Mūsu valsts svētku ceļvedis (147)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

1990. gada 4. maijā Latvijas PSR Augstākā Padome pieņēma «Deklarāciju par Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu». Valsts svētkus iespējams atzīmēt dažādi – doties uz patriotiskas ievirzes publiskajiem pasākumiem vai arī svinēt šaurākā radu un draugu lokā. Kad izlemts, kā gribas, tad atliek vien izvēlēties, ko gribas! Lūk, idejas, kā pavadīt 4.maiju.

Svinīgā daļa

Foto: LETA

Valsts apbalvojumu pasniegšanas svinīgā ceremonija

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, plkst. 15:00 Melngalvju namā Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta pasniegšanas svinīgā ceremonija.

Pūtēju orķestru defilē programma un koncerts «Ziedi Latvijai!»

Foto: LETA

4.maiju - Brīvības svētkus - bruņotie spēki svinēs Kuldīgā

Foto: LETA

KONCERTI

Koncerts «Vienoti!»

Foto: LETA

Koncerts «Sirds dziesmas Latvijai»

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde» plkst. 15:00 notiek koncerts «Sirds dziesmas Latvijai». Piedalās kvartets «Undertango» - Mārtiņš Zilberts (klavieres), Gidons Grīnbergs (vijole), Evita Dūra (akordeons), Viktors Veļičko (kontrabass) un Madara Dziedātāja (mecosoprāns).

Vērmanes dārzā notiek koncerts

Foto: LETA

Koncerts «Vīru dziesma Latvijai»

Rīgas Svētā Pētera baznīcā plkst. 16:00 notiek koncerts «Vīru dziesma Latvijai», kurā piedalās vīru kori «Tēvzeme» un «Dziedonis».

Latvijas Filmu maratons Rīgā un citur Latvijā

Foto: TVNET

Biķernieku trasē ar sacensībām «Dzintara aplis 2013» atklās jauno autošosejas sezonu

Foto: LETA

Kultūras pils «Ziemeļblāzma» atklāšana

Pusstundas braucienā no Rīgas centra, pilsētas ziemeļu daļā Vecmīlgrāvī slejas Latvijas mēroga arhitektūras piemineklis – kultūras pils Ziemeļblāzma, kuru ieskauj plašs 5 ha liels parks. Pēdējos gados veikta ievērojama rekonstrukcija un restaurācija, ko ar plašu vērienu plānots parādīt kultūras pils «Ziemeļblāzma» atklāšanas svētkos. Pasākumu programmas pirmās dienas muzikālajā piedāvājumā – pazīstamas un labi zināmas dziesmas, kas līdzi dziedamas, kas iesaista, aizrauj, saliedē un atraisa publiku. Uzstāsies Žoržs Siksna, Andris Ērglis, Lauris Reiniks, grupa «Credo» un daudzi citi Latvijas mūziķi un aktieri. Pasākumu programmas otrās dienas muzikālajā piedāvājumā – mūsdienīgi izpildītāji un mūsdienās populāras melodijas. Dalībnieku pulkā Kašers, grupa «Double Faced Eeels», soliste Jenny May, džeza duets Daumants Kalniņš un Ieva Kerēvica, kā arī citi pazīstami un iecienīti latviešu skatuves mākslinieki.

Pavasara sporta festivāls

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis aicināts piedalīties «Pavasara sporta festivālā». Tas risināsies 11.novembra krastmalā no plkst.10.30 līdz plkst.17.00, kur iedzīvotāji varēs piedalīties stafešu skrējienā, skeitborda un skrituļošanas sacīkstēs, iesaistīties fotoorietēšanās sacensībās, kā arī pārbaudīt savus spēkus «Otrajās lielās virves vilkšanas sacensībās».

Valsts svētku darbnīca Porcelāna muzejā

Foto: LETA

Ar sportisku pasākumu atklās aktīvās atpūtas parku

Foto: LETA

Koncerts «Laiks svinēt»

Rīgā, 11.novembra krastmalā no plkst. 17:00 notiek koncerts «Laiks svinēt», kurā uzstājas «SatellitesLV», Gacho un «The Sound Poets».

Koncerts «Samīļo Latviju jeb Pavasarīgs dzimšanas dienas ceļojums»

Rīgā, 11.novembra krastmalā plkst. 19:00 notiek koncerts «Samīļo Latviju jeb Pavasarīgs dzimšanas dienas ceļojums», kurā piedalās Intars Busulis, Jānis Stībelis, Ieva Kerēvica, Andris Ērglis, Dainis Skutelis, «Musiqq», Kaža, Daumants Kalniņš, Liene Candy, Amber, Valters Frīdenbergs, Zane Dombrovska, Goran Gora un Māra Upmane, «TV3» šova «Koru kari» dalībnieki un grupa «Instrumenti».

Vērmanes dārzā notiek koncerts «Baltijas Rok-raksti»

Foto: TVNET

Latvijas Republikas Neatkarības diena - gotiskā gaisotnē

4.maijā plkst. 23:00 Radošajā telpā «309. kabinets» (Valkā, Rūjienas 3E, 3. stāvā) notiks vērienīgs tumšās mūzikas pasākums kopā ar grupu Dark Nexus, DJ CH Romium un uguns šovu. Lūk, ko par sevi stāsta biedrība «Black Masquerade», kuras biedri ir arī Dark Nexus dalībnieki: «Tumšās kultūras pasākumi, ko mēs rīkojam, nesaistās ne ar reliģisku, ne sektantisku noslieci, bet gan ar tumšās mākslas un mūzikas izpausmi un tās uztveri, kas sevī ietver gan senatnīgas «groteskas», gan sociālas «industrial» un mūsdienu urbānās mākslas vērtību mijiedarbību, kas spēj radīt jūtu un emociju kārdinājumu, tai pašā laikā dodot iespēju izvērtēt, izprast un apcerēt tagadnes, pagātnes un nākotnes kopīgo ainu. Pie šīs kultūras skaitās arī gotiskā subkultūra, kas savā izpausmē ir ļoti daudzveidīga un piesātināta ar garīgi bagātu mākslas ideju izpausmi.»

LTV1 īpaša svētku programma 4. maijā

Sestdien, 4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā, svētku programmu pulksten 10.00 tiešraidē iesāks Valsts svētkiem veltīts dievkalpojums no Sv. Magdalēnas baznīcas, bet pulksten 12.00 LTV1 pārraidīs Saeimas svinīgo sēdi.

Valsts svētku programmā iekļautas divu dokumentālo filmu pirmizrādes. Pulksten 18.30 gaidāma Ilzes Jakovļevas, Ilgoņa Lindes un Egila Zariņa filma «Latvietim būt?», kas tapusi divu gadu pētījumu rezultātā, filmējot video stāstus par latviešu kopienām ārvalstīs. Stāsti vedinās uz jautājumu, vai ir iespējams saglabāt nacionālo identitāti mūsdienu apstākļos ārpus Latvijas un kas ar mums var notikt pēc 20 gadiem.

Foto: LETA

Televīzijas žurnāliste Lilita Eglīte videofilmā «Neaizmirstamais sākums» gan jauniešu, gan vēsturiskā notikuma liecinieku viedokļos un atmiņās meklē atbildi uz jautājumiem - kāds bijis ceļš līdz mūsu brīvībai; kādi notikumi palikuši atmiņā; vai piepildījušās cerības, ko saistījām ar Neatkarības deklarāciju. Filma būs skatāma pulksten 16.00.

Svinīgajā dienā LTV1 skatītājiem dāvās arī divus krāšņus koncertus. Pulksten 17.00 un 19.30 koncertā «Brīvās Latvijas dziesmas» godā cels pirmās Latvijas brīvvalsts laika dziesmas no Alfrēda Vintera, brāļu Laivinieku, Ilmāra Dzeņa, Eduarda Rozenštrauha, Larisas Mondrusas, «Čikāgas piecīšu» un citu leģendāru izpildītāju repertuāra. 30 dziesmas, kas piedzīvojušas visdažādākos laikus - gan sapņus par neatkarīgu valsti, gan aizliegumu gadus, gan atkal brīvās Latvijas prieku - kopā ar Jubilejas orķestri Ivara Makstnieka vadībā izdziedās Ingus Pētersons, Liene Šomase, Andris Ērglis, Dainis Skutelis, Ieva Sutugova, Atis Auzāns, Antra Stafecka, Marts Kristians Kalniņš, Ivo Fomins un muzikālā apvienība «Tirkizband».

Pulksten 22.25 LTV1 ēterā pasaulslavenā vijolnieka Gidona Krēmera un «Kremerata Baltica» koncerts, ko kamerorķestris sniedza Likteņdārza atbalstam šāgada 28. aprīlī Lielajā Ģildē. Koncertā skanēs Pētera Vaska «Epifānija», kā arī Leonīda Desjatņikova, Dobrinkas Tabakovas, Georga Pelēča un citu autoru opusi - īpaši veltījumi izcilajam vijolniekam un kamerorķestrim. «Es veltu šo koncertu cerībai, ka Latviju gaida ziedoša un kopta dārza nākotne!» teicis Gidons Krēmers.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJOS SVĒTKOS!

Komentāri (147)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu