Kots: Streips māžojas; Domburs nav neaizstājams

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Skats no malas" vadītājs žurnālists Kārlis Streips pēdējā laikā savā raidījumā ļoti māžojas, tā uzskata LTV vadītājs Kots.

Streipa aktieriskās izpausmes

"Raidījums iegūst tādu kā Kārļa Streipa aktierisku izpausmi," atzinis LTV vadītājs Edgars Kots.

LTV vadītājs pastāstījis, ka pēdējā laikā raidījumos reizēm pat uzaicinātie viesi nosmīn par Streipa žestikulāciju un mīmiku. "Man kā skatītājam tas nepatīk. Es esmu runājis ar atbildīgo redaktori Sarmīti Plūmi un lūdzis viņai pēdējos raidījumus paskatīties, vai nav atkal jārunā ar autoru par noteiktu robežu pārkāpumiem," teicis Kots.

Vienlaikus neesot runas par Streipa nomaiņu, taču sabiedriskajā televīzijā ir jāievēro noteiktas ētikas normas un pamatbūtība. "Sabiedriskā televīzija nevar izteiktā veidā norādīt, kas ir labs un kas ir slikts. Skatītājiem, kas skatās sabiedrisko televīziju, ir jāizdara pašiem sava izvēle," norādījis Kots.

LTV ir cilvēks, ko likt Dombura vietā

Savukārt, runājot par raidījuma "Kas notiek Latvijā?" un tā vadītāja Jāņa Dombura nākotni, Kots atbildējis izvairīgi, uzsverot, ka ar Domburu ir vienošanās – kamēr notiek sarunas par jauno līgumu, tas netiek komentēts. Vienlaikus Kots apliecinājis – ja Domburs atteiktos vadīt raidījumu, LTV jau būtu cilvēks, kuru likt viņa vietā gan no televīzijas, gan ārpus tās aprindām.

"Jānis Domburs ir viens. Taču ir arī teiciens, ka neaizvietojamu cilvēku nav, un arī es esmu pārliecināts, ka neaizvietojamu cilvēku nav. Savā veidā arī teātra izrādēs izkristalizējas harismātiski cilvēki, kuri ir līderi, un nav šaubu, ka Jānis Domburs ir līderis," sacījis Kots.

LTV vadītājs arī uzskata, ka Latvijā ir par maz debašu raidījumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu