Māmiņdienas pasākumi u.c. TVNET brīvdienu ceļvedī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Šajā nedēļas nogalē, protams, nav nekā svarīgāka par Mātes dienu jeb Māmiņdienu. Jā, jā, pat pasaules čempionāts hokejā paliek otrajā plānā! Protams, kā ierasts, netrūkst arī ierastāku izklaižu. Laipni lūgts TVNET brīvdienu ceļvedī!

MĀTES DIENAS KONCERTI UN PASĀKUMI

Pirmie Mātes dienai veltītie koncerti notiks jau 7. maijā, tajos bērnu vokālie, deju un koklētāju ansambļi uzstāsies gan koncertzālē "Ave sol", gan VEF Kultūras pilī. Taču galvenais uzsvars, protams, likts uz pašu Mātes dienu, 8. maiju.

7. maijā koncertzālē "Ave sol" (Citadeles 7) koncerts sāksies plkst. 12 un sauksies "Paskaties, paklausies, māmiņ!". Piedalīsies bērnu vokālie ansambļi "Dvīņi", "Magonīte" un "Saulessvece", deju kolektīvs "Teiksmiņa" un koklētāju ansamblis "Spārīte". Ieeja bez maksas.

Plkst. 14 arīdzan 7. maijā VEF Kultūras pils (Ropažu 2) Lielajā zālē notiks koncerts "Māmiņas visā pasaulē vienādas". Tajā piedalīsies tautas deju ansamblis "Zelta sietiņš" un vokālais ansamblis "Momo". Ieejas maksa Ls 1,5.

Pašā Mātes dienā - 8. maijā - notiks jau vairāki koncerti dažādās Rīgas vietās.

Kultūras centrā "Iļģuciems" (Lidoņu 27) plkst. 12 Dailes teātra aktieri Kristaps Rasims un Baiba Neja un bērnu vokālie ansambļi "Ildzēni" un "Pīlādzītis", deju kolektīvi "Mārīte" un "Fantāzija", kā arī koklētāju ansamblis "Ilga" uzstāsies pasākumā "Par visu vairāk mīlu tevi". Ieeja bez maksas.

Arīdzan plkst. 12 Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā (Kronvalda 8) notiks koncerts "Saulīt' silta, māmiņ' jauka, abas vienu labumiņ'…", kurā dziedās Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris. Ieeja bez maksas.

Plkst. 13 "Galleria Riga" (Dzirnavu 67) notiks koncerts "Smaids māmiņai", kurā piedalīsies bērnu vokālais ansamblis "Dzeguzīte" un Vinnijs Pūks. Ieeja bez maksas.

L. Šomase
L. Šomase Foto: publicitātes

Uz īpašu muzikālu pēcpusdienu plkst. 15 un 16 ielūdz arī Rīgas Jūgendstila muzejs (Alberta 12), kur varēsi veldzēties kokles un ģitāras skaņās. Piedalīsies koklētāja, J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrante Ieva Buša un ģitārists Oskars Peipiņš. Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 skolēni) maksā Ls 3,5.

Klasiskās mūzikas cienītājiem plkst. 16 būs iespēja apmeklēt koncertu "Nāk pavasaris mātes sveikt" Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" (Amatu 3/5), kurā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele, Nauris Indzeris un bērnu vokālais ansamblis "Palāsītes". Ieeja bez maksas.

Arī Svētā Pētera baznīcā (Pēterbaznīcas 17) plkst. 16 notiks klasiskās mūzikas koncerts, kur uzstāsies kamerorķestris "Latvijas Filharmoniķi". Soliste - Anete Toča (pikolo flauta), diriģents - Boļeslavs Voļaks. Ieeja bez maksas.

Savukārt Rīgas Latviešu biedrības namā (Merķeļa 13) plkst. 19 ar vairāku jaukto koru, solistu un kamerorķestra uzstāšanos Mātes dienai veltītā koncertā "Sapņoju sapni…" izskanēs pasaules tautu šūpuļdziesmas. Piedalīsies Rīgas Latviešu biedrības jauktais koris, akciju sabiedrības "Grindeks" jauktais koris, jauktie kori "Charismata" un "Laudate", solisti Monta Tupčijenko, Evija Piļka, Agnese Kostigova, Dārta Anna Rubena, Linda Zemberga, Jānis Dižgalvis, Jūrmalas mūzikas skolas stīgu orķestris un Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas kamerorķestris. Ieejas maksa pieaugušiem Ls 3, bērniem, studentiem un pensionāriem Ls 1.

Ja vēlies sarūpēt īpašu dāvanu savai mātei, tad te varēs līdzēt Rīgas Porcelāna muzejs (Kalēju 9/11) ar mākslinieci Natāliju Laminsku meistardarbnīcā "Veidosim dāvanas māmiņai", kas darbosies no plkst. 11 līdz 16. Ieeja bez maksas, taču materiālu izmaksas no Ls 1.52 līdz Ls 4.04.

CITI PASĀKUMI UN KONCERTI

Tvīda brauciens

Foto: ISSP

Tvīda brauciena mērķis ir parādīt un akcentēt pagājušā gadsimta 20. - 30. gadu velosipēdu un apģērbu kultūru. Brauciena ideja aizgūta no Londonas, kur pirmais šāds pasākums notika 2009. gadā, vēlāk strauji iekarojot arī citas pilsētas visā pasaulē. Latvijā pirmos Tvīda braucienus Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un Ērenpreisa velosipēdu darbnīca rīkoja pagājušā gada maijā Liepājā un septembrī Rīgā, pulcējot katrā ap 100-150 dalībnieku.

Akcija "Pastaiga pa Rīgas galerijām"

7. maijā norisināsies mākslas akcija "Pastaiga pa Rīgas galerijām", kurā šogad piedalīsies 15 galvaspilsētas galerijas.

Šogad akcijā "Pastaiga pa Rīgas galerijām" piedalās galerijas "Birkenfelds", "Mākslas XO", "Tifāna", "Antonija", "Arte" Berga bazārā, "Pegazs", "Zazi", Mūkusalas mākslas salons, "Slazds", "Pedants", "Bastejs", "Wheels and Pictures", "Jēkabs", "Mākslas vēstniecība" un "NABAKLAB" galerija "Bez robežām".

Apmeklētājiem tiks dota iespēja piedalīties konkursā "Galeriju balva", kuras vērtība ir 400 latu. Konkursa uzvarētājam būs iespēja izvēlēties kādu mākslas darbu šīs summas vērtībā jebkurā no akcijā iesaistītajām galerijām. Lai piedalītos balvas izlozē, dienas laikā katram akcijas dalībniekam jāapmeklē visas galerijas, kas piedalās projektā.

Aļņa Zaķa jubilejas koncerts Kongresu namā

A. Zaķis
A. Zaķis Foto: mirage.lv

Koncertā tiks godināts jubilārs, kurš visu savu radošo mūžu ir veltījis Latvijas džeza un vieglās mūzikas skatuvei. Pateicoties viņa profesionālismam, Radio orķestra līmenis bija droši ierindojams to laiku labāko Eiropas bigbendu sarakstā. Arī pats mūziķis kopā ar saviem kolēģiem atradīsies uz skatuves, spēlēs un diriģēs atsevišķus skaņdarbus.

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un bilesuserviss.lv.

Borisa Grebenščikova koncerts Lielajā ģildē

B. Grebenščikovs
B. Grebenščikovs Foto: publicitātes

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

TEĀTRIS

"Cilvēks uz trepēm" pirmizrāde Ģertrūdes ielas teātrī

Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes 101a) pēc trim atklātajiem mēģinājumiem kopā ar skatītājiem 7. maijā plkst. 20 pirmizrāde gaidāma izrādei "Cilvēks uz trepēm".

Izrādi, ar skaņas un attēlu palīdzību atklājot atšķirību starp objektīvo un subjektīvo, ārēji noteikto un personīgo, kā arī emocionālo laika uztveri, veidojis režisors Andrejs Jarovojs sadarbībā ar mūziķi Dāvi Burmeisteru un scenogrāfi Ievu Kauliņu. Izrādē piedalās Burmeisters (ģitāra), Aleksejs Bahirovs (vijole) un Madara Fogelmane (čells). Izrādes video māksliniece ir Gita Strautiņa, skaņu režisors – Olivers Tarvids.

Biļetes nopērkamas Ģetrūdes ielas teātra kasē.

KLUBI UN KROGI

"Aptiekā" (Mazā Miesnieku 1) 7. maijā spēlēs DJ Toms Grēviņš un DJ Uldis Rudaks.

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 6. maijā plkst. 22 uzstāsies "Latvian Blues Band", bet 7. maijā plkst. 22 "Bite's Blues Band".

"Bubamara" (Audēju 8) 6. maijā plkst. 22 uzstāsies "Balkan Zoo", bet 7. maijā spēlēs DJ D.Tribe.

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) 6. maijā spēlēs DJ Matīss Vērdiņš un DJ Svens, bet 7. maijā uzstāsies Ulda un Inta reggae/ska grupa un spēlēs DJ ShahS.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) 6. maijā spēlēs DJ AG, bet 7. maijā DJ Rudd.

"Četros baltos kreklos" (Vecpilsētas 12) 6. maijā uzstāsies Pits Andersons un spēlēs DJ Andris Ozols, bet 7. maijā DJ Pēteris.

"Depo" (Vaļņu 32) 6. maijā uzstāsies fankroka grupa "Charles Bronson and the Voodoo Five" (Somija) un "B-Sea Surfers", kā arī spēlēs DJ Guntis, bet 7. maijā uzstāsies garāžroka grupa "Go Heeled" (Lielbritānija), "MonkeyRock" un "Strong Mint", kā arī spēlēs DJ Mārtiņš.

"I Love You" (Aldaru 9) 6. maijā spēlēs DJ Dambis, bet 7. maijā notiks pasākums "Open Mike".

"Ļeņingrad" (Kalēju 54) 6. maijā plkst. 21 uzstāsies "Karmafree", bet 7. maijā plkst. 21 "Duets NRG".

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) 6. maijā plkst. 23 uzstāsies "S.I.L.S." un "Black Apple Market".

"Melnajā piektdienā" (Brīvības 193c) 7. maijā notiks jauno metālmūzikas grupu konkurss "Fresh Blood", kurā piedalīsies "Blizzard", "Rise Inside", "Blinded Memory", "Ninth Circle", "Pareidolia", "Stagnant Project", "Root", "Begotten" un "As I Called My Band with as in Front of the Name of My Band".

"Oranžās brīvdienas"
"Oranžās brīvdienas" Foto: publicitātes

"Pie Labvēlīgā tipa" (Raiņa 21) 6. maijā uzstāsies "Rīgas Viļņi" un spēlēs DJ ShahS, bet 7. maijā arīdzan uzstāsies "Rīgas Viļņi" un spēlēs DJ Edmunds.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) 6. maijā notiks "Tuborg 101" DJ tūres noslēgums, kurā spēlēs DJ Egons Reiters un DJ Artis Volfs (augšstāvā) un DJ Toms Grēviņš un DJ Eduards Švāns (apakšstāvā), bet 7. maijā DJ Vital (augšstāvā) un DJ Dub:ra (apakšstāvā).

KINO

"Semija piedzīvojumi 3D"

Foto: Kadrs no filmas

TELEVĪZIJA

6. maijā plkst. 21 TV3 demonstrēs 2004. gada komēdiju "Stārskijs un Hačs" ("Starsky & Hutch") ar Benu Stilleru un Ouenu Vilsonu galvenajās lomās.

6. maijā plkst. 22 LNT demonstrēs 1995. gada romantisko komēdiju "Divi par daudz" ("Two Much") ar Antonio Banderasu galvenajā lomā.

7. maijā plkst. 13 TV3 piedāvās tiešraidi no pasaules hokeja čempionāta spēles Latvija-Baltkrievija.

7. maijā plkst. 20.35 LNT piedāvās erudīcijas konkursa "eXperiments" fināla tiešraidi, ko vadīs Lauris Reiniks.

7. maijā plkst. 21.40 LTV7 demonstrēs Mihaila Gorbačova 80 gadu jubilejas koncertu, kas notika šā gada 30. martā Londonas Karaliskajā Albertholā un kurā kopā ar Londonas Simfonisko orķestri uzstājās Šērlija Beisija, Braiens Ferijs, Pols Anka un citas zvaigznes.

7. maijā plkst. 22.35 LNT demonstrēs 2004. gada melodrāmu "Galva mākoņos" ("Head in the Clouds") ar Šarlīzi Teronu un Penelopi Krusu galvenajās lomās.

8. maijā plkst. 20.15 LNT ēterā būs skatāms šova "Mazo dziesmas Latvijai" fināls.

8. maijā plkst. 21.15 TV3 piedāvās tiešraidi no pasaules hokeja čempionāta spēles Latvija-Austrija.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofotografēt vai nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu foto vai video mums uz e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu