Ko tev, braucot ar velosipēdu, nozīmē komforts?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tas, ka daudziem Rīgas iedzīvotājiem divritenis kļuvis par neatņemamu dzīvesveida sastāvdaļu, vairs nav nekāds jaunums. Savukārt tie, kuri, pārvietojoties uz diviem riteņiem, meklē komfortu, būs iepriecināti, jo galvaspilsētā jau kādu laiciņu ir iegādājami ar savu ērtumu izslavētie "Electra" velosipēdi. Kur un kādi? Lasi tālāk.

"Electra" ir visā pasaulē pazīstama velosipēdu kompānija no ASV, kas pavisam nesen ir izvērsusi darbību arī Baltijā, un zīmīgi, ka pirmais firmas veikals tika atvērts tieši Rīgā. Tas, kas "Electra" velosipēdus padara atšķirīgus no citiem, ir pedāļu izvietojums par 23 grādiem uz priekšu. Braucot šādi, vairs nav jāsaliec mugura un brauciens kļūst daudz baudāmāks.

Veikala pārdevējs Gints apliecina, ka mūsdienās cilvēki arvien biežāk sliecas iedalīt lietas kategorijās "kas kam ir paredzēts" un, pārfrāzējot tautā populāro teicienu, var sacīt – cik cilvēku, tik variantu.

Pārvietošanās ar kalnu velosipēdu un "Electra" ražoto "Townie" modeli
Pārvietošanās ar kalnu velosipēdu un "Electra" ražoto "Townie" modeli Foto: Reklāmas publicitātes foto

Veikalā pieejami četru kategoriju velosipēdi. Katrai no tām ir savas variācijas un priekšrocības. Kā noprotams pēc nosaukuma, "Amsterdam" ir klasiskā tipa velosipēds, kas vairāk piemērots ērtai braukšanai pa pilsētu. Tāpat arī elegantā "Ticino" sērija, kuras velosipēdi piestāv pat uzvalkam. Veikala pārdevējs dod praktisku padomu, respektīvi, šauro riepu dēļ, pārvietojoties ar "Ticino", rūpīgāk jāseko līdzi, kur braukt. Taču jebkurā gadījumā velosipēds ir ļoti ātrs.

Trešais divriteņu tips ir tā dēvētie kruīzeri, kuru riepu platums ļauj ar tiem ērti pārvietoties pa zemes ceļiem, kā arī asfaltu. Šos velosipēdus to komforta dēļ visvairāk iecienījušas daiļā dzimuma pārstāves. Arī to imidža dēļ. "Tevi uzreiz pamana un uz ielas palaiž tikai tāpēc, lai noskatītos: "Oho, kas par riteni!""

Visbeidzot "Townie" velosipēdu sērija sevī apvieno visas labākās īpašības no iepriekš minētajām trim kategorijām. "Tas var būt tikpat ērts kā kruīzers, tikpat slaids un ātrs kā amsterdams un "Ticino"," skaidro Gints. Šā velosipēda stūre to padara īpaši manevrīgu un ikdienišķu. ""Townie" ir nedaudz piezemētāks, klasiskāks, toties praktiskāks."

"Vislabāk par sevi piemēroto velosipēdu var pārliecināties izbraucot ar to," teic "Electra" veikala pārdevējs Gints
"Vislabāk par sevi piemēroto velosipēdu var pārliecināties izbraucot ar to," teic "Electra" veikala pārdevējs Gints Foto: TVNET

Katrai no velosipēdu sērijām ir, tā sakot, gan lētais, gan dārgais gals. Vienkāršākas komplektācijas "Townie" tipa divriteņa cena sākas ar no 280 latiem, savukārt sporta versija šim velosipēdam maksā 630 latus. "Amsterdam" klasiskie pilsētas velosipēdi maksā, sākot ar 350 latiem, bet velosipēdi ar individuālu dizainu varētu maksāt ap 500 latiem. Veikalā pārdošanā atrodas kruīza tipa velosipēdi, kuru sākumcena ir 240 lati, taču daudz advancētākais "Straight 8" modelis, kas īpaši iecienīts puišu vidū, maksā pāri 500 latiem.

"Daudzi saka: "Vai, vai, es ar šo nemaz nevaru ātri iemīt." Bet vai jūs tiešām vēlaties uzstādīt rekordu "Tour de France"?" retoriski jautā veikala pārdevējs. "Ja tu gribi mīt ātri, tu zināsi, kur iegādāties sporta velosipēdu, taču, ja vēlies atpūsties, tad šī ir īstā vieta."

Vislabākā sapratne par sev piemērotāko velosipēdu var rasties, vienkārši izbraucot ar to. Lai to izdarītu, veikalu "Electra" meklē Rīgā, Brīvības ielā 100.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu