Izziņo akordeonistes Sidorovas un čellistes Āboltiņas papildkoncertu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā to, ka uz Rīgas festivālā paredzēto akordeonistes Ksenijas Sidorovas un čellistes Gunas Āboltiņas koncertu «Čella un akordeona burvība» 19.jūnijā visas biļetes jau ir pārdotas, festivāla rīkotāji raduši iespēju rīkot vienu papildkoncertu. Abas talantīgās mūziķes būs iespēja dzirdēt papildkoncertā, kas notiks Spīķeru koncertzālē 17. jūnijā plkst. 20, informē Rīgas festivāla preses sekretārs Mārtiņš Pučka.

Koncerta «Čella un akordeona burvība» programmā būs dzirdama gan 20. gadsimta klasika, gan mūsdienīgas noskaņas. No pagājušā gadsimta sākuma programmā pārstāvēts spāņu klasiskās mūzikas grands Manuels de Falja. De Faljas laikabiedrs Sergejs Rahmaņinovs būs pārstāvēts ar slaveno «Vokalīzi», kas veltīta dziedātājai, kura savulaik izcili precīzi uztvērusi komponista domu gaitu un mācējusi iemiesot to savas burvīgās balss skaņās.

Interesantu akcentu koncertam piešķirs elegantā franču klasiķa Kamila Sensānsa 84 gadu vecumā sacerētā pievilcīgā «Lūgšana», bet tuvāk mūsdienām vedīs Argentīnas tango lielmeistara Astora Pjacollas drūmi kaislīgais «Lielais tango» un igauņu zvaniņtehnikas meistara Arvo Perta Fratres teju rituālais veltījums komponista tautietim, pēc Otrā pasaules kara uz Zviedriju emigrējušajam izcilajam komponistam Eduardam Tubinam (1905-1982).

Rīgas festivāls Latvijas galvaspilsētu ar dažādiem koncertiem pieskandinās jau trešo gadu. Festivāls šo gadu laikā ir kļuvis par vērienīgāko klasiskās mūzikas notikumu Baltijā. Rīgas festivāls šoreiz notiks no 3.jūnija līdz 20.jūnijam, pulcējot izcilākos Latvijas un pasaules māksliniekus. Koncertos varēs dzirdēt izcilos mūziķus Vestardu Šimku un Baibu Skridi, «Lielās mūzikas balvas 2012» laureāti akordeonisti Kseniju Sidorovu, Latvijas Radio kori un valsts akadēmisko kori «Latvija», pianistu Juri Žvikovu, Latvijas sitaminstrumentu zvaigznes, publikas iemīļoto dziedātāju Renāru Kauperu, a cappella kvartetu «Anonymous 4» no ASV, kanādiešu mecosoprānu Mišu Brigergosmani, Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri un daudzus citus.

Čelliste Guna Āboltiņa
Čelliste Guna Āboltiņa Foto: Publicitātes foto

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu