Andrejeva, Busulis un pat Rēders dzied Vasarsvētku dievkalpojumā (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Tradicionāli Vasarsvētkos Torņakalna dievnamā norisinājās Citāds dievkalpojums. Šoreiz Latvijā zināmi skatuves mākslinieki – Aija Andrejeva, Linda Leen, Intars Busulis, Amber, Evita Zālīte un Gundars Rēders ar saviem muzikālajiem priekšnesumiem iedvesmoja dzīvei onkoloģijas pacientus.

Vasarsvētkos gan Torņakalna baznīcas draudzes locekļi, gan sabiedrībā populāri cilvēki apmeklēja Citādo dievkalpojumu. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja ziedot onkoloģijas pacientu atbalsta biedrības «Dzīvības koks» psihosociālajai rehabilitācijai.

Latvijā katru gadu ar vēzi saslimst vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku. Nevalstiskās organizācijas «Dzīvības koks» pieejamie pētījumi liecina, ka 30 – 50% cilvēku nespēj sadzīvot ar noteikto diagnozi. Tāpēc onkoloģijas slimniekiem ir nepieciešams psihosociālais atbalsts, lai pilnvērtīgi atgrieztos sabiedrībā un ikdienā. Tas ir process, kura laikā vēža slimnieki iemācās sadzīvot ar sevi un savu diagnozi, uzkrāj spēkus un enerģiju. Citādā dievkalpojuma laikā iegūtie līdzekļi tiks veltīti rehabilitācijas iespējām 48 cilvēkiem.

Ar savu līdzdalību koncertā ziedot aicināja un ar savām dziesmām cilvēkus stiprināja Intars Busulis, Linda Leen, Aija Andrejeva, «Lady’s sweet», Evita Zālīte, «Sus Dungo», Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis un pat LTV priekšvēlēšanu diskusiju vadītājs Gundars Rēders, kā arī draudzes koris un ansambļi. Savukārt pēc dievkalpojuma baznīcas dārzā koncerta apmeklētāji varēja piedalīties dažādās nodarbēs visai ģimenei, kā arī cienāties ar siltām pankūkām, kas tika ceptas turpat dievnama dārzā.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu