Lolitas Neimanes padoms, kā vasarā ēst veselīgi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Kiseļovs

Latvijā populārā diētas ārste Lolita Neimane vasaras laikā ir pārgājusi uz vieglāku uzturu un ikdienā lieto daudz dažādu dārzeņu. Lolita dzīvesstila portālam «Sejas» sniedz padomus un dalās ar saviem vasaras ēšanas paradumiem.

Lolitai Neimanei nav speciāla vasaras ēdiena, tiek ēstas aukstās zupas, uzsvars likts uz dārzeņiem, zaļumiem, tādiem kā rukola, spināti, salātu lapas.

«Pārsvarā uzturā lietoju visu veidu salātus atšķirībā no ziemas perioda, pamainu mērces, lietoju dažādus etiķus. Esmu sapratusi, ka olīveļļas ir ļoti atšķirīgas. Atšķiras olīveļļas, kuras nāk no Itālijas lielveikaliem un lauku ciemiem,» stāsta Lolita.

Neimane kā vienu no saviem mīļākajiem vasarīgajiem ēdieniem min salātus, ko pagatavo no aveņu balzamiko etiķa, zaļā siera, olīveļļas un zaļumiem.

Kā savu šīs vasaras produktu Lolita nosauc paniņas, agrāk tik daudz dietoloģe tās neizmantoja, bet šovasar ir sākusi ar tām gatavot gan auksto zupu, gan vienkārši paniņu glāzē sagriezt zaļumus un izveidot ko līdzīgu paniņu un zaļumu zupai.

«Daudzi cilvēki uzskata, ka, ēdot veselīgi, ir jānokrītas svarā, tā nebūt nav: ēdot veselīgi, nav jāpaliek tievākam. Tas, ka kāds ēdīs meloni un dzers svaigi spiestu apelsīnu sulu, nenozīmē, ka ēd viegli un gaisīgi. Visā ēdienā ir enerģija un kalorijas,» skaidro Lolita.

Lolita piemetina, ka kardiologs var ieteikt ēst žāvētus augļus, lai kālijs vairāk tiek organismā, cilvēki ēd un nedomā par to, ka tā ir arī enerģija, bet tikai to, ka organismā būs gana daudz kalcija.

«Iesaku ikvienam pašam gatavot ēst, nevis pirkt visu gatavu veikalā. Un aizbildinājums «man nav laika» nedarbojas uz salātu gatavošanu, tos var pagatavot pāris minūšu laikā.. nav jātaisa sarežģīti ēdieni, ir gana daudz garšīgu vienkāršu recepšu,» tā Lolita.

Lolita nespēj iztēloties, ka pirktu gatavus zaļumu salātus vai svaigi spiestu sulu, jo tās ir lietas, kuras ir jāapēd un jāizdzer uzreiz pēc pagatavošanas.

«Vasara ir laiks, kad var lieliski izvairīties no pārtikas piedevām; aizejiet uz tirgu, kā tur smaržo dārzeņi, zaļumi, tūlīt parādīsies arī zemenes, tas viss ir veselīgi,» nobeidz Lolita.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu