Ģelzis uz Venēcijas biennāli dosies jau nākamnedēļ

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nākamās nedēļas nogalē uz Itāliju, kur jūnijā sāksies Venēcijas biennāles 54. starptautiskā mākslas izstāde, dosies šā gada Purvīša balvas laureāts mākslinieks Kristaps Ģelzis, kurš Venēcijā ar ekspozīciju "Mākslīgais miers/ Laikmetīgā ainava" pārstāvēs Latviju, informē Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Dace Vizule.

Plānots, ka "Mākslīgā miera" ekspozīcija Venēcijā tiks atklāta 2.jūnijā, klātesot Latvijas kultūras ministrei, projekta atbalstītājiem, profesionāļiem un mediju pārstāvjiem. Ekspozīcija būs apskatāma līdz pat novembra beigām.

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte norādīja, ka ikvienai valstij dalība Venēcijas biennālē ir iespēja apliecināt pasaulei, ka tā ir zeme, kurā top kvalitatīva māksla, tādējādi rosinot ekspozīcijas apmeklētāju interesi par šo valsti un vēlmi to apmeklēt un iepazīt tuvāk.

"Tā ir iespēja gan māksliniekam, gan valstij apliecināt sevi uz starptautiskās skatuves, un tā ir arī iespēja veidot pozitīvu Latvijas tēlu,"

uzsvēra ministre.

Lai iepazīstinātu mediju pārstāvjus un sabiedrību ar darbiem, kuri ekspozīcijā prezentēs Latvijas mākslas un kultūras ainu, Kultūras ministrijas Lielajā zālē otrdien, 10.maijā, plkst. 10 notiks preses konference. Tajā piedalīsies mākslinieks, kultūras ministre, kā arī Latvijas ekspozīcijas kuratore Daiga Rudzāte un projekta atbalstītāji – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja patrons SIA "Alfor" valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns un "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Preses konferences laikā mediju pārstāvjiem būs iespēja saņemt ekspozīcijas katalogu un uzzināt, ar kādām domām un sajūtām mākslinieks gatavojas braucienam uz Venēciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu