Muzeju nakts Valmierā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

14. maijā septītās Latvijā notiekošās Starptautiskā muzeju nakts ietvaros daudzveidīga kultūras un atpūtas programma norisināsies arī Valmierā.

Visplašāko programmu Muzeju nakts ietvaros ar devīzi "Lietu otrā dzīve" piedāvās Valmieras muzejs. No plkst. 19 līdz 24 muzeja Izstāžu namā varēs apskatīt izstādes "Lietu otrā dzīve", ko veidojuši Valmieras un tās apkārtnes mākslinieki, un "Dzimusi Gaujas krastā. Pārgaujai – 90" no muzeja krājuma (izstāžu atklāšana plkst. 19). No plkst. 17 līdz 23 muzeja pagalmā norisināsies akcija "Es pats liels mākslenieks", kurā piedalīsies muzeja draugi, sadarbības partneri un citi kaimiņi, un veidos mākslas darbus no iepriekš sadzīvē izmantotiem priekšmetiem.

No plkst. 19 līdz 1 apmeklētājiem durvis vērs arī rekonstruētā ēka Pilskalna ielā 2 (ēkas atklāšana plkst. 18). No plkst. 18 Vidzemes Augstskolas studenti piedāvās doties piedzīvojumu ekskursijā "Gaujas abos krastos" (pulcēšanās pie Vidzemes Augstskolas).

No plkst. 20 līdz 22 Gaujmalas dreikambara 2. stāvā interesenti varēs aplūkot peldošās bildes "Vecpilsētas ainava pie Gaujas". Plkst. 20 pie Pilskalna ielas 2 mājas muzicēs Vidzemes Augstskolas un Valmieras Kultūras centra jauniešu koris "Skan", savukārt plkst. 21 sāksies zaļumballe "Abulmalas burlaku" stilā ar danču tūrēm Gaujmalas dreikambarī.

No plkst. 20 līdz 22 notiks arī radošā darbnīca "Taisi vecu par jaunu", savukārt plkst. 22.30 Vidzemes Augstskolas studenti aicinās uz nakts ekskursiju "Kas notiek nāburgos?".

Muzeju naktī interesenti aicināti iepazīt arī Valmieras Drāmas teātri. Apaļajā zālē tiks demonstrētas dokumentālās filmas "Pēteris Lūcis" (režisors O. Dunkers) un "Piektais Hamlets" (režisors M. Eihe), savukārt teātra kafejnīcā "Ceturtais cēliens" muzicēs aktieris Ģirts Rāviņš un komponists Emīls Zilberts. Teātra foajē būs aplūkojama izrāžu rekvizītu izstāde, savukārt 2. stāvā - kostīmu izstāde. Darbosies arī nakts kase, un vairākām izrādēm tiks piedāvātas īpašas cenas.

Turpinot devīzi "Lietu otrā dzīve" Muzeju naktī mākslas "Galerijā Laipa" ikviens varēs dot kādai senai lietai "otro elpu", piedaloties dekupāžas radošajā darbnīcā, kas notiks no plkst. 18 līdz 20. No plkst. 17 līdz 2 būs apskatāma Vidzemes fotogrāfu izstāde "Kustībā", Jekaterinas Grjazevas grafiku izstāde un "Open Air" gleznu izstāde "Daba dzīvo". Tiks demonstrētas arī dizaineres Ingrīdas Zāberes kolekcijas "Re-Šiks" (plkst. 20.30) un "T-Unika" (plkst. 21).

Muzeju naktī Valmieras Valsts ģimnāzijas mākslas galerijā "Leduspagrabs" būs aplūkojama mākslinieces Agneses Bules izstāde "Latviešu sapnis ledus pagrabā", tāpat interesenti varēs apmeklēt arī skolas muzeju un mācību metodiskos centrus. No plkst. 20 sadarbībā ar SIA "Star Space" būs iespēja vērot zvaigznes un uzzināt ko vairāk par citiem ar astronomiju saistītiem jautājumiem. No plkst. 20 notiks arī dažādi eksperimenti ķīmijā un fizikā, kā arī būs iespēja iepazīt keramiku un aušanu.

Savukārt Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā no plkst. 20 līdz 1 būs iespēja apskatīt mākslinieka Jāņa Anmaņa gleznu kolekciju, darbosies zinātnes laboratorija (zvaigžņu pētniecība ar teleskopu, dažādu audu pētniecība ar mikroskopiem u.c.), kā arī būs iespēja darboties radošajā laboratorijā un izgatavot kādu īpašu rotu vai dāvanu.

Pēdējos gados Muzeju nakts kļuvusi par vienu no vērienīgākajiem pasākumiem muzeju nozarē. Tas ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Akcija tradicionāli norisinās no sestdienas vakara līdz svētdienas pirmajai rīta stundai vai ilgāk. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu