Roberto devies uz Sardīnijas ekskluzīvajām atpūtas vietām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Sardīnietis Roberto Meloni, kurš Latvijā kļuvis par populāru dziedātāju un šovmeni, kopā ar delegāciju no Latvijas devies ceļojumā uz dzimto zemi, kurā sākusies vasaras sezona. Zīmīgi, ka beidzot arī no Rīgas ar lidmašīnas tiešo reisu uz Sardīnijas pilsētu Olbiju var nokļūt trijās stundās. Roberto, lidostā «Rīga», atklājot pirmo «airBaltic» reisu uz Sardīniju, neslēpa prieka asaras, ka tagad pie savas ģimenes viņš varēs ierasties dažu stundu laikā.

Dzīvesstila portāls «Sejas» nedēļas garumā sekos līdzi Roberto Meloni spilgtākajiem piedzīvojumiem, apceļojot dzimto Sardīniju kopā ar Latvijas tūrisma operatoru «Aletour». Kur tik Roberto nav paredzējis viesoties – gan uz jahtas, gan īsta grāfa rezidencē, kas atrodas Vidusjūras krastā, gan ekskluzīvās pludmalēs, kā arī dzimtās pilsētas Ardaras svētkos.

Roberto Meloni ceļojums sākās lidostā «Rīga», kad viņš piedalījās pirmā lidmašīnas reisa Rīga–Olbija atklāšanā, ko vadīja «airBaltic» korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags. Pirms lidmašīna pacēlās debesīs, Roberto un pārējie pirmā «airBaltic» reisa Rīga–Olbija pasažieri tika cienāti ar kūku. Roberto sarunā ar «Sejām» neslēpa prieka asaras, ka beidzot uz Olbiju Sardīnijā būs tiešais avioreiss un viņš bez pārsēšanās varēs trīs stundu laikā nokļūt dzimtenē. Turpmāk «airBaltic» piedāvā regulāro avio reisu Rīga - Olbija.

reisu

Jau lidmašīnā pasažieri atpazina Roberto un vēlējās ar viņu nofotografēties un aprunāties. Sasniedzis galamērķi un sperot pirmos soļus uz dzimtās zemes, Roberto atklāja, ka gaisā jaušama vasaras smarža, kas raksturīga Sardīnijai. Kopā ar Latvijas delegāciju Roberto devās uz Olbijas lidostas VIP zāles vasaras terasi, kur ieturēja brokastu maltīti ar itāļu virtuves labumiem – sieru, vītinātām gaļām, olīvām un citiem gardumiem.

Pēc tālā ceļa Roberto ar saviem ceļa biedriem devās uz «Baia de Bahas» apartamentiem, kas atrodas iepretim slavenā itāļu politiķa Silvio Berluskoni villai. Iekārtojies apartamentos, Roberto ar «Aletūrs» firmas īpašnieci un tulci Jekaterinu Marčenkovu aizstaigāja līdz jūrai, lai pārbaudītu, vai jau iesilis jūras ūdens. Lai gan sardīnieši vēl nav atklājuši peldsezonu, ārvalstu tūristi jau bauda gan saules, gan ūdens peldes.

Pirmās dienas ceļojums noslēdzās smalkā butika viesnīcas restorānā «Hotel Villa del Golfo». Zīmīgi, ka šajā restorānā saimnieko sardīniete Cinzia Callegari, kura 2011. gadā bija žūrijā, nosakot gada veiksmīgāko sardīnieti «Navicella D'argento», kas popularizē dzimtās zemes vārdu ārpus tās robežām. Arī Roberto šajā gadā saņēma apbalvojumu par Sardīnijas popularizēšanu.

Vakara gaitā viesi no Latvijas baudīja izsmalcinātus sardīniešu virtuves gardumus, kā arī labākos vietējos vīnus un šampanieti. Pēc maltītes Roberto smēja, ka tagad viņam vajadzēs ievērot vai nu diētu, vai kārtīgi pasvīst trenažieru zālē, jo pēdējā laikā, pateicoties intensīviem treniņiem, dziedātājam izdodas sevi uzturēt lieliskā formā.

Pirms Roberto devies pie miera uz saviem apartamentiem, sarunā ar «Sejām» viņš atklāj, ka pēdējo reizi Sardīnijā ciemojies šā gada janvārī. «Jūtos ļoti īpaši, jo pirmo reizi es no Rīgas uz Sardīniju jeb no manas otrās dzimtenes uz pirmo atlidoju ar tiešo reisu. Tas bija emocionāli. Turklāt man ir interesanti, ka varu jums parādīt savas zemes vērtības, skaistākās vietas, virtuvi un iepazīstināt ar sardīniešiem. Šobrīd viesojamies Sardīnijas Ziemeļaustrumu jūras piekrastē, kur ir smilšainas pludmales un klintis. Savukārt ceļojuma noslēgumā nokļūsim pašā Sardīnijas sirdī, kur manā pilsētā Ardarā būs svētki par godu Dievmātei,» pirmās ceļojuma dienas vēlā nakts stundā atklāj Roberto.

«Press Trip» organizē Latvijas tūroperators, kas specializējies Sardīnijā, - SIA «Aletour».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu