēkiem esmu skatījusies kā uz īpašu notikumu, personību un kaut ko ļoti izcilu.»

Šeilas modes skati Ventspilī uz teātra nama «Jūras vārti» skatuves atklāja viņas meita Anna. «Es uz Annu jau diezgan ātri sāku skatīties kā uz pieaugušu cilvēku. Viņa kā modele savu karjeru sāka piecu, sešu gadu vecumā, kad piedalījās «Burdas» konkursā. Es biju uzšuvusi viņai kleitiņu, un šajā konkursā mēs uzvarējām, galvenajā balvā saņemot televizoru. Tad Annai iepatikās modeļu padarīšana. Manus tērpus vajag kaut kā īpaši iznest, nepieciešams mazs teātrītis, tādēļ esmu tajā iesaistījusi Annu un skatē vēl piedalījās manas šuvējas meitiņa,» stāsta Šeila.

Šeila un viņas meita Anna
Šeila un viņas meita Anna Foto: Edgars Kalmēns

Viņas meita Anna studē Latvijas Mākslas akadēmijā mākslas vēsturi. Šobrīd gan viņa ir lielas izvēles priekšā, jo vēlas pāriet uz glezniecības nodaļu. «Viņa ļoti skaisti glezno! Viņai tādi portreti sanāk! Ak kungs! Viņa arī ir dzejniece. Vispār viņa man ir ļoti jauks bērniņš,» par savas meitas nodarbošanos priecājas modes māksliniece.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu