Liene Šomase 4. maijā priecājas par lielo māti Latviju (43)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir pienācis 4.maijs, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena, diena, kas kalendārā atzīmēta ar sarkanu krāsu un ir svētku diena. Ko šī diena nozīmē Latvijā populāriem cilvēkiem?

Intaram Busulim 4.maijs ir palicis spilgtā atmiņā, jo viņš pats ir piedalījies šī nozīmīgā datuma kaldināšanā, stāvējis krastmalā.

«Biju vēl mazs puika, kad kopā ar «Talsu Sprīdīšiem» bijām Rīgā un uzstājāmies krastmalā. Es visu redzēju, dzirdēju, tāpēc šie svētki man ir īpaši, jo esmu daļa no šīs dienas,» skaidro Busulis.

Intars Busulis
Intars Busulis Foto: LETA/sejas.lv

Intars svētkus domā sagaidīt pie dabas, sakopjot savu sētu un izkarot svētku karogu.

«Pavisam noteikti nesagaidīšu svētkus kādā lielveikalā, tam lai paliek citas dienas arī pārējiem iesaku šo dienu padarīt īpašu,» aicina Busulis.

Liene Šomase
Liene Šomase Foto: Publicitātes foto

«Rītdien sola 21 grādu, ārā būs fantastisks laika, tieši par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai. Pati gan šo dienu nekā īpaši neatzīmēju,» skaidro Liene Šomase.

Šis ir pirmais gads pēc ilgiem laikiem Liene Šomase ir paņēmusi pārtraukumu un neuzstāsies krastmalā, bet gan kopā ar draugiem dosies pie dabas.

«Man ceturtais maijs ir diena, kad priecājos par savu ģimeni, draugiem un mūsu lielo māti Latviju, uztveru šo dienu kā vērtības dienu, kad jānovērtē mūsu mīļie un daba vēl vairāk kā parasti. Iesaku visiem klausīties brīvības laika dziesmas,» savos ceturtā maija plānos dalās Liene Šomase.

TV raidījuma vadītāja Eva Ikstena – Strapcāne vienmēr ir atzīmējusi ceturto maiju, neatkarīgi atrodoties Latvijā vai ārpus Latvijas.

«Laikā kad mācījos Amerikā, tieši ceturtajā maijā mēs rīkojām Latvijas dienu un iepazīstinājām cilvēkus ar Latviju, mūsu kultūru un paražām,» skaidro Ikstena – Strapcāne.

Kā jautru notikumu Eva piemin pagājušā gada ceturto maiju, ko viņa kopā ar vīru pavadījusi Indonēzijā. Jaunieši sapucējušies skraidījuši pa restorāniem, lai atrastu vietu, kur var dabūt ko līdzīgu kotletēm un kartupeļiem, lai sev atgādinātu par dzimtenes mājas ēdienu.

«Šogad svinēšu kopā ar projektu «Mans doms», aktīvi darbojos projektā. Rīgas domā ierakstījām muzikālo noformējumu un tam ir lieliska svētku noskaņa. Šie svētki ir atgādinājums, ka dzīvoju brīnišķīgā valstī, kurai ir sava brīnišķīga valoda, izcila kultūra un es nekaunos par to, ka esmu latviete un dzīvoju Latvijā,» nobeidz Ikstena – Strapcāne.

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu