Sirsnīgākais priekšnesums «Lai top!» - Mārtiņam Rubenim (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

12. maija vakarā TV kanālā LTV1 tika prezentēts jaunais TV šovs «Lai top!». Šovā piedalās dažādu profesiju spīdekļi, kuri tiek pievienoti dažādiem grupējumiem un kopā veido priekšnesumus.

Šovā piedalās divdesmit kolektīvi, kuri uzstājas kopā ar divdesmit dažādu profesiju spīdekļiem.

Žūrijas lomu ieņēma Dziesmu svētku režisors Uģis Brikmanis, Dziesmu svētku virsvadītāja Ilze Mažāne un Dziesmu svētku virsdiriģents Ivars Cinkuss. Atšķirībā no citiem TV šoviem žūrija priekšnesumus nevērtē ar atzīmēm, bet gan vārdiski izsaka viedokli.

Raidījumā no divdesmit kolektīviem piedalījās pieci, kuri mēģināja cilvēkus pārsteigt ar ko latvisku un oriģinālu.

Kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis uzstājās kopā ar Ventspils jaukto kori «Kaiva», duetā ar Valdu Krūmiņu dziedot «Dvēseles dziesmu».

Žurnāliste Marta Selecka uzstājās kopā ar Tehniskās universitātes studentu orķestri «SPO» un ar flautu spēlēja Raimonda Paula dziesmu popūriju.

Foto: Ekrānšāviņš

Raimonds Bergmanis iejutās aktiera ādā un kopā ar Ādolfa Alunāna Jelgavas teātri spēlēja fragmentu no Mārtiņa Zīverta lugas «Minhauzena precības».

Arnis Cimdars kopā ar senioru deju kopu «Ozolnieki» nodejoja deju «Simjūda tirgus».

Foto: Ekrānšāviņš

Liepājas teātra aktrise Sigita Jevgļevska un folkloras kopa «Atštaukas» dziedāja dziesmu «Jo tai Ievai balti ziedi». Priekšnesumu izrotāja daudzi teatrāli elementi.

Pēc skatītāju vērtējuma par labāko,

sirsnīgāko priekšnesumu tika atzīts Mārtiņa Rubeņa dziedājums, kurš savāca lielāko balsu skaitu.

Ikviena slavenība tika uzaicināta ar savu kolektīvu piedalīties Dziesmu svētkos un izjust svētku burvību.

Pozitīvo emociju raidījumam pietrūka odziņas, skatīties bija garlaicīgi, vienmulība un šova elementu trūkums lika vēlēties pārslēgt TV kanālu. Idejiski šova ideja ir laba, bet pietrūkst asumiņa. Pirmie kucēni jāslīcina, turpmākie šova «Lai top!» raidījumi noteikti būs dinamiskāki un interesantāki.

Raidījumu atklāja bērnu grupa «Knīpas un knauķi», kuri māmiņām veltīja dziesmu «Saulīte māmiņa». Pēc dziesmas raidījuma vadītājs Renārs pasniedza ziedus savai mammai un vecmāmiņai, padarot to par vienīgo emocionālo mirkli visā šova laikā.

Paralēli priekšnesumiem darbojās arī radošā darbnīca, kurā amatnieki pina grozus un rādīja, ko būs iespējams iegādāties Dziesmu svētku gadatirgū Vērmanes dārzā.

Raidījuma «Lai top!» vadītāja, Eva Ikstena-Strapcāne priecājas būt par daļu no tik liela notikuma, kas tautai būtisks. Vadītāja priecājas, ka šovs ir netipisks un ne tikai izklaidē, bet arī izglīto skatītājus. «Citu šovu, domāju, nebūtu piekritusi vadīt, neesmu tipiska šovu vadītāja, bet šo uzskatu par pagodinājumu,» tā Ikstena-Strapcāne.

Par šova galveno mērķi

Eva uzskata Dziesmu svētku atmosfēras radīšanu un iespēju uzrunāt jauniešu auditoriju.

Pati vadītāja ir dziedājusi korī, bet vienmēr trāpījušies apstākļi, kuri lieguši jaunajai sievietei piedalīties Dziesmu svētkos.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu