Varenais kareivis Tors iekaro Latviju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ Latvijas kinoteātrus iekarojusi studijas "Marvel" komiksa "Tors" ("Thor") ekranizācija. Ziemeļīrijas režisora un aktiera Keneta Brenā (Kenneth Branagh) filma ieņem nedēļas nogales skatītāko filmu topa līderpozīciju, ziņo "kinokino.lv".

Tā kā filmu "Tors" (skat. video) Latvijā izrāda jau no trešdienas, šīs filmas nedēļas nogales rezultātos ietilpst piecas dienas (turklāt Latvijas lielākajā kinoteātrī Kino Citadele filmu izrāda abās lielākajās auditorijās vienlaicīgi), kurās to noskatījušies 4760 skatītāju.

Apraksts: Episkais "Marvel" piedzīvojumu stāsts aptver mūsdienu pasauli un noslēpumaino Asgārdas karaļvalsti. Stāsta centrā ir Varenais Tors – spēcīgs, taču augstprātīgs kareivis, kura neapdomīgā rīcība no jauna piešķiļ uguni senām domstarpībām, izraisot karu. Par sodu Tors tiek padzīts no karaļvalsts, lai turpmāk savu dzīvi pavadītu uz Zemes starp cilvēkiem. Taču tieši šeit viņš uzzinās, ko nozīmē būt īstenam varonim, kad bīstamākais ienaidnieks no viņa pasaules sūtīs savus tumšos spēkus, lai iekarotu Zemi.

Studijas "20th Century Fox" paspārnē tapusī animācijas filma "Rio", kuru veidojuši "Ledus laikmeta" radītāji un kas tiek demonstrēta gan ierastajā, gan 3D formātā un, protams, dublēta latviski, kā arī krieviski, ierindojas otrajā topa pozīcijā. Nedēļas nogalē filmiņu noskatījušies 4148 skatītāji, un šobrīd četrās nedēļās kopējais filmas apmeklētāju skaits pārsniedz 45 tūkstošus.

Trešajā vietā ar 907 skatītājiem ierindojusies "Krēslas" režisores Katrīnas Hārdvikas (Catherine Hardwicke) jaunākā filma "Red Riding Hood" ("Sarkangalvīte") ar Amandu Seifrīdu titullomā. Filma Latvijā tiek rādīta otro nedēļu, kuru laikā to noskatījušies teju četri tūkstoši skatītāju.

Nedēļas nogalē pirmizrādi Latvijā piedzīvoja arī godalgotā un festivālos plaši izrādītā kanādiešu režisora Havjēra Dolāna filma "Iedomātās mīlestības" (Heartbeats/Les Amours Imaginaires), kas ierindojas skatītāko filmu topa astotajā pozīcijā.

Vēl viens jaunums – romantiskā filma "Neredzamā zīme" ("An Invisible Sign of My Own") (skat. video) ar Džesiku Albu (Jessica Alba) galvenajā lomā ir 11.vietā skatītāko filmu vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu