Vai krievu bagātnieki ar lepnajām jahtām ieradīsies uz «Jauno vilni»? (28)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv arhīvs

Krievijas žurnāls «Forbes» veicis pētījumu, kurā apkopotas lepnākās krievu bagātnieku jahtas. Tiesa gan, ar krievu izcelsmes miljardieri Romānu Abramoviču reti kurš jahtas īpašnieks var sacensties. Viņa jahtas «Eclipse» garums ir 162,5 metri, un ar šo iespaidīgo kuģi Abramovičs ne vienu vien reizi pietauvojies Sardīnijas lielākajā salā La Maddalena un miljardieru iecienītajā pilsētā Porto Rotondo, kur viņš iegādājies sešas villas un divās no tām mitinās viņa māte un bijusī sieva.

Zīmīgi, ka krievu bagātnieku lepnāko jahtu tops tiek sastādīts, aprēķinot jahtu garumu. Senāk Romāns Abramovičs lielījās, ka viņam pieder visgarākā jahta pasaulē. Taču nesen Brēmenē tika uzbūvēta jahta, kuras garums ir 180 metri. Runā, ka šī iespaidīgā kuģa īpašnieks ir Saūda Arābijas princis Al Valīds bin Talals. Iespaidīgās jahtas cena ir 609 miljoni dolāru, savukārt Abramoviča jahtas «Eclipse» cenu dažādi eksperti novērtējuši, sākot ar 400 miljoniem līdz pat 1,2 miljardiem dolāru. Ar iespaidīgo jahtu «Eclipse» Ambramovičs vizinās pa Vidusjūru un piestāj Sardīnijas krastos, kur atrodas arī viņa ģimenes villas, bet Latvijā uz Jūrmalā notiekošā «Jaunā viļņa 2010» organizatora un komponista Igora Krutoja dzimšanas dienas ballīti Abramovičs ieradās ar jahtu «Pelorus», kuras garums ir 114,5 metri.

Romāna Abramoviča jahta "Eclipse"
Romāna Abramoviča jahta "Eclipse" Foto: Reuters/Scanpix

Savukārt visātrākā jahta pieder krievu biznesmenim Oļegam Boiko, kurš arī ir regulārs «Jaunā viļņa» koncertu un ballīšu apmeklētājs. Jahtas garums ir tikai 44 metri, taču, tā kā dzinēji ir jaudīgi, jahta spēj attīstīt ātrumu 36 mezgli stundā. Boiko jahtas «Blade» cena ir 20 miljoni dolāru. Šis bagātnieks nav īpaši populārs Krievijā. Taču tai pašā laikā viņa bagātība tiek vērtēta 1,4 miljardi dolāru apmērā. Boiko nodarbojas ar investīcijām, kā arī organizē loteriju «Победа». Turklāt Oļegs Boiko, kurš jau ilgus gadus piesaistīts ratiņkrēslam, ir aktīvas atpūtas cienītājs un jau vairākus gadus pēc kārtas ierodas arī Jūrmalā uz «Jauno vilni».

Krievu miljardieris Oļegs Boiko
Krievu miljardieris Oļegs Boiko Foto: Sejas.lv arhīvs

Apkopoto krievu bagātnieku lepnāko jahtu saraksts ir liels. Krievijas miljardieris Mihails Prohorovs žurnāla «Forbes» sarakstā ieņem otro vietu - viņa bagātība ir 13,4 miljardi dolāru. Viņa jahta «Palladium» piedalījās starptautiskā jahtu konkursā un uzvarēja nominācijā «Dizains».

Pētot krievu bagātnieku jahtas, atklājies, ka miljardieri ir arī izpalīdzīgi. Piemēram, Krievijas miljardieris Suleimans Kerimovs, vizinoties ar savu jahtu «Millenium» gar Meksikas krastiem, izglābis slīkstošus nirējus.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu